poki co jestem zadowolony gdyż 16 letni dzieciak przy wzroscie 188 i wadze 146 KG nie wygląda za ciekawie ... ubieranie w 3XL tez nie jest fajne ... a teraz przy wzroscie 190 i wadze 114 KG jest o wiele lepiej ;) no i zdrowiej ... no ale dużą role odgrywa też dieta ;)
a co do cwiczen to dla mnie najwygodniejszy jest trening dzielony gdyż 3x w tygodniu po 1h do 1,5 h na siłowni (mam swoją w bloku w piwnicy gdyż najbliższa jest na drugim koncu miasta i brak czasu , bo nauka) to nie dużo czasu i daje zadawalające efekty. oczywiscie jesli wykonuje sie cwiczenia dobrze technicznie.
a jakie przerwy między seriami ? u mnie wygląda to następująco
wyciskanie sztangi na płaskiej 4 serie po 10 powtórzen i między każdą serią minuta przerwy wyciskanie hantli na skosie 4 x 10 i miedzy kazdą minuta przerwy rozpiętki 4x 10 i miedzy kazdą minuta przerwy
biceps : o kolano 4x10 lewa i prawa i minuta przerwy co seria chwytem młotkowym 4x10 lewa i prawa i minuta przerwy co serie sztanga oburącz 4x10 i minuta przerwy co serie
nie wyjdzie mi nawet jakbym zaginał jak głupi 35 minut ;p
Jeśli jesteś początkujący, powinieneś zacząć od treningu ACT... Jeśli czujesz się na siłach, powinieneś spróbować FBW...
To tak dla przypomnienia Radosuaf, żebyś wiedział co napisałem na pierwszej stronie i jaki trening uważam za najbardziej efektywny.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1235470050000
radosuaf
Wysłana - 24 lutego 2009 11:12
a jakie przerwy między seriami ?
Między przysiadami i martwymi ciągami nawet do 3,5 minuty, zazwyczaj 3 minuty, pomiędzy pozostałymi ok. 2 minut maksymalnie. Między seriami rozgrzewkowymi zazwyczaj 1 minuta albo i krócej.
Mówię tylko, że można robić trening wytrzymałościowy w razie zastojów.
No i w czym problem? Ty uważasz, że lepsze są resety i od nowa FBW, a ja uważam, że lepsza jest zmiana na obwodówkę. Ja taki trening robiłem w 40-50 minut na siłowni, 3 obwody po 8 ćwiczeń.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
przeczytałem artykuł i uwarzam ze jest bardzo dobry miał bym prozbe czy mugł by mi ktos ułorzyc plan treningowy w domu wzrost 188cm waga 115kg wiek 17 lat prosze zeby ktos mi pomugł i ułorzył mi dobry plan treningowy bede wdzieczny jesli ktoś mi pomorze bo jesli go sam ułorze to nie bedzie skuteczny