Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
dla chcącego nic trudnego pełno tego masz tu wersję dla hardcorów:
tu masz wersję zapaśniczą o która ci chodziło
Znawca -
1261919927000
andrzej.ld
Wysłana - 27 grudnia 2009 14:53
widziałem te filmiki, robie wersję zapaśniczą taka jak jest na filmiku i czasami to samo ćwiczenie tyłem , plecami do dołu.
Chodzi mi raczej o to, ile powtórzeń w serii wykonywać, ile razy w tyg itd, bo domyslam sie ze specyfika tego cwiczenia jest inna niz zwyklych cwiczen z uzyciem ciezarow.
dotychczas szyje cwiczylem w ten sposob 2 razy w tyg, nie liczylem powt w serii tylko lecialem do granic wytrzymalosci, calosc zajmowala tak do 20 min.
pewnie to kwestia indywidualna, ale jeżeli popelniam blad to chcialbym sie o tym dowiedziec. pozdrawiam
1261922008000
GREGOR_ian SECOND
Wysłana - 27 grudnia 2009 20:12
Andrzej Ja robie te w oparciu na samych stopach i bez rak przodem i tylem i to w zupelnosci by starczylo. Na samej glowie przy scianie to juz wyzsza szkola jazdy. Używam tez takiej upszezy jak jak na fotce.
Nie rozumiem tylko na co sa te Cwiczenia z ta guma bo nie zabardzo na kark chyba ze przez stabilizacje , nie wiem.
BORN TO WIN.
Ekspert -
1261941139000
MikX
Wysłana - 28 grudnia 2009 12:11
Seba sog poleciał
Znawca -
1261998704000
pudzian89
Wysłana - 28 grudnia 2009 12:29
Seba ładnie
B&H 14/88
Znawca -
1261999768000
kuka23
Wysłana - 28 grudnia 2009 13:06
GREGOR gdzie takie cos na łeb, żeby kark ćwiczyć można kupić ?
Zmieniony przez - gizmo82 w dniu 2009-12-28 15:13:08
1262009022000
PrzeGibon
Wysłana - 28 grudnia 2009 15:34
Chyba musze zaczac trenowac szyje. Aktualnie chory jestem, lezalem pare dni i wczoraj chyba zbyt gwaltownie sie podnioslem() w wyniku czego cos sie sp******ilo w szyji... Naciagnal sie chyba mięsień mostkowo-gnykowy. Tera boli zarowno przy dotykaniu jak i napinaniu a podniesienie glowy w pozycji lezacej graniczy z cudem
Seba git. Ja szyję lubię katować takimi ćwiczeniami jak w filmiku, na miękkim podłozu, tylko jakby mostkując bez rąk tyłem, itakie wznosy i opady głową, konkret wchodzi.