Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Trening ramion do oceny! cel MASA

maxwelll

Wysłana - 20 marca 2010 10:21    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Słuchajcie, ostatnio zacząłem modyfikować trening ramion (biceps+triceps) i trening który napisze niżej działa na mnie niesamowicie. Zawsze mam pompe, czuje lekkie zmeczenie.

Triceps

PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU STOJĄC-LINKI 4s 12-10-8-8
WYCISKANIE „FRANCUSKIE” SZTANGI W LEŻENIU 4s 12-10-8-8

+ 2 Ćwiczenia na BIceps

UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM 4s 12-10-8-8
Uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na ławce skośnej z supinacją 4s 12-10-8-8

+ 2 małym CIęzarem na przemian. maxymalnie napinam miesien, i staram sie go rozciagnac, stad maly cięzar by nie miec kontuzji.

POMPKI NA PORĘCZACH 3s 10-9-8
UGINANIE RAMION PODCHWYTEM STOJĄC-Z RĄCZKĄ WYCIĄGU 3s 10-9-8

Czy taki trening nadaje się na mase? Wiem że to sprawa indywidualna dla tego podkreslam ze po treningu czuje sie super.
Ale może macie jakieś uwagi?

przestajesz grac - przestajesz przegrywać

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 marca 2010 11:46 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ronie220

Wysłana - 20 marca 2010 11:46    Edytuj Cytuj
Na to pytanie po czesci juz sam sobie odpowiedziales-skoro piszesz ze trenin gdziala na ciebie niesamowicie.

Ale duza pompa i zmeczenie nie koniecznie jest wyznacznikiem treningu ktory ma przyniesc oczekiwane rezultaty.

Skoro dziala na ciebie super-to go przetestuj.

Trening sam w sobie nie wyglada zle-chociaz w tricepsie dalbym jakies heavy na sam poczatek .wycisk w waskim lub pompki.
np.
pompki(docisk)
francuz
wyciag
Ekspert -

MOREPOWER

Wysłana - 20 marca 2010 13:38    Edytuj Cytuj
Na myśl nasunęło mi się to samo co ronniemu. Też dałbym jakieś heavy ćwiczenia na sam początek...Do tego-trening zły nie jest ale można go zdecydowanie ulepszyć. Można powiedzieć, ze powtarzasz ruch prostując ramiona na wyciągu i roiąc francuza...chyba, że...prostowanie na wyciągu zrobisz z linką z dwoma końcówkami i w ostatniej fazie ruchu będziesz"rozrywał"te linki-to już samo w sobie wiele zmienia. Chyba, że-już to robisz-bo nie opisałeś tego.

No i weź to pod uwagę-pompa nie zawsze jest wyznacznikiem treningu siłowo-masowego...Dlatego czasami nawet potrafi nas"zwodzić". Z czasem sam będziesz wiedział, czy dla twoich ramion pompa jest tym czego szukasz, czy nie.

Zmieniony przez - MOREPOWER w dniu 2010-03-20 13:39:12
Specjalista -

mich91al

Wysłana - 20 marca 2010 16:24    Edytuj Cytuj
moim zdaniem ten trening bardziej by sie nadawal na rzezbie niz na mase :) ale jak sa efekty to cwicz

Brak ci sylwetki weź se k***a metki !!!

aima

Wysłana - 20 marca 2010 16:28    Edytuj Cytuj
Dlaczego na rzezbe ? nie ma tu nic wyjatkowego. Ani ogromnej ilosci powt. a to zreszta i tak sie mija z celem (zwykle mity)

Jesli trening na niego dziala to co tu zmieniac :)
dodac I heavy i bylo by swietnie.

ronie220

Wysłana - 20 marca 2010 18:03    Edytuj Cytuj
mich91al-nie ma czegos takiego jak trening na rzezbe.
Ekspert -

maxwelll

Wysłana - 20 marca 2010 19:25    Edytuj Cytuj
MOREPOWER

napisalem PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU STOJĄC-LINKI uwzglednilem linki w tym cwiczniu. Pozostałym wielkie dzieki za odpowiedzi.

ronie220

wielkie dzięki na pewno wezme to pod uwage. A co do tego heavy, pierwszy raz sie spotkalem z takim okresleniem, czy chodzi o to jak nazwa wskazuje cięzkie angażujące wszystkie głowy tricepsa cwiczenie na poczatek?
Pozdrawiam i dzieki chlopaki!

mich91al

Wysłana - 20 marca 2010 23:14    Edytuj  Cytuj
chodzilo mi o to ze gdyby robil rzezbe oczywiscie dietka i te sprawy to by byl dobry ten plan

Brak ci sylwetki weź se k***a metki !!!

MOREPOWER

Wysłana - 21 marca 2010 00:24    Edytuj Cytuj
Z odpowiednią dietą to każdy trenng masowo-siłowy będzie w sumie na rzeźbe...Ale jeden się do tego bardziej nadaje, drugi mniej. Nie sądze, żeby ten trening się specjalnie nadawał na rzeźbe...

Co do linek-sorry, nie doczytałem...
Specjalista -

maxwelll

Wysłana - 21 marca 2010 09:48    Edytuj Cytuj
MOREPOWER

nie ma problemu. w lany poniedzialek zaczynam cykl, trening układam typowo masowy staram sie dobierac cwiczenia po ktorych czuje sie najlepiej i ktore na mnie dobrze dzialaja. z ramionami mialem niejasnosci wiec zapytalem do was. dzieki za odpowiedzi podziekowalem sog'ami.

maxwelll

Wysłana - 21 marca 2010 09:49    Edytuj Cytuj
mich91al

to moze polecisz mi jakies zaminniki bądz caly plan cwiczen na mase ramion?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening ramion do oceny! cel MASA

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.