Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Uginanie ramion ze sztangą na biceps - gryf prosty

ffe

Wysłana - 10 stycznia 2010 12:04    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Czy podczas uginania ramion ze sztanga na biceps przy gryfie prostym lokcie ramiona z lokciami powinny byc 'odciagniete' do tylu? Chodzi mi o gryf prosty, przy takim ustawieniu miesien pracuje chyba w calej plaszczyznie ruchu?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 stycznia 2010 12:53 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 10 stycznia 2010 12:53    Edytuj Cytuj
jesli łokcie odciągniesz do tyłu to skrócisz ruch, jesli przesuniesz do przodu to ruch wyizolujesz

zależne więc jest to od celu jaki sobie stawiasz- w tych zmiennych ustawieniach potrzebna bedzie też pewnie zmiana szerokości uchwytu.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

vipquard

Wysłana - 10 stycznia 2010 13:00    Edytuj Cytuj
Lepiej jest nie odciągać w końcu ruch izolowany zdecydowanie lepszy efekt da na miesien

Jeżeli nie robisz nic niczego nie osiągniesz

ffe

Wysłana - 10 stycznia 2010 13:10    Edytuj Cytuj
apokalipsa a czy mozna okresowo stosowac ten ruch skrocony? czy ten skrocony ruch kladzie wiekszy nacisk na miesien ramienno-promieniowy (przy lokciu)?

MOREPOWER

Wysłana - 10 stycznia 2010 19:28    Edytuj Cytuj
Może się mylę ale...czy to raczej odciągnięcie łokci do tyłu nie jest izolacją? W końcu, jeżeli łokcie są bardziej z przodu, pracuje też nieco przód barków...Jeżeli myślę o tym samym.
Specjalista -

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 12 stycznia 2010 20:43    Edytuj Cytuj
MORE

... ale w moim odczuciu pracuje biceps bardziej calościowo- tutaj tez można by sie doszunkac współpracujących mięśni i to wiekszych aniżeli m. barków, jednakże chodzi tu o technikę jak najbardziej prawidłową

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

MOREPOWER

Wysłana - 13 stycznia 2010 02:10    Edytuj Cytuj
Może i tak...cóż ja i tak osobiście preferuję wersje z łokciami z tyłu, bo to wtedy też bardziej wyczuwam biceps...Może jeszcze za jakiś czas pokombinuje coś z łokciami z przodu i popracuje nad techniką. Tak czy siak przez większość czasu robiłem w wersji z łokciami do tyłu[i było mi to też nieraz wpajane], więc może i dlatego w tej wersji bardziej czuję to, co trzeba. Z tym większym zakresem ruchu w wypadku łokci z przodu to oczywiście niezaprzeczalny fakt. Tak, czy siak dzięki za odpowiedź.
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Uginanie ramion ze sztangą na biceps - gryf prosty

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.