Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 1529 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odchudzanie
Ułożyłąm diete- czy jest wystarczająco pełnowartościowa ? Proszę  
pilnie o pomoc ! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Ułożyłąm diete- czy jest wystarczająco pełnowartościowa ? Proszę pilnie o pomoc !"   

ChiQui
 Wysłana - 22 grudzień 2008 10:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. PO wieloletnich nieudanych probach wziełam sie za siebie i ułożyłam sobie diete. Chciałabym sie upewnić że wszystko w niej jest ok. a więc.
7 rano-o,5 l wody +Thermo Speed Extreme+chrom organiczny
7.30-8.00 intensywna gimnastyka (aerobiczna 6 weidera+ćwiczenia rozciągające)
8.15 śniadanie (200g kefiru, 30g płatków owsianych, cynamon, 10 g rodzunków, 5 g pestek dynii)
10.30 5 seri po 20 brzuszków (+o,5l wody)
11.sałatka (plaster ananasa, l.selera marynowanego, kawałek pora,kap pekińska, sałata, 2l. kefiru, kilka pestek dyni, ł. oliwy z oliwek)
12.30. 2 TSE +0,5 l wody
13-14 intensywne pływanie (2km/h) +0,5 wody
14.30 obiad (120 g pangi lub persi z kurczaka gotowanej+sałatka z kapusty pekińskiej z kefirem z liwą z oliwek 1 ł. z pestami dynii lub marchewką tartą) <200g> +30 g ryżu brązowego gotowanego al dente lub 30 g kaszy gryczanej gotowanej na sypko
16-17 ćwiczenia rozciągające (pilates, stretching) +o,5l wody
17.30 TSE+chrom+0,5 l wody
18 kolacja (200g twarogu chudego <40g białka> lub omlet z 2 białek <80g białka> z rodzynkami (10g)
19.30-20 5 serii po 20 brzuszków lub pilates (0,5l wody)
od 20 zero ćwiczeń i 0,5l wody

Waga : 75

Wzrost : 173

Obwód klatki : 95

Obwód ramienia : 27,5

Obwód talii : 81

Obwód uda : 57

Obwód łydki : 40

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 28%

Aktywność w ciągu dnia : szkoła(teraz 18 dni wolnego=cały czas poświęcam na ćwiczenia)

Uprawiany sport lub inne formy aktywności : codziennie godzina basenu (2km/h) , A6W, godzina pilates, godzina stretchingu, ćwiczenia na AB ROCKET

Odżywianie : wcześniej-restrykcyjne diety, obecnie - zdrowe odżywianie oparte na radach zawartych w tym serwisie

Cel : redukcja rozłożona w czasie

Ograniczenia żywieniowe : brak

Stan zdrowia : brat

Preferowane formy aktywności fizycznej : teraz-dowolną ilość zasu. za 2 tyg- basen 5 razy w tyg, 4 spacery po 60 minut, A6W, pilates 30 min dziennie, 100 powtórzeń AB Rocket codziennie

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : wcześniej-duuużo (m. im. cla, karnityna, thermo speed, thermal pro, i wiele innych)
Obecnie 4 tb/dzień TSE+2/dzień chrom organiczny. po zakończeniu pudełka planuję zamienić TSE na AMP

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : taaak

Stosowane wcześniej diety : montignaca, 1000kcal, south beach, kapuściana, kopenhaska, czyliii wszystkie ;)

"Siła nie zależy od możliwości fizycznych. Pochodzi z niezłomnej woli."

przyznaj SOG'a

ChiQui
 Wysłana - 22 grudzień 2008 11:00      [zgłoszenie]

pomyłka wyżej- jestem kobietą =)

przyznaj SOG'a

87michal
 Wysłana - 22 grudzień 2008 11:36      [zgłoszenie]

Dieta jak dieta ale z tym treningiem to wyluzuj bo po dwoch dniach nie wstaniesz z lozka. jak juz robisz weidera to odpusc sobie reszte ! zamiast tych brzuszkow lepije idz wieczorem pobiegac. A co do weidera to jak zaczynasz dopiero to tez nie polecam bo dlugo nie pociagniesz ;)

co Cie nie zabije to Cie wzmocni

przyznaj SOG'a

87michal
 Wysłana - 22 grudzień 2008 11:39      [zgłoszenie]

moge sie mylic ale wydaje mi sie ze masz bardzo slomiany zapal i szybko rezygujesz, wiec na twoim miejscu spokojnie bym do tego podszedl bo basen 5 razy w tygdoniu i treing 3 razy dzienie to raczej zostaw wyczynowym sportowcom

przyznaj SOG'a

ChiQui
 Wysłana - 22 grudzień 2008 12:03      [zgłoszenie]

otóż nie mam slomianego zapału, ukończylam weidera 3 razy już a robie tak bo korzystam z czasu wolnego (ciągne 5 dzień i nawet zakwasów nie mam) zresztą mam dużo mięśni i wagi tak po mnie nie widać, patrz [www.chiquita.pxd.pl] tylko że mam być hostessa za 2 tyg, na otwarciu salonu sam. w krakowie i mam uszyte ubranie o rozmiar za małe ;/ wiec do roboty sie zabrałam =)

przyznaj SOG'a

87michal
 Wysłana - 22 grudzień 2008 12:31      [zgłoszenie]

a no to sie pomylilem ale tak troche wynikalo z twojej wypowiedzi. Wiec wedlug mnie jest ok tylko na serio zamaist tych brzuszkow po weiderze bym dorzcucil bieganie bo od brzuszkow nie schudzniesz tylko miesi nabierzesz, poza jak bedziesz je tyle trenowac to je mozesz przemeczyc i efekt bedzie odwrotny. Saw weider w zupelnosci wystarczy pozdrawiam

przyznaj SOG'a

ChiQui
 Wysłana - 22 grudzień 2008 12:35      [zgłoszenie]

uprawiam jogging od 4 lat ale ostatnio byłam przeziębiona.. mógłbyś polecić coś innego niż bieganie ? bo mnie wywieje na wałach, a w siłowni nie ma bieżni ;(

przyznaj SOG'a

callao
 Wysłana - 22 grudzień 2008 12:46      [zgłoszenie]

ale nad dieta to troche popracuj.

Małe kroki - Wielkie rezultaty

Dieta to 24 godzinny trening

przyznaj SOG'a

87michal
 Wysłana - 22 grudzień 2008 12:55      [zgłoszenie]

roweek stacjonarnz, skakanka

przyznaj SOG'a

ChiQui
 Wysłana - 22 grudzień 2008 16:13      [zgłoszenie]

dzieki michal za rade

callao-a co musze zmienić ? będę wdzięczna za dokładniejsze instrukcje :)

przyznaj SOG'a

ChiQui
 Wysłana - 30 grudzień 2008 20:49      [zgłoszenie]

na takim jedzonku i programie zjechałam :
Waga : 75 na 72

Obwód klatki : 95 na 92

Obwód ramienia : 27,5 na 27

Obwód talii : 81 na 78

Obwód uda : 57 na 55

Obwód łydki : 40 na39

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 28% na 25%

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ułożyłąm diete- czy jest wystarczająco pełnowartościowa ? Proszę pilnie o pomoc !

Strony: 1 2 3

<< Nadmiar skóry :-) / Odchudzanie, kreatyna, lkarnityna >>

Podobne: PODSTAWY UKŁADANIA DIETY. | Redukcja jest dla mnie za droga - art. | 105kg, co najmniej 20 do redukcji na poczatek, prosze o pomoc fachowcow:) | proszę o pomoc - odchudzanie... :/ | Proszę o pomoc w doborze diety | Arbuz moze pomoc schudnąc króciutki art. :)

Warto przeczytać: tomczers | tomczers16 | jakie witaminy do diety? | lowickie | brak czucia w łydekach | lowickie vs ostrowia | brzuch przy robieniu masy | wpłaty | wpłaty bankowe | prolab amino gGlutamine Powder | ból przy wyciąganiu igły | prolab amino gGlutamine Powder dawkowanie | mam 170 cm wzrostu i waże 100 kg | 178 cm 94 kg 15 lat | tabela wiek waga wzrost | waże 100 kg | Ćwiczenia ujędrniające | bcaa xplodew | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL