Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
1.Czy idzie kupić w aptece bez recepty? 2.Jakie sa dostępne opakowania (ile tab i ilość efedryny w jednej tab). 3.Ile kosztuje? 4.Ile przyjmować efedry (mg) przed ćwiczeniami (bieganie) zeby były efekty (chodzi mi o spalenie tłuszczu) 5.Czy Tusipec oprócz efedryny zawiera jakieś inne składniki niebezpieczne dla organizmu??
1. tak 2. 20tab w każdej 15mg efedryny 3. ok 5zł 4. 2 tabletki dla poczatkującego 5. Niebezpiczne?? Nie... Ale w dużych dawkach szkodliwe napewno
"..o tutaj jest fulu wypas na witamince widac ze jestes bo pucuchy jak u chomika normalnie powiedz ziomek co,wstrzykiwales zeby tak na rylku fajnie opuchnonc wodom to se takie rozpiszemy podobne bo to od razu budzi respekt na dzielnicy jak z rentencjom na mordzie sie,kolesie bujajom od razu widac ze konkret ekipa..." by bamber16
Specjalista -
1140081874000
foRgott3n
Wysłana - 16 lutego 2006 10:36
kurna nie widziałem ze jzu jest odpowiedź...
dodam moze tylko przeciwskazania - osoby ktore maja problemy z sercem powinny omijac efke
Zmieniony przez - foRgott3n w dniu 2006-02-16 10:38:59
Znawca -
1140082610000
Pavku
Wysłana - 16 lutego 2006 10:42
Dzięki za odpowiedz.
A tak z ciekawości ile znajduje sie efedryny w jednej kap. Thermal Pro??
Mam taki plan ćwiczeń: rano ćwiczę brzuch (ABS) po południu biegam po lesie godzinę (3x w tygodniu) a kolo 17 ćwiczę na siłce 1h (3x w tygodniu)
I tak sie zastanawielm jak brac ten Tusipec (?) Myślę tez nad kupnem Thermo Speed i brać razem z Tusipec'em, tylko jak to połączyć z moimi ćwiczeniami ?
Oczywiste bardziej teraz przestrzegam jedzenia, nie mam jakiejś rygorystycznej diety (miałem przez tydzień ale nie dałem rady, to jest dobijające) przestrzegam ogólnych zasad przy redukcji.
1140082942000
foRgott3n
Wysłana - 16 lutego 2006 10:50
Ja zamiast Thermo Speed'a i Tussi kupił bym własnie Thermal Pro - kumple brali i efekty bardzo zadowalające. Skład: Jedna kapsułka = Ma Huang Extract 8% 250mg, Caffeine USP 200mg, White Willow Bark (Salix alba) 75mg, Cayenne (40.000 SCU) 50mg, Ginger Root 50mg.
Ale co jest co to juz nie do mnie :D
Jest teraz jakis srodek (nie pamietam nazwy) ktory zawiera efedryne, kofeine i aspiryne - moze on by Ci przypadł do gustu, podobno squad b.dobry. Moze ktos zarzucic nazwą tego specyfiku?
Znawca -
1140083429000
Pavku
Wysłana - 16 lutego 2006 11:05
No właśnie niech ktos poda nazwę
Co do Thermal Pro to jest on drogi, 120zł , Thermo speed kosztuje tylko 48zł a Tusipec 5zł wiec dużo taniej wychodzi.
Brzuch ćwiczę codziennie (abs) , siłka to PN ,SR i PT a bieganie to WT , CZ, SO. Tak myślę żeby przez pierwszy tydzień brac 1 tab przed brzuchem a druga przed bieganiem (albo przed siłką zależy jaki dzień). Po tygodniu brał bym po 2 na raz i tak by zostało na jakieś 4 tygodnie, myślę ze powinno być dobrze., co myślicie?
1140084320000
FatBoySlim
Wysłana - 17 lutego 2006 20:34
chodzi pewnie o dymametedrine 25+
1140204885000
ziompel
Wysłana - 17 lutego 2006 20:41
juz ci odpowiedzieli ale moja rada bierz tak 1h nawet do 1.5h przed cwiczeniami najlepiej z kofeina :) (kawa siekiera) wtedy bedzie kop
zacznij od 2tabsow jak przestanie juz pobudzac to zwiekszaj o jedna
Cały poprzedni tydzien w pracy na nich spedziłem. Po ok. 9 miesiecznej przerwie od efki poczesaly mnie za***iscie 3 tab, niestety tolerancja rosnie z dnia na dzien.
Expert w dziale DOPING
Ekspert -
1140250833000
FatBoySlim
Wysłana - 18 lutego 2006 15:06
ziompel jak zalezy mu tylko na efekcie termogenicznym, to po kilku dniach kop juz nie bedzie taki a mimo to efekt sie utrzyma, wiec nie koniecznie musi zwiekszac dawke dopuki bedzie kopał, chyba ze zalezy mu na pobudzeniu.
1140271562000
Korgan
Wysłana - 18 lutego 2006 23:13
yo, na pewno tabsy sa bez recepty??? bo ostatnio bylem w aptece i kobieta powiedzial mi, ze tylko syrop mi moze sprzedac bez :/
Największą walkę człowiek stacza z samym sobą …