Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ultimate Super Complete Capsules

radek862

Wysłana - 08 lutego 2006 10:06    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Hej
Pierwszą multiwiaminą Ultimate były Daily Complete Formula - za***iste witaminy(norma+zwiększona ilość antyoksydantów+witamin z grupy B(po 50mg) + niespotykana w innych (nawet NOW) multiwitaminach ilość wapnia1000mg i magnezu(500mg) + minerały w postaci chelatów)
Czuję się po niej bardzo dobrze - tym bardziej,że można ją różnie dawkować bo porcja to 6 tabl. na dzień.
Jednak wiatmina A wystepuje nie jako b-caroten i witamina E też jest w tej "starszej"formie (octan - pisze jak laik bo nie mam czasu sie wgłębiać w szczegóły)
Co istotne - Ultimate wypuścił nową wersję (powiedzmy) tych witamin o nazwie jak w tytule - mają taki sam skład z następującymi zminami:
1.witamina A to już w dużej części b-caroten - ponoć z naturalnych źródeł i E występuje jako alfa tocopherol
2.i to mnie niepokoi - dlaczego podnieśli iloości b-compositum aż dwa razy - czy b-compositum brane w ilości 100 mg na dzień nie bedzie szkodliwe?

pozdr.

I wogóle czy ktoś brał te witaminy i jakie opinie?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 lutego 2006 11:12 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Czarnuchok

Wysłana - 08 lutego 2006 11:12    Edytuj Cytuj
to niezle witaminki
wersja jak w daily, ale z paroma poprawkami no i w wygodnych do lykania kapsach. wszystko byloby ok, ale i cena robi swoje

*** EMERYTOWANY DORADCA W SUPLEMENTACJI **
kontakt GG 1844256
Ekspert -

kanarek

Wysłana - 08 lutego 2006 11:20    Edytuj Cytuj
ja używam NOW Special Two i te zawsze polecam

Śmiech to zdrowie.
Chroń swoje nerwy.
Specjalista -

pitbull61

radek862

Wysłana - 08 lutego 2006 13:05    Edytuj Cytuj
w now jest mało magnezu - co zauważyłem? jak spożywałem spa pak (tak jak w now mało magnezu) miałem kurcze i drgania na treningu nóg - na daily ultimate problemu nie było - wiem,że to magnez bo jak do tego spa paka (taka witamina universala) dodałem biomagnez z apteki - poprawiło się...
i jeszcze kwestia wapnia,który podobno trzeba suplementować przy dużej ilości białka w diecie - daily ma go 1000 mg now - 100
od paru dietetyków słyszałem tez o odpowiedniej prporcji i postaci wapnia i magnezu w preparacie - daily tez spełnia ten warunek
dobrze by now uzupełnić produktem calcium i magnez najleiej też now..

Tak sobie myślę - bez dwóch zdań bym kupił tę "nową"wersję(super complete formula) gdyby nie dowalili tych 100 mg b-compositum czyli 2 razy tyle - nie wiem - może są jakieś badania nowe,że taka ilość jest potrzebna???...ale nawrt animal pak nie ma ich w takich ilościach..

pozdr.

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 08 lutego 2006 21:01    Edytuj Cytuj
...nie masz się czym przejmować b-kompleks nawet w takich dawkach nie zrobi ci krzywdy- jdyne co to lepiej bedziesz sie czuł "nabuzowany przez cały dzień", a witaminy rozpuszczalne w tłuszczach są już w takich formach jak powinny, więc z tej strony możesz brać je spokojnie i na nic nie zważać.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Czarnuchok

Wysłana - 09 lutego 2006 00:48    Edytuj Cytuj
ogolnie chlopaku mozesz stosowac cos takiego jak 4 tabsy daily formula/multi pack jako witmainy + calcium-magnesium-zinc z universala jako uzupelnienie w mineraly :) tez fajnie wyjdzie

*** EMERYTOWANY DORADCA W SUPLEMENTACJI **
kontakt GG 1844256
Ekspert -

-Szoho-

Wysłana - 09 lutego 2006 00:56    Edytuj Cytuj
albo tak jak czarny napisał, albo to co ja robie od jakiegoś czasu.

Beoynd MRM`u plus Mega Mineral Treca.

*Doradca w Suplementacji
**www.pajacyk.pl - Zaaapraszamy
***Nie wiesz jak stosować Suplementy? Napisz na Priva
Ekspert -

radek862

Wysłana - 09 lutego 2006 08:14    Edytuj Cytuj
Czrnuchok - Daily Formula Universala nie ma podniesionych dawek b-compositum.
Ta naturalna seria Universala jest ok. szkoda,że nie można dostać b-compositum z tej serii...
O mrm też myślałem - niezła witamina..mają też fajny preparat na regenerację i wspomaganie wątroby..
dzieki chłopaki za rady..pozdr

radek862

Wysłana - 10 lutego 2006 10:28    Edytuj Cytuj
wznawiam temat by nie zaczynać nowego...
Ze względu na brak czasu (sesja i inne zajęcia) darowałem sobie wycieczkę do zaprzyjaźnionej hurtowni i zakupiłem witaminy Now Special Two...powiem tak - nie wiem jak Wy ale bardzo odczuwam suplemenację dobrymi witaminami(pewnie jest to też spowodowane kulturystyczno-studencką dietą-czyli prosto i średnio urozmaicone)w ten sposób,że mam większą wytrzymałość na treningu,więcej chęci na dopinanie mięśni,większą pompę i ogólnie chyba lepiej przyswajam jedzenie bo nie czuję się taki zmulony...
dwa - jem je dopiero od paru dni - i efekt jak przy daily a nie mam takich żółtych sików jak przy daily - może dlatego,że mniej witaminy C (bo b tyle samo mimo,że w 2 tabsach a nie w 6)...
Póki co jestem z nich zadowolony...

I mam pytanko: co dodajecie do Now'a?
Myślę o tym calcium zinc magnesium Universala,o którym czarnuchok napisał..
Znacie jakis preparat z apteki(nie mam czasu na wycieczki do hurtowni z universalem),który ma wapń i magnez w odpowiednich postaciach i proporcjach - co proponujecie?
Jest też Now Multi Mineral ale ze special two wyjdzie za dużo bo się duplują np.witamina D ,chrom itd.więc odpada..pozdr

radek862

Wysłana - 10 lutego 2006 10:33    Edytuj Cytuj
szkoda,że nie można edytować - sklepik z now'em mam pod blokiem ;) ale z reguły tam nie kupuję bo ceny chore i podejście dziwne(wąskie - tylko na odchudzanie)ale sklep nowy - może to się zmieni...

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ultimate Super Complete Capsules

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.