Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 4712 razy
  • Autor

    Udka wędzone

  • TankAbbot
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1813
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: różnie to bywało z tym
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 20681

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:05

    zgłoś naruszenie

    Przed chwilą zakupiłem w Biedronce udka wędzone. Co o tym sądzicie? Za niecałe 10zł można kupić 1kg udek i do tego można je od razu jeść bez gotowania, czyli wygoda jest. Czy to dobre źródło białka? w końcu to mięso z kurczaka.
    [http://www.sfd.pl/TankAbbot-_fotki-t429136-s7.html]

    "jak dorastasz Twój żywot staje się po prostu ciężki"

  • Wysłano 21 sierpnia 2008 09:11

    zgłoś naruszenie
    Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
  • ODŻYWIANIE
    s.m.p.a.
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 56364
    • Wiek: 28 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: *
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 184874
    • Status:Ekspert

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:11

    zgłoś naruszenie
    widziałem to jeśli przeliczysz to wcale tak super cenowo nie wychodzą do cyca. Od czasu do czasu możesz zjeść ale nie polecam na stałe dawać do diety choć myślę że i tak Ci nie posmakują tak jak kurczak świeży.... Sam fakt że są wędzone trochę im ujmuje ( substancje rakotwórcze) a na bank mają dużo niepotrzebnych przypraw .....
    Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

    [https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620]
  • koles08
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 16535
    • Wiek: 25 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: b
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 63589
    • Status:Ekspert

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:12

    zgłoś naruszenie
    nie polecam a zreszta cenowo nie wychodzi najlepiej a do tego jeszczze kupione w biedronce
  • TankAbbot
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1813
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: różnie to bywało z tym
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 20681

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:19

    zgłoś naruszenie
    Czemu cenowo nie wychodzą dobrze? Za niecałe 10 zeta mam 1kg udek. Jedno waży coś ponad 200g to akurat do torebki kasz gryczanej.
    [http://www.sfd.pl/TankAbbot-_fotki-t429136-s7.html]

    "jak dorastasz Twój żywot staje się po prostu ciężki"

  • koles08
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 16535
    • Wiek: 25 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: b
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 63589
    • Status:Ekspert

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:23

    zgłoś naruszenie
    piers z kurczaka kosztuja ok.12-13zł i masz samo mieso za kilogram wiec róznica 2-3zł
    a na udkach sa jeszze kosci
  • TankAbbot
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1813
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: różnie to bywało z tym
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 20681

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:26

    zgłoś naruszenie
    Aha to o to chodzi. W takim razie udka będę zajadał od czasu do czasu tak dla urozmaicenia. Ale jak udko ma 230g to chyba jakieś 150g samego mięska w nim jest no nie?
    [http://www.sfd.pl/TankAbbot-_fotki-t429136-s7.html]

    "jak dorastasz Twój żywot staje się po prostu ciężki"

  • koles08
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 16535
    • Wiek: 25 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: b
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 63589
    • Status:Ekspert

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:27

    zgłoś naruszenie
    ok.130-150g powinno byc ,zważ kosci i bedziesz wiedział
  • Martainn
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 6332
    • Wiek: 29 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 47457

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:33

    zgłoś naruszenie
    Ja spotkałem się kiedyś z ceną 8 zł za filet z udek, a raz po 9 zł. Wtedy się opłaca, jest to 1 kg czystego mięsa.
  • Caramel
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1977
    • Na forum: 8 lat
    • Płeć: Kobieta
    • LPA: 27200
    • Status:Specjalista

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:36

    zgłoś naruszenie
    nawet jesli faktycznie wychodziloby taniej to lepiej dorzucic te pare zł. Oczywiście jeśli lubisz to czasami możesz sobie zjesc, ale góra ze 2 razy w tygodniu. Nie nadaje się do wrzucenia na co dzien do diety bo,jak juz ktos pisal zawiera substancje rakotworcze, a do tego kupe sodu . Po co pakowac w siebie dodatkowo jakies syfy,jak mozna zjesc (i tak z karmionych niewiadomo czym kurczaków ) zwykłe piersi.
    www.pajacyk.pl
    -----------------------------



    ----------------------------
  • ODŻYWIANIE
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 56364
    • Wiek: 28 lat
    • Na forum: 7 lat
    • Trenuje: *
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 184874
    • Status:Ekspert

    Wysłano 21 sierpnia 2008 09:41

    zgłoś naruszenie
    W biedronce jest też kurczak pieczony kupiłem raz upiekłem go jeszcze w piekarniku ale to nie to samo co zrobie sobie sam waliło tak chemią że miło czuć sztuczność
    Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

    [https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620]
  • zaglebieSC
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 4524
    • Wiek: 25 lat
    • Na forum: 6 lat
    • Trenuje: 7lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 33429
    • Status:Specjalista

    Wysłano 21 sierpnia 2008 10:33

    zgłoś naruszenie
    IMO stawialbym na swieze mieso, to o ktorym mowa jest juz po obrobce, pelne konserwantow i chemii jak wspomnial wyzej s.m.p.a. Zdr.

    Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-21 10:34:59

    Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-21 10:35:45