Temat: Treść:
Temat został odczytany 626 razy
słowa kluczowe: treningi 
Autor

Treningi

MammedK

Wysłana - 20 lipca 2010 00:57    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam

Mam na Imie Michał, mam 22 lata i od dluzszego czasu interesuje sie sztuką walki zwana MMA.

Aktualnie uczęszczam na studia i pracuje i chcialem zapisac sie na jakies treningi.

Lecz odnosze wrazenie ze to juz dla mnie troszke za puzno, i i tak juz niczego nie osiągne ( co mnie bardzo demotywuje ) + pracuje w systemie 3 zmianowym co znacznie utrudnia mi uczęszczanie na owe treningi. Co sadzicie o mojej sytuacji, i co byscie mi radzili?

Pozdrawiam Michal S.

Do it, or do not. There is no try

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 lipca 2010 01:02 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SiwYbks

Wysłana - 20 lipca 2010 01:02    Edytuj Cytuj
idz na trening
Znawca -

_radek

Wysłana - 20 lipca 2010 01:08    Edytuj Cytuj
jak wyżej. Na pewno się czegoś nauczysz, poprawisz wydolność, będziesz się ze sobą lepiej czuł. A do stracenia nie masz chyba nic.

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka

Bociano11

Wysłana - 20 lipca 2010 01:13    Edytuj Cytuj
"puzno" a na nauke nigdy nie jest za pozno pozdrawiam

MammedK

Wysłana - 20 lipca 2010 03:35    Edytuj Cytuj
Dzieki za odp, niestety nadal zostaje kwestia pracy. Nie wiem jak to pogodzic :(

lukasDG86

Wysłana - 20 lipca 2010 04:55    Edytuj Cytuj
Ja pracuję na 3 zmiany i od roku chodzę na MMA, na początku mogłem wychodzić na popołudniówkach na 2,5h (dzień wcześniej nadrabiałem te godziny). Teraz, gdy przeszedłem na inną halę, chodzę tylko na rankach i nockach. Na popołudniówkach biegam/rozciągam/wzmacniam się w sam.

coś tak drobnego, jak trzepot skrzydeł motyla
może wywołać tornado
na drugiej stronie świata.

nocnyMichu

Wysłana - 20 lipca 2010 05:26    Edytuj Cytuj
Dokladnie mozesz cwiczyc dwa tygodnie, a na trzeci porobic sobie ogolnorozwojowke, zazwyczaj z trenerem tez sie idzie dogadac
to ze masz 22 lata to nie znaczy ze nic nie osiagniesz.

MammedK

Wysłana - 20 lipca 2010 21:29    Edytuj Cytuj
dzieki wam za odpowiedzi. :)

WRWCity

Wysłana - 25 lipca 2010 01:57    Edytuj Cytuj
Jak masz talent to w wieku 28 lat mozesz byc zawodnikiem idz na trening :)

TRWAJ W TYM CO KOCHASZ ...

Scorpion17

Wysłana - 26 lipca 2010 09:35    Edytuj Cytuj
Wg mnie są 3 metody treningu sportów walki dla amatorów (czyt. nie zawodowców):

1. Trening wyczynowy pod kątem zawodów. Wymaga on dostosowania się do reżimu treningowego, rezygnację ze wszystkiego co nie jest niezbędne na rzecz licznych treningów, regeneracji itd.

2. Trening wyczynowy dla samego siebie. Wszystko tak jak wyżej z tym, że bez udziału w zawodach co prędzej czy później kończy się zniechęceniem, przetrenowaniem itd.

3. Trening rekreacyjny. 3-5 różnych treningów w tygodniu, w ramach hobby, zwiększenia własnego bezpieczeństwa itd. itp.

Ja mimo tego, że pracuję realizuję 4-5 treningów po 1,5h tygodniowo, a przy tym wszystkim mam czas na rodzinę i wiele innych rzeczy. Nie ma tutaj wytłumaczenia braku czasu itp. To jest tylko kwestia motywacji, chyba że ktoś się ożenił z pracą albo ma nadmiar innych obowiązków, które nie dają mu wytchnienia.

Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.