Temat został odczytany 1001 razy

Udko z kurczaka

zgłoś naruszenie
  • Grzesieq02
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 472
  • Na forum: 6 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 42940
  • Trenuje: 2

Witam ile gram białka i tłuszczy może mieć samo mięso z udka z kurczaka pieczone? Na 100g?

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 17:05:48
1275750335000
Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
zgłoś naruszenie
  • pitbull61
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 15056
  • Wiek: 36 lat
  • Na forum: 14 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 87796
18 białka, 6 tłuszczy i 125kcal ma surowe. Pieczone wiadomo, będzie miało mniej..

chcesz kupować gotowe upieczone udka ???
[http://www.sfd.pl/Test_niesponsorowany:_It_s_the_final_cut_down__UD_2.0_by_pitbull61-t748727.html]
[http://www.sfd.pl/Hey_Girls,_Hey_Boys__Supermass_Az__There_we_go_!!!_-t815624-s34.html]

Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
1275752949000
zgłoś naruszenie
  • Dzedor
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 2019
  • Wiek: 24 lat
  • Na forum: 7 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 12232
  • Trenuje: 2 lata
jak mniej? a nie przypadkiem więcej? woda odparuje itp.
Pomogłem?-daj sog'a :DDD
1275753316000
zgłoś naruszenie
  • Grzesieq02
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 472
  • Na forum: 6 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 42940
  • Trenuje: 2
Nie chcę kupować. Dzisiaj kupiłem 2 całe udka, upiekłem i wygrzebałem 160g mięsa i zastanawiałem się czy te 160g może mieć z 40g białka 8g tluszczy..?
1275753592000
zgłoś naruszenie
  • pitbull61
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 15056
  • Wiek: 36 lat
  • Na forum: 14 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 87796
100g pieczonego więcej od 100g surowego. Chodziło mi o to, że będzie mniej mięcha, źle się wyraziłem.. najlepiej ważyć surowe !
[http://www.sfd.pl/Test_niesponsorowany:_It_s_the_final_cut_down__UD_2.0_by_pitbull61-t748727.html]
[http://www.sfd.pl/Hey_Girls,_Hey_Boys__Supermass_Az__There_we_go_!!!_-t815624-s34.html]

Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
1275753613000
zgłoś naruszenie
  • Grzesieq02
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 472
  • Na forum: 6 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 42940
  • Trenuje: 2
Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D
Wziąłem to na logikę, że:

Pierś przed 20g
Pierś po 30g

czyli zwiększa się o 50%

W takim razie:

Mięso z udka przed 18g
Mięso z udka po 27g

na to by wychodziło...

Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia?

Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g samego miesa upieczonego by było?

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 18:08:39
1275753713000
zgłoś naruszenie
  • Grzesieq02
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 472
  • Na forum: 6 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 42940
  • Trenuje: 2
Już znalazłem :)
http://www.nutritiondata.com/facts/poultry-products/721/2

W samym mięsie z udka pieczonym w 140g jest 38g białka i 12g tłuszczy gdyby ktoś potrzebował.
1275759832000