SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Udka wędzone

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7445

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1813 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 20681
Przed chwilą zakupiłem w Biedronce udka wędzone. Co o tym sądzicie? Za niecałe 10zł można kupić 1kg udek i do tego można je od razu jeść bez gotowania, czyli wygoda jest. Czy to dobre źródło białka? w końcu to mięso z kurczaka.

http://www.sfd.pl/TankAbbot-_fotki-t429136-s7.html

"jak dorastasz Twój żywot staje się po prostu ciężki"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 417 Napisanych postów 56364 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 184874
widziałem to jeśli przeliczysz to wcale tak super cenowo nie wychodzą do cyca. Od czasu do czasu możesz zjeść ale nie polecam na stałe dawać do diety choć myślę że i tak Ci nie posmakują tak jak kurczak świeży.... Sam fakt że są wędzone trochę im ujmuje ( substancje rakotwórcze) a na bank mają dużo niepotrzebnych przypraw .....
1

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 79 Napisanych postów 16574 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 64105
nie polecam a zreszta cenowo nie wychodzi najlepiej a do tego jeszczze kupione w biedronce
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1813 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 20681
Czemu cenowo nie wychodzą dobrze? Za niecałe 10 zeta mam 1kg udek. Jedno waży coś ponad 200g to akurat do torebki kasz gryczanej.

http://www.sfd.pl/TankAbbot-_fotki-t429136-s7.html

"jak dorastasz Twój żywot staje się po prostu ciężki"

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 79 Napisanych postów 16574 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 64105
piers z kurczaka kosztuja ok.12-13zł i masz samo mieso za kilogram wiec róznica 2-3zł
a na udkach sa jeszze kosci
1
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1813 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 20681
Aha to o to chodzi. W takim razie udka będę zajadał od czasu do czasu tak dla urozmaicenia. Ale jak udko ma 230g to chyba jakieś 150g samego mięska w nim jest no nie?

http://www.sfd.pl/TankAbbot-_fotki-t429136-s7.html

"jak dorastasz Twój żywot staje się po prostu ciężki"

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 79 Napisanych postów 16574 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 64105
ok.130-150g powinno byc ,zważ kosci i bedziesz wiedział
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 6758 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 50238
Ja spotkałem się kiedyś z ceną 8 zł za filet z udek, a raz po 9 zł. Wtedy się opłaca, jest to 1 kg czystego mięsa.
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 1977 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 27200
nawet jesli faktycznie wychodziloby taniej to lepiej dorzucic te pare zł. Oczywiście jeśli lubisz to czasami możesz sobie zjesc, ale góra ze 2 razy w tygodniu. Nie nadaje się do wrzucenia na co dzien do diety bo,jak juz ktos pisal zawiera substancje rakotworcze, a do tego kupe sodu . Po co pakowac w siebie dodatkowo jakies syfy,jak mozna zjesc (i tak z karmionych niewiadomo czym kurczaków ) zwykłe piersi.

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

napisał(a)
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 417 Napisanych postów 56364 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 184874
W biedronce jest też kurczak pieczony kupiłem raz upiekłem go jeszcze w piekarniku ale to nie to samo co zrobie sobie sam waliło tak chemią że miło czuć sztuczność

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

napisał(a)
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 4524 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 33472
IMO stawialbym na swieze mieso, to o ktorym mowa jest juz po obrobce, pelne konserwantow i chemii jak wspomnial wyzej s.m.p.a. Zdr.

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-21 10:34:59

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-21 10:35:45
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Efektywne spalanie kalorii - proszę o pomoc

Następny temat

Czy mozliwe zeby wplywalo na sen ?

Czy dieta jest potrzebna? Bo biceps to podstawa… Marta Banasik i Łukasz Sosiński na wczasach Jak robić pompki? Ile powinien trwać trening na siłowni? Brak postępów na siłowni - 10 najczęstszych powodów Jak zejść nisko z poziomem tkanki tłuszczowej? Insulinooporność - czym jest i jak ją rozpoznać?