Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Triceps odwrotne pompki - Co posżło nie tak :) ?

Didgeman

Wysłana - 19 marca 2010 13:03    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam mam mały problem.
chodzi o standardowe ćwiczenie na triceps ręce na krześle z tyłu nogi im dalej do przodu i im wyżej trym trudniej wiadomo :)
A było to tak podczas jednego z ostatnich powtórzeń poczułem ostry ból W GÓRNEJ CZĘŚCI KLATKI PIERs. Z PRZODU. Uczucie jakby pierwsze żebro tuż pod obojczykiem podczas ostatniego powtórzenia wskoczyło na mostek i potem z powrotem na swoje miejsce i ból ból ból. teraz mam obolały cały mostek w górnej części czy może raczej przyczepy żeber.
CZy powinienem się martwić ? CO poszło nie tak ? czy klatka piersiowa była zbyt cofnięta podczas ruchu w górę i doszło do "wypchnięcia napiętego żebra " :) jak tego uniknąć w przyszłości szczególnie ze mam zamiar wreszcie zrobić parę porządnych "Dipów" na drążkach a u taka niespodzianka podczas ćwiczenia na krześle z nogami na ziemi. Bardzo proszę o pomoc pewnie serdecznie się ubawicie czytając mój post :) pozdrawiam :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 marca 2010 13:07 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Shinji77

Wysłana - 19 marca 2010 13:07    Edytuj Cytuj
Jeżeli to nie jest prowokacja to to wcale nie jest śmieszne. Za nisko i za gwałtownie się opuszczałeś + prawdopodobnie zła technika + za mało rozciągnięte mięśnie. Także chłopak przerwa. Miałem to samo także musisz pamiętać o odpowiednim oddychaniu podczas ćwiczenia.

Zmieniony przez - Shinji77 w dniu 2010-03-19 13:12:10

Ogień dawnej wiary czeka w nas, aby Białym Bogom zwrócić tron! Antychrysta sztandar w niebo wznieść, podłe plemie krzyża strącić w mrok!

Mawashi

Wysłana - 19 marca 2010 13:25    Edytuj Cytuj
Zrobiłeś źle sugerując się, że im nogi wyżej tym trudniej. Trudniej, fakt, ale jednocześnie MASAKRUJĄCO dla barków i piersiowego mniejszego i górnej części klatki.
Nie czujesz, że unosząc nogi wyżej niż punkt podparcia wyłamujesz barki?

Mogłeś nawet naderwać jakieś włókno mieśniowe przy przyczepie w okolicy mostka. Ciężko teraz stwierdzić.

Najlepiej zacząć od wykonania pompek w pozycji jak do tych w podporze tyłem, z tym że opieramy się pomiędzy dwoma krzesłami, a nogi stawiamy na podwyższeniu równej lub mniejszej wysokości od punktu podparcia rąk.

Do tego widać brak iw rozciągnięciu ogólnym.

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

Didgeman

Wysłana - 19 marca 2010 15:12    Edytuj Cytuj
"Mogłeś nawet naderwać jakieś włókno mieśniowe przy przyczepie w okolicy mostka. Ciężko teraz stwierdzić. "
no tez wlasnie tak sie czuję :) nogi nie mialem wprawdzie wysoko ale i tak widac chuchro wciąż ze mnie :)to zeberko to bankowo sie poruszyło bo czulem jak wyskakuje i wskakuje :)
OK czyli przerwa jak najbardziej ale czy inne cwicenia wchodza w gre typu normalne ogolnorozwojowe popeczki i te sprawy inaczej mowia wszystko moge dopoki nie odczuwam dykomfortu e tej czesci mostka :) ???

Shinji77 miałes to samo - skonczylo sie wizyta u lekarza czy coś w tym stylu czy po prostu odpuściłeś i samo przeszło. Mnie nie boli caly czas jak mocna zwinę barki w dół sciskając górne żebra w kierunku mostk a do dokaldnei czuje gdzie to pykło :) ale w drugą strone ( barki na zewnątrz ) wrecz ulga rozciagająca wiecie co mama na mysli :)
OK dajcie znac czy przerwa calkiem czy pompeczki normalne takie tam hantelki baseny wchodza w gre :)O ja czuje ze tak przy pompkach nic nie boli ale prosze o rade fachowców :)
Tak sobie ubzdurałem zacząc wreszcie cos sie ruszaą i taki mam limit pół roku i potem moze p90 bym sobie POMAŁU pyknął moze nei wszystko na raz ale pomału pomału. Już teraz wiem ze pospiech nie wskazany :)
z góry dzieki za odzew .Pozdrawiam

Didgeman

Wysłana - 19 marca 2010 15:15    Edytuj Cytuj
Strasznie przepraszam za błędy. MEga pośpiech w drodze do domu :)

pozdrawiam

Shinji77

Wysłana - 20 marca 2010 12:46    Edytuj Cytuj
Miałem dokłądnie to samo i po prostu odpuściłem na chwilę ale wcale nie jestem pewniem czy mądrze zrobiłem . Bądź mądrzejszy i idź do lekarza w sumie nic nie stracisz przecież

Ogień dawnej wiary czeka w nas, aby Białym Bogom zwrócić tron! Antychrysta sztandar w niebo wznieść, podłe plemie krzyża strącić w mrok!

Didgeman

Wysłana - 22 marca 2010 12:09    Edytuj Cytuj
Z tym lekarzem to u wszystkich podobnie :) miałem iść ale zamiast tego poszedłem na basen i pomalutku to rozpływam już czuje ze jest o niebo lepiej po trzech basenach nie ma to jak żaba :) dociera w najwyższe partie żeberek te które sie prawie nigdy nie ruszają :). Kości raczej całe tak czuję :) będzie dobrze :)
A macie jakieś opinie swoje bądź zasłyszane na temat P90x :) ?
pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Triceps odwrotne pompki - Co posżło nie tak :) ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.