Trening wspomagający redukcję - post konsultacyjny
Saide
Wysłana - 29 kwietnia 2009 16:53
Witam, Moralesie nie wiem czy pamiętasz mój trening ostatni (FBW) pisałem go parę dni temu, zanim zaleciłeś mi urlop od siłowni, doradziłeś mi również modyfikację treningu jeśli możesz to luknij teraz czy będzie dobrze i odpisz jak możesz czy jeszcze byś zmienił czy jest ok.
oto plan:
Plan A
Nogi: (były na 4 pozycji - wrzuciłem na 1'szą) - Prostowanie nóg w siadzie 2s (dodałem 1 serię) - Uginanie nóg w leżeniu 2s (dodałem 1 serię) - wspięcia na palce 2s Plecy: (były na drugim miejscu po klatce, są na drugim po nogach) - Martwy ciąg 2 s (dodałem 1 serie) - wioslowanie hantla 2 s Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 3s (dodałem 1 serie, wywaliłem z 1 miejsca na 3) Barki: - Wyciskanie hantli 2s Kaptury: - szrugsy hantelkami 2s Tricepsy: -WYCISKANIE FRANCUSKIE HANTLI W SIADZIE OBURACZ 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 2s Brzuch: -brzuszki na ławce skośnej z obciążeniem 1s -brzuszki na ławce skośnej z obciążeniem (na skośne) 1s Przedramie: -uginanie nadgarstków 2s NADCHWYT Nadgarstki: ściski 2s do oporu
Plan B
Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s Plecy: - PRZYCIĄGANIE LINKI WYCIĄGU DOLNEGO W SIADZIE PŁASKIM 2s - przyciąganie górnego drążka do karku 2s Klatka piersiowa: - rozpiętki SKOS hantlami 3 s (dodałem 1 serie) Barki: -wyciskanie sztangi z klatki 2s Kaptury: - Szrugsy ze sztangą z przodu 2s Tricepsy: - francuz jednorącz 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s Brzuch: -spięcia na skośne brzucha 1s -spięcia 1s. Przedramie: -uginanie nadgarstków 2s Nadgarstki: ściski 2s do oporu
Plan C
Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - wspięcia na palce 2s Plecy: -martwy ciag 1s (dodałem 1 serie) -PODCIĄGANIE KOŃCA SZTANGI W OPADZIE 2s Klatka piersiowa: -wyciskanie hantli skos dolny 3s (dodałem 1 serie) Barki: -wyciskanie sztangi z karku 2s Kaptury: - szrugsy ze sztangą za plecami 2s Triceps: - sciaganie linki 2s Bicepsy: UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z "SUPINACJĄ" NADGARSTKA) 2s Brzuch: - brzuszki na ławce skośnej z obciążeniem 1s - brzuszki na ławce skośnej z obciążeniem (na skośne) 1s. Przedramie: -uginanie nadgarstków 2s NADCHWYT Nadgarstki: ściski 2s do oporu
I jak teraz jest?
1241016797000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 29 kwietnia 2009 22:09
Strasznie się rozdrabniasz z tym treningiem. Trening nadgarstków i przedramion jest zupełnie bez sensu, bo co tym uzyskasz? Efektu redukcyjnego przy takich ćwiczeniach nie będzie. Przysiady z wspięciami możesz zrobić w superserii x3. W planie A nie robiłbym uginania nóg. Izolowanie nawet największych mięśni zawsze daje mniejsz efekt niż np MC. Więc zrób tu MC jako pierwsze ćwiczenie. Jak dobrze go zrobisz, to będziesz zmasakrowany jak po siadach W planie B nie rozpiętki tylko normalne wyciskanie hantli. Reszta jakoś wygląda. Jeśli lubisz męczyć małe grupy mięśniowe to OK. Ale przedramię na redukcji to już przegięcie
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-04-29 22:10:12
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1241035774000
Saide
Wysłana - 29 kwietnia 2009 22:29
ja lubię się cały ruszać xD
1241036974000
ChudyKKS
Wysłana - 07 maja 2009 21:26
Na początku chciałbym się przywitać :)
Proszę speców o ewentualnie skorygowanie mojego planu FBW. Cel: Redukcja.
A Klatka piersiowa: - Wyciskanie hantli na skosie 3s Barki: - Wyciskanie hantli 2s Tricepsy: - Pompki na poręczach 2s Plecy: - Martwy ciąg 2s - Podciąganie na drążku 2s Nogi: - Przysiady 2s - Wpięcia na palce 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 2s
B Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 3s Barki: - Wyciskanie sztangi 2s Tricepsy: - Prostowanie ramion na wyciągu 2s Plecy: - Wiosłowanie sztanga 2s - Unoszenie z opadu 2s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Wspięcia na palce 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s
1241724417000
ChudyKKS
Wysłana - 07 maja 2009 21:33
Proszę o skasowanie powyższego postu.
A Klatka piersiowa: - Wyciskanie hantli na skosie 3s Barki: - Wyciskanie hantli 2s Tricepsy: - Pompki na poręczach 2s Plecy: - Martwy ciąg 2s - Podciąganie na drążku 2s Nogi: - Przysiady 2s - Wpięcia na palce 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 2s
B Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 3s Barki: - Wyciskanie sztangi 2s Tricepsy: - Prostowanie ramion na wyciągu 2s Plecy: - Przyciąganie drążka pionowego do karku 2s - Wiosłowanie w opadzie 2s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Wspięcia na palce 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s
1241724798000
Saide
Wysłana - 07 maja 2009 21:49
To jest taki trening ogólnorozwojowy jeśli chcesz TYPOWY redukcyjny trening to nie baw sie w te ćwiczenia typu bicepsy itp xD jak to Morales mówi. Ja robie bicepsy tricepsy i inne bo ja robie poczęści rozwojowo-redukcyjny trening, nadrabiam aerobami.
Przedewszystkim za daleko masz nogi w ćwiczeniach, siady rób pierwsze bo nogi są największymi mięśniami, i przy przysiadach w zasadzie najwięcej stawów pracuje, (ja robie 3 serie przysiadów) drugie rób plecy, trzecią klate dopiero > taka moja rada/chcę wyręczyć Moralesa żeby nie miał dużo do pisania, i ułóż najlepiej jeszcze jeden plan ćwiczeń
1241725742000
bolek1970
Wysłana - 08 maja 2009 08:14
ChudyKKS, jaki staz ? Cwiczenia dobre, ale rob w tej kolejnosci:nogi, plecy, klatka, barki, a tric i bic jako dodatek. Zmien kolejnosc i bedzie ok !
Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-05-08 08:15:18