Lyoto jest miłym gościem i poznaliśmy się przez chwilę. Pomimo tego, że jesteśmy przyjaciółmi, byłem zaskoczony widząc go w samolocie i siedział właściwie obok mnie przez cały lot z Brazyli aż do tutaj (Los Angeles ) . To była zabawna sytuacja, ale oboje jesteśmy profesjonalistami, trenujemy ciężko i oboje mamy taki sam cel, więc zamierzamy zrobić co w naszej mocy.
Machida odpowiedział.
“Jesteśmy świetnymi przyjaciółmi, nie było problemów.”
Mauricio Rua.
Lyoto jest zawodnikiem walczącym w stójce. Ja również walczę w stójce, ale on pochodzi z karate i dobrze kontratakuje, walczy bardzo skutecznym stylem. Ja jestem zawodnikiem Muay Thai i walczę bardziej naciskając i będąc bardziej agresywnym. Myślę, że jest to dla mnie duża motywacja by pokazać i udowodnić, że Muay Thai może być bardziej skuteczny od jego stylu.
Lyoto Machida
Mój styl to karate. Mój osobisty styl to kontratak. Shogun jest bardzo agresywnym zawodnikiem z dobrymi kolanami, dobrymi uderzeniami, ale będę próbować go sforsować moim stylem.
Mauricio Rua
Każda walka to inna historia. W walce z Chuckiem Liddellem wierzyłem, że muszę przyłożyć się do boksu i Sao Paulo ma najlepszy boks w Brazylii, pojechałem tam trenować i przygotowywać się. W walce przeciwko Lyoto myślę, że potrzebuję inne aspekty treningu, więc ja i mój team rozmawialiśmy na ten temat i postanowiliśmy zostać do tej walki w mieście Curtiba. Mój team to mój team, ale pójdę gdzie jest to najlepsze dla mojej strategi i dla mojego przeciwnika, i wezmę tam mój team, razem ze mną.
Lyoto Machida
Ciągle trenuję do tego wieczoru walki To będzie moja pierwsza obrona pasa i mam nadzieję, że wygram. Mój przeciwnik jest twardy, jest świetną osobą, bardzo dobrą w parterze i w uderzaniu, ale wiem jedno- będę wciąż wykonywał moją pracę domową..
Dla porządku przyponę program imprezy, bo się trochę pozmieniało.
Main card Light Heavyweight: Lyoto Machida vs Mauricio Rua Heavyweight bout: Cain Velasquez vs Ben Rothwell Lightweight bout: Joe Stevenson vs Spencer Fisher Welterweight bout: Anthony Johnson vs Yoshiyuki Yoshida
Preliminary card Heavyweight bout: Antoni Hardonk vs Patrick Barry Middleweight bout: Yushin Okami vs Chael Sonnen Middleweight bout: Jorge Rivera vs Rob Kimmons Light Heavyweight: Ryan Bader vs Eric Schafer Light Heavyweight: Kyle Kingsbury vs Razak Al-Hassan Heavyweight bout: Stefan Struve vs Chase Gormley Lightweight bout: Josh Neer vs Gleison Tibau *
* ostatnia walka nie została oficjalnie potwierdzona
1251980949000
Vospyl
Wysłana - 03 września 2009 16:35
Okami vs Sonnen w pre-eliminary....
Nie ma "nie mogę", jest tylko "nie chce mi się".
1251988535000
greg 82
Wysłana - 03 września 2009 17:11
Nie znam się na modzie, ale Machida powinien wybrać lepszy krawat do garnituru w paski chyba
"Lyoto jest zawodnikiem walczącym w stójce. Ja również walczę w stójce, ale on pochodzi z karate i dobrze kontratakuje, walczy bardzo skutecznym stylem. Ja jestem zawodnikiem Muay Thai i walczę bardziej naciskając i będąc bardziej agresywnym."
I właśnie dlatego przewiduję kolejne zwycięstwo Machidy.
Niekoniecznie walka Okami vs Sonnen będzie w undercardzie - nie wydaje mi się żeby była. Przecież main-card sklada się zawsze z 6, a nie 4 pojedynków. Ta i pewnie ta z Bader'em będą na PPV.
Zmieniony przez - Kruszek w dniu 2009-09-03 18:03:51
Vecht of sterf - Je bent een kleine stinkende vieze zuigende kankerhoer!
1251993674000
Marian.B. ZASŁUŻONY
Wysłana - 03 września 2009 18:59
Lyoto w tych ulizanych włoskach i garniaczku wygląda jakby właśnie miał komunię.
Sogów nie odbijam, jak podobała Ci się moja wypowiedź, to wejdź na www.pajacyk.pl !
Ekspert -
1251997175000
greg 82
Wysłana - 03 września 2009 20:30
Generalnie fighterzy mma, którzy próbują być elegantami słabo wychodzą: gsp stara się ubierać niby też elegancko, ale w kółko jest w tym samym garniaku podobnym do Machidy, Lesnar pokazuje się w kółko w jednej ohydnej marynarce. W boksie taki np. De la hoya się o niebo lepiej nosi.
Wiem, że post kryptopedalski, ale oni tam nic szczególnie ciekawego nie mówili
Żeby nie te kalafiory to wyglądałby jak rasowy elegancik
Znawca -
1252003303000
Zibi7
Wysłana - 03 września 2009 21:47
Będzie się działo.Jak na teraz,to Machida wygra zapewne,ale liczę na parę dobrych zagrywek w parterze, w wykonaniu Maurycego.Co chcecie od garniaka,dobrze chłop wygląda,nie tak groteskowo jak dżi es pi
Breaking My relationship with time&space
Znawca -
1252007236000
w0jt Dana White
Wysłana - 03 września 2009 21:53
całym sercem za shogunem
Business as usual
Ekspert -
1252007580000
Zibi7
Wysłana - 03 września 2009 22:04
W sumie podobnie jak Wójt,całym sercem za szogunem.Po prostu dziś jestem ponad miarę realistą i nie podkreśliłem,co czuję w moim sercu.Proszę o wybaczenie w szczególności ekipę prajdowską.Arigato