Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 231 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Fitness
Tylko spalanie, bez wyrabiania miesni 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: tylko spalanie bez wyrabiania miesni
Autor "Tylko spalanie, bez wyrabiania miesni"   

Electro123
 Wysłana - 9 luty 2010 00:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam serdecznie,

Wiele lat nie przeszkadzało mi, ze mam ostra nadwagę, ale w końcu coś trzeba było z tym zrobić.

Przed wszystkim ważyłem 98, teraz jest 86. Ubyło tak dzięki diecie.

Z kazdym dniem mam cholerne kompleksy, coraz większe. Nie mogę sobie kupić ubrań w sklepie bo wystaje mi dupa (w tył) i gdy koszula, bluza czy cokolwiek na plecach układa się dobrze to niżej przylega, a powinno być odwrotnie. Przepraszam ze tak od serca, ale rozmawiamy szczerze.

Teraz chciałbym do tego dołączyć regularne ćwiczenia wysiłkowe. Niby mógłbym sam robić je w domu, ale wiem ze się nie zmotywuje wiec pierwsza moja prośba to polecenie klubu w Warszawie po lewej stronie rzeki.

Nie wiem co to powinno być, fitness czy siłownia. Zależy mi na spaleniu tłuszczu zewsząd, najwięcej mam na brzuchu i udach (chyba jak każdy, ale na wszelki wypadek zaznaczam).

Nie chciałbym zastępować tłuszczu mięśniami, oczywiście w mniejszym stopniu to wyjdzie samo z siebie, ale proszę nie bierzcie tego jako drugi ważny cel.

Podsumowując:
1) Jaki rodzaj ćwiczeń powinienem wybrać.
2) Czy powinienem zmieniać dietę (nie jest to dieta indywidualna, po prostu zdrowo się odżywiam -- nie ukrywam ze nawyk podjadania mi nie przeszedł)
3) Czy macie godny polecenia klub (trenera), który będzie mnie tłukł batem bym się nie zaniedbywał.

Z góry dziękuje!

przyznaj SOG'a

avic
 Wysłana - 9 luty 2010 01:19      [zgłoszenie]

1) aero, aero, aero.. biegaj, pływaj, spaceruj, rowerek, wioślarz... Duużo już na ten temat napisano.
2) co nas w sumie to obchodzi? Chcesz schudnąć? Nie ma podżerania w ciągu dnia. A na dobrze zbilansowanej diecie głodny chodzić nie bedziesz a fat będzie leciał- przy odpowiednim treningu.
3) tak, pan Henryk ze Skiroławek. Świetny specjalista i motywator. Powiedz, że ja cie przysłałem, bedzie wiedzial ocb..
A powazniej- tak jak w pkt 2- jak sam nie zrozumiesz to do niczego nie dojdziesz. Nikogo nie obchodzą twoje problemy z motywacją i wytrwalością. Chcesz osiągnąć cel? Za***erdalasz. Proste.

Zmieniony przez - avic w dniu 2010-02-09 01:21:30

Krzysiu, od kiedy ty masz taki apetyt?
<br>
-Od kiedy mamusia daje mi metanabol, proszę Pani%-)

przyznaj SOG'a

Electro123
 Wysłana - 9 luty 2010 01:38      [zgłoszenie]

1) poczytam!
2) No jak to, Żalę się, ale oczywiście, nie ma podżerania
3) Obchodzi, bo gdyby każdy miał każdego w dupie i powiedział "maszyna jest tam ---> WIO" to cos takiego jak trener nie byłoby potrzebne (równie dobrze mógłby dostać kartkę z nazwa ćwiczenia i czasem wykonywania. To samo z nastolatkiem, daj mu swobodę i powiedz mu ze ma się sam motywować do nauki.

Dlatego skoro Henryk z wy****owka gornego mi nie pomoże to może jakiś inny godziwy człowiek to uczyni.

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 9 luty 2010 13:52      [zgłoszenie]

1. Jeżeli chcesz schudnąć to przede wszystkim aeroby, czyli bieganie, skakanka itp. Oczywiście siłownia także pomoże ci zbudować piękną, jędrną i proporcjonalną sylwetkę.
2. Jeżeli chodzi o dietę, to zawsze jest łatwiej otrzymać czegoś jak się ma to zapisane, czyli co, ile i kiedy jeść (przynajmniej mi to pomaga). Poczytaj w dziale o odchudzaniu, ułóż swoją dietę, a tam specjaliści ci ją już sprawdzą.
3. A jeżeli chodzi o motywację to musi ona być wewnętrzna, sam musisz bardzo chcieć, bez żadnego bata
Załóż sobie może dziennik treningowy. Może będzie ci pomocny, jak inni będą w ciebie wierzyć i motywować cię.
Ale przede wszystkim musisz zacząć

Do sukcesy nie ma żadnej windy. Trzeba iść po schodach.

przyznaj SOG'a

Electro123
 Wysłana - 9 luty 2010 14:12      [zgłoszenie]

1. Wybralem sobie bieganie + basen + brzuszki. Basen jest 45 minut bo na tyle wykupuje sie wejscie, a co do biegania ile powinno byc minut na poczatek i co ile powinienem zwiekszac, brzuski - wazniejsza jest ilosc czy szybkosc? (tj zrobic np 80 normalnym tempem czy jak najwiecej w ciagu minuty) i ile razy to powtarzac.

2. Wczoraj wieczorem to zrobilem, juz wisi na lodowce ^^

3. Tak wlasnie..

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 9 luty 2010 14:22      [zgłoszenie]

To tak do poczytania:
[http://www.sfd.pl/Efektywne_spalanie_t%C5%82uszczu-t72227.html]

Zacznij od 20 min,stopniowo możesz zwiększać co 5 min-a co ile to zależy od Twojego organizmu,stałe tępo-tak abyś w miarę swobodnie mógł oddychać-nie możesz dostać zadyszki.

przyznaj SOG'a

Electro123
 Wysłana - 9 luty 2010 14:33      [zgłoszenie]

Dziękuję za odpowiedzi!

Oczywiście tak zrobię, żeby nie odkładać tego w nieskończoność zacznę jak tylko wrócę do warszawy. Nie odpowiedziałaś jeszcze jak często powinienem biegać, codziennie? To samo z ćwiczeniami domowymi?

Zmieniony przez - Electro123 w dniu 2010-02-09 14:44:25

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 9 luty 2010 15:02      [zgłoszenie]

To ile razy powinieneś biegać czy ćwiczyć powinieneś sam wiedzieć Nikt nie zna twego organizmu i twoich możliwości. Wydaje mi się że 3 dni w tygodniu na początek będzie dobrym rozwiązaniem, a potem zobaczysz co dalej.
Pamiętaj, że bardzo ważna jest regeneracja. Musisz mieć przynajmniej dwa dni na regenerację, w których nie będziesz ćwiczył.

przyznaj SOG'a

Electro123
 Wysłana - 9 luty 2010 15:23       [zgłoszenie]

Wielkie dzięki za pomoc!

Tak zrobię.

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tylko spalanie, bez wyrabiania miesni

<< KURS INSTRUKTORSKI PILATES PAS KRAKÓW / Bieżnia. >>

Podobne: Efektywne spalanie tłuszczu | przyjakim bf widac miesnie brzucha?? | Trening brzucha dla pań bez przyrządów!!! | bieganie a spalanie | Jakie cwiczenia na miesnie brzucha? | "MIĘŚNIE NIE TYLKO DOMENĄ MĘŻCZYZN"

Warto przeczytać: jak napompowac klate | Proporcje kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6 | wierzchanowski marcin | ostatni posilek po silowni | mirosław wierzchanowski | Marek Dobosz | wolna regeneracja | rugby jak zaczac | pierwsze letnie igrzyska olimpijske | asics sensei 2 pan tadeusz machnicki | massacra 2 dawkowanie | NAJNOWSZY NO SHOTGUN MHF1 588G | zaqpalenie prostownikow grzbietu | zapalenie prostownikow grzbietu | rugby w holandii | no shotgun a cisnienie | wagi pośiłków | gnc glutamina | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL