logo
zamknij zamknij

Udko z kurczaka

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1178

0 5 0
napisał(a)
Grzesieq02
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 42940
Witam ile gram białka i tłuszczy może mieć samo mięso z udka z kurczaka pieczone? Na 100g?

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 17:05:48
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
pitbull61
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 15056 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 87836
18 białka, 6 tłuszczy i 125kcal ma surowe. Pieczone wiadomo, będzie miało mniej..

chcesz kupować gotowe upieczone udka ???
napisał(a)
Dzedor
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2024 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 12299
jak mniej? a nie przypadkiem więcej? woda odparuje itp.

Pomogłem?-daj sog'a :DDD

napisał(a)
Grzesieq02
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 42940
Nie chcę kupować. Dzisiaj kupiłem 2 całe udka, upiekłem i wygrzebałem 160g mięsa i zastanawiałem się czy te 160g może mieć z 40g białka 8g tluszczy..?
napisał(a)
pitbull61
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 15056 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 87836
100g pieczonego więcej od 100g surowego. Chodziło mi o to, że będzie mniej mięcha, źle się wyraziłem.. najlepiej ważyć surowe !
napisał(a)
Grzesieq02
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 42940
Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D
Wziąłem to na logikę, że:

Pierś przed 20g
Pierś po 30g

czyli zwiększa się o 50%

W takim razie:

Mięso z udka przed 18g
Mięso z udka po 27g

na to by wychodziło...

Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia?

Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g samego miesa upieczonego by było?

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 18:08:39
napisał(a)
Grzesieq02
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 42940
Już znalazłem :)
http://www.nutritiondata.com/facts/poultry-products/721/2

W samym mięsie z udka pieczonym w 140g jest 38g białka i 12g tłuszczy gdyby ktoś potrzebował.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Poprawa sylwetki

Następny temat

BARDZO PROSZE O POMOC ORAZ POPRAWKE DIETY

Orzechowe kluski jaglane

HOT weteranki polskiej sceny Bikini Fitness

Jak poprawić wytrzymałość?

Metody progresji: piramida – plusy i minusy

Ile kilogramów można schudnąć w miesiąc?

Ostro trenuję a nie chudnę - poznaj 3 powody, dlaczego tak się dzieje

Czekoladowe muffiny

Dieta redukcyjna a poziom testosteronu