SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tuńczyk z makaronem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 14870

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 1737


Tuńczyk z makaronem
Tuńczyk
Przygotowanie: 15 min

Oczekiwanie: ok 15 min

Pieczenie: nie

osobiscie preferuje makaron muszelki lub "okrągły"



Smażenie: tak

Duszenie: nie

Gotowanie: tak

Trudność: bardzo łatwy


Składniki na 2 porcje

• 1-2 puszki tuńczyka w oleju - w zależności od liczby osób

• makaron świdry

• sól, pieprz, może być przyprawa do ryb

• ser parmezan

• 1-2 cebule

• 1-2 łyżeczki śmietany



Etapy przygotowania

1. Cebule obrać, podsmażyć na złoty kolor na oleju, osobno gotować makaron wedle przepisu na opakowaniu,

2. Odsączyć tuńczyka z oleju, dodać do cebuli,

3. Podsmażać to na małym ogniu, pod koniec dodać śmietanę i starty na tarce ser żółty,

4. Wszystko wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać gorące.

Aktualnie nie mam dostepu do cyfrówki,zdjecia jak znajde na internecie to wkleje w nowym poscie.

Zmieniony przez - Draiks w dniu 2010-02-09 22:57:09

Zmieniony przez - Draiks w dniu 2010-02-09 23:01:23
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 5005 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 19714
Czekam i czekam na te zdjęcia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1087 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 13949


ja zrobilem to i dam foto:..

makaron pene.gotowac wg zaleceń na opakowaniu. ja gotowałem go 10min.

w tym czasie na oliwie podsmażyłem cebulę 1 małą i dodałem puszke tuńczyka w wodzie(woda odsączona)..potem dodałem tuńczyka do cebuli dałem ugotowany makaron i polałem sosem zrobionym własnoręcznie:
sos:
200g jogurtu naturalnego, czosnek 4 ząbki i jedną kostke pokruszona z knora ''smażona cebulka"...

nażarłem sie jak Świnia i dobre to :P...pozdro....

Zmieniony przez - 87Brad87 w dniu 2010-08-28 13:25:49

Zmieniony przez - 87Brad87 w dniu 2010-08-28 13:26:26
1

***Nikt Nie mówił, że będzie Łatwo!***
*** W Treningu liczy się SYSTEMATYCZNOŚĆ!***
http://www.youtube.com/watch?v=_ieSbXFh6d4

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gulasz wołowo-drobiowy

Następny temat

Garnek rzymski

Wiecej