Tuńczyk z makaronem
Tuńczyk
Przygotowanie: 15 min
Oczekiwanie: ok 15 min
Pieczenie: nie
osobiscie preferuje makaron muszelki lub "okrągły"
Smażenie: tak
Duszenie: nie
Gotowanie: tak
Trudność: bardzo łatwy
Składniki na 2 porcje
• 1-2 puszki tuńczyka w oleju - w zależności od liczby osób
• makaron świdry
• sól, pieprz, może być przyprawa do ryb
• ser parmezan
• 1-2 cebule
• 1-2 łyżeczki śmietany
Etapy przygotowania
1. Cebule obrać, podsmażyć na złoty kolor na oleju, osobno gotować makaron wedle przepisu na opakowaniu,
2. Odsączyć tuńczyka z oleju, dodać do cebuli,
3. Podsmażać to na małym ogniu, pod koniec dodać śmietanę i starty na tarce ser żółty,
4. Wszystko wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać gorące.
Aktualnie nie mam dostepu do cyfrówki,zdjecia jak znajde na internecie to wkleje w nowym poscie.
Zmieniony przez - Draiks w dniu 2010-02-09 22:57:09
Zmieniony przez - Draiks w dniu 2010-02-09 23:01:23