Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ułożyłąm diete- czy jest wystarczająco pełnowartościowa ? Proszę pilnie o pomoc !

ChiQui

Wysłana - 22 grudnia 2008 10:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. PO wieloletnich nieudanych probach wziełam sie za siebie i ułożyłam sobie diete. Chciałabym sie upewnić że wszystko w niej jest ok. a więc.
7 rano-o,5 l wody +Thermo Speed Extreme+chrom organiczny
7.30-8.00 intensywna gimnastyka (aerobiczna 6 weidera+ćwiczenia rozciągające)
8.15 śniadanie (200g kefiru, 30g płatków owsianych, cynamon, 10 g rodzunków, 5 g pestek dynii)
10.30 5 seri po 20 brzuszków (+o,5l wody)
11.sałatka (plaster ananasa, l.selera marynowanego, kawałek pora,kap pekińska, sałata, 2l. kefiru, kilka pestek dyni, ł. oliwy z oliwek)
12.30. 2 TSE +0,5 l wody
13-14 intensywne pływanie (2km/h) +0,5 wody
14.30 obiad (120 g pangi lub persi z kurczaka gotowanej+sałatka z kapusty pekińskiej z kefirem z liwą z oliwek 1 ł. z pestami dynii lub marchewką tartą) <200g> +30 g ryżu brązowego gotowanego al dente lub 30 g kaszy gryczanej gotowanej na sypko
16-17 ćwiczenia rozciągające (pilates, stretching) +o,5l wody
17.30 TSE+chrom+0,5 l wody
18 kolacja (200g twarogu chudego <40g białka> lub omlet z 2 białek <80g białka> z rodzynkami (10g)
19.30-20 5 serii po 20 brzuszków lub pilates (0,5l wody)
od 20 zero ćwiczeń i 0,5l wody

Waga: 75

Wzrost: 173

Obwód klatki: 95

Obwód ramienia: 27,5

Obwód talii: 81

Obwód uda: 57

Obwód łydki: 40

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 28%

Aktywność w ciągu dnia: szkoła(teraz 18 dni wolnego=cały czas poświęcam na ćwiczenia)

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: codziennie godzina basenu (2km/h) , A6W, godzina pilates, godzina stretchingu, ćwiczenia na AB ROCKET

Odżywianie: wcześniej-restrykcyjne diety, obecnie - zdrowe odżywianie oparte na radach zawartych w tym serwisie

Cel: redukcja rozłożona w czasie

Ograniczenia żywieniowe: brak

Stan zdrowia: brat

Preferowane formy aktywności fizycznej: teraz-dowolną ilość zasu. za 2 tyg- basen 5 razy w tyg, 4 spacery po 60 minut, A6W, pilates 30 min dziennie, 100 powtórzeń AB Rocket codziennie

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: wcześniej-duuużo (m. im. cla, karnityna, thermo speed, thermal pro, i wiele innych)
Obecnie 4 tb/dzień TSE+2/dzień chrom organiczny. po zakończeniu pudełka planuję zamienić TSE na AMP

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: taaak

Stosowane wcześniej diety: montignaca, 1000kcal, south beach, kapuściana, kopenhaska, czyliii wszystkie ;)

"Siła nie zależy od możliwości fizycznych. Pochodzi z niezłomnej woli."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 grudnia 2008 11:00 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ChiQui

Wysłana - 22 grudnia 2008 11:00    Edytuj Cytuj
pomyłka wyżej- jestem kobietą =)

87michal

Wysłana - 22 grudnia 2008 11:36    Edytuj Cytuj
Dieta jak dieta ale z tym treningiem to wyluzuj bo po dwoch dniach nie wstaniesz z lozka. jak juz robisz weidera to odpusc sobie reszte ! zamiast tych brzuszkow lepije idz wieczorem pobiegac. A co do weidera to jak zaczynasz dopiero to tez nie polecam bo dlugo nie pociagniesz ;)

87michal

Wysłana - 22 grudnia 2008 11:39    Edytuj Cytuj
moge sie mylic ale wydaje mi sie ze masz bardzo slomiany zapal i szybko rezygujesz, wiec na twoim miejscu spokojnie bym do tego podszedl bo basen 5 razy w tygdoniu i treing 3 razy dzienie to raczej zostaw wyczynowym sportowcom

ChiQui

Wysłana - 22 grudnia 2008 12:03    Edytuj Cytuj
otóż nie mam slomianego zapału, ukończylam weidera 3 razy już a robie tak bo korzystam z czasu wolnego (ciągne 5 dzień i nawet zakwasów nie mam) zresztą mam dużo mięśni i wagi tak po mnie nie widać, patrz www.chiquita.pxd.pl tylko że mam być hostessa za 2 tyg, na otwarciu salonu sam. w krakowie i mam uszyte ubranie o rozmiar za małe ;/ wiec do roboty sie zabrałam =)

87michal

Wysłana - 22 grudnia 2008 12:31    Edytuj Cytuj
a no to sie pomylilem ale tak troche wynikalo z twojej wypowiedzi. Wiec wedlug mnie jest ok tylko na serio zamaist tych brzuszkow po weiderze bym dorzcucil bieganie bo od brzuszkow nie schudzniesz tylko miesi nabierzesz, poza jak bedziesz je tyle trenowac to je mozesz przemeczyc i efekt bedzie odwrotny. Saw weider w zupelnosci wystarczy pozdrawiam

ChiQui

Wysłana - 22 grudnia 2008 12:35    Edytuj Cytuj
uprawiam jogging od 4 lat ale ostatnio byłam przeziębiona.. mógłbyś polecić coś innego niż bieganie ? bo mnie wywieje na wałach, a w siłowni nie ma bieżni ;(

callao

Wysłana - 22 grudnia 2008 12:46    Edytuj Cytuj
ale nad dieta to troche popracuj.

Małe kroki - Wielkie rezultaty

Dieta to 24 godzinny trening

87michal

Wysłana - 22 grudnia 2008 12:55    Edytuj Cytuj
roweek stacjonarnz, skakanka

ChiQui

Wysłana - 22 grudnia 2008 16:13    Edytuj Cytuj
dzieki michal za rade

callao-a co musze zmienić ? będę wdzięczna za dokładniejsze instrukcje :)

ChiQui

Wysłana - 30 grudnia 2008 20:49    Edytuj Cytuj
na takim jedzonku i programie zjechałam :
Waga : 75 na 72

Obwód klatki : 95 na 92

Obwód ramienia : 27,5 na 27

Obwód talii : 81 na 78

Obwód uda : 57 na 55

Obwód łydki : 40 na39

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 28% na 25%

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ułożyłąm diete- czy jest wystarczająco pełnowartościowa ? Proszę pilnie o pomoc !

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.