Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
mój koles z silowni chce zrobic sobie nastepujacy cykl: deka:1-10 250mg e7d; tesc enanth: 1-12 500mg e7d(w pierwszym i ostatnim tygodniu po 250mg/tydzien); meta: 1-4 30mg ed. deke i tescia co 7 dni ponieważ chce mieszac to w jeden strzał, powiedzcie mi czy to dobre rozwiazanie dla niego??? co byscie zmienili??? czy jest ok??? (dołączam jego ankiete)   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 23   Waga: 78kg   Wzrost: 180cm   Obwód klatki: 110cm   Obwód ramienia: 37cm   Obwód talii: 80cm   Obwód uda: 59cm   Obwód łydki: 40cm   Staż na siłowni: 4,5roku   Ilość spożywanego białka: 2,5g/kg   Ilość spożywanych węglowodanów: 4,5/kg   Ilość spożywanych tłuszczów: 0,5-1g/kg   Opis przebytych cykli sterydowych: 1.meta 2.prolo 3.meta+prolo   Trening: masa+sila   Cel cyklu: masa+sila   Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: 11miesiecy   Poziom BF%: ?   Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): normalny   Stan zdrowia: dobry   Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia: do porostu owłosienia   PPM podstawowa przemiana materii: dobra przemiana   Wyciskanie leżąc (MAX): 125kg   Martwy ciąg (MAX): 100kg w serii   Przysiad (MAX): 95kg w serii
"... i choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę..." +07.04.2010-22:00+
prawda jest taka że to był sezonowiec, brał to cwiczyl, nie bral nto nie cwiczyl(z jego strony glupota, no ale nie mnie osadzac), mial dluga przerwe bez treningow pol roku z powodu pracy i tam sie za dobrze nie odzywial wiec pospadalo, teraz ma duzo czasu bo jest na pierwszym roku studiow i cwiczy od pol roku na sucho, od 3 miesiecy trzyma diete i teraz dokupil odzywki wraz z koksami i sie zgadalismy to mu powiedzialem ze zapytam na forum... w jego imieniu dziekuje za wszelkie sugestie, za porady jak i za pojechane... pozdrawiam
1268727918000
IceMan8
Wysłana - 16 marca 2010 09:26
zen2008 ten avatar twoj jest mi znany
1268727995000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 16 marca 2010 09:34
Studiowałem więc wiem, że na pierwszym roku studiów nie ma dużo wolnego czasu
Ahhh... no chyba, że jest takim studentem jakim do tej pory był kulturystą
Zmieniony przez - krzykacz w dniu 2010-03-16 09:35:33
doping & zdrowie
Ekspert -
1268728480000
IceMan8
Wysłana - 16 marca 2010 09:41
no chyba ze... on studiuje resocjalizacje i od pon do czwartku sie buja po uczelni... gamon ale kolega
1268728868000
IceMan8
Wysłana - 16 marca 2010 09:44
pewnie sobie myslicie kolejny sezonowiec... no ale zapytalem sie nie wypadalo odmowic udzielenia pomocy...