Witam, chciałem zacząć chodzić na siłkę aby trochę zrzucić ale mam skoliozę (i chyba lordozę albo mi się wydaje bo mam b.odstające pośladki). Czy mógłby ktoś pomóc w zamienieniu mc, przysiadu ze sztangą na coś lepszego? (podciąganie też można zmienić bo się podciągnę raz i koniec )   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 19   Waga: 89   Wzrost: 177   Cel treningowy: zdrowy wygląd, poprawa siły i kondycji   Staż treningowy na słowni: 0   Uprawiane inne sporty: rekreacyjnie rower, piłka nożna, pływanie   Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): mam zamiar wykupić karnet na siłkę więc wszystko będzie   Dieta: staram się jeść wg 10 wskazówek żywieniowych. Jak pójdę na siłkę to będzie wyliczona dieta idealna.   Przeciwskaznania medyczne: niewielka skolioza...   Zażywane suplementy: -
Zmieniony przez - pashczur w dniu 2009-09-06 16:51:10
Jak niewielka jest ta skolioza?? jaka skala? ile stopni?? konsultowałeś się z lekarzem czy są jakieś przeciwwskazania ? jak są to jakie?
Nie mów mi jak mam żyć jeżeli za mnie nie umrzesz
Znawca -
1252257069000
pashczur
Wysłana - 06 września 2009 20:24
jak byłem w podstawówce to wykryli, lekarz mówił żebym pływał to się zmniejszy, pływałem ponad rok i przestałem ;/ do jakiego lekarza najlepiej udać się żeby skonsultować? prywatnie czy państwowo? Skolioza ponoć była mała
Zmieniony przez - pashczur w dniu 2009-09-06 20:25:06