Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Trening na typową dynamikę i przyspieszenie.

cycek07ns

Wysłana - 08 lipca 2009 21:50    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam troszkę poszukałem po forum info i konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Chodzi mi o rodzaj wykonywanych ćwiczeń na przyspieszenie , jaka partia jest za to bardzo odpowiedzialna (łydki ???) i jakie ćwiczenia na siłowni polecacie na nie oraz jakie przerwy pomiędzy ćwiczeniami i jakie odległości wykonywać itp.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 lipca 2009 22:12 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

spidi91

Wysłana - 08 lipca 2009 22:12    Edytuj Cytuj
Pracuj duzo nad miesniami brzucha ;P

Dla mnie przegrana to wygranej przedsmak...

cycek07ns

Wysłana - 08 lipca 2009 22:33    Edytuj Cytuj
Wiele mi nie pomogłeś :) Może ktoś obszerniej się wypowie daje soga.

Black Pete

Wysłana - 08 lipca 2009 22:37    Edytuj Cytuj
przyspieszenie

W piłce nożnej inaczej niż w sprintach np. na 100m bardziej liczy się przyspieszenie niż prędkość maksymalna. Oczywiście że musisz dysponować dobra wytrzymałością szybkościową lecz przyspieszenie stanowi klucz do sukcesy w pojedynkach na boisku. Aby poprawić przyspieszenie musisz:
1) od strony siłowej:
-popracować nad siłą mięśni dwugłowych (tylnia strona ud)
ćw. klęk na obu kolanach,ręce splecione za głową, partner trzyma cię za achillesy, pięty stope - jak wygodniej i stabilniej. ty przechylasz się do przodu powoli utrzymując pion - nogi tułów - do momentu w którym czujesz, że lecisz do przodu wtedy wracasz do pozycji wyjściowej (wszystko powoli i dokładnie)
serie - 10x3 - tygodniu możesz dokładać obciążenie (piłka lekarska, hantelka na karku)
-staw skokowy i łydki: wspięcia na łydkach - możesz robić np. na schodach. Stoisz na stopniu końcówką stopy i wspinasz się na palce maksymalnie a następnie schodzisz poniżej stopnia (poziomu stopnia) rozciągając łydke. 20x3 - przy większym obcykaniu 30x3
- mięśnie czworogłowe uda - przysiady na całych stopach z obciążeniem 20x3
- no i oczywiście mięśnie tułowia - brzucha (proste, skośne)
2) od strony gibkości owej - rozciąganie i jeszcze raz rozciąganie rozciągaj się codziennie:
[http://www.sfd.pl/temat201699/]
3) od strony biegowej:
rozgrzewka (trucht) -> rozciąganie -> wieloskoki, skippingi ABC na 10 metrach -> sprinty i przyspieszenia:
przyspieszenia 5 metrowe na maxa : z nabiegu, z miejsca
sprint 40x5 przerwy pomiędzy seriami tak dozować aby biec pełnym gazie. wypoczęciu.
rozbijanie granicy szybkości biegając z górki na pełnym gazie.

by bodymaker w temacie:
http://www.sfd.pl/TRENING_PIŁKARSKI_-_wszystko_co_Ci_potrzebne_by_się_rozwijać-t309312.html

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]
[http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__X_Edycja-t791009.html]
Specjalista -

Rusedski

Wysłana - 09 lipca 2009 01:16    Edytuj Cytuj
W piłce nożnej inaczej niż w sprintach np. na 100m bardziej liczy się przyspieszenie niż prędkość maksymalna

zalezy gdzie jest pila :D

Sounds Like A Melody

nedved31

Wysłana - 09 lipca 2009 01:41    Edytuj Cytuj
nawet jesli pilka jest 30 m dalej to jesli na poczatku odskoczysz wlasnei dzieki przyspieszeniu to zapewniam Cie, ze nikt Cie nie dogoni ;) a i tak rzadko sie biegnie az tyle do pilki ... a 50m (polowe boiska) to juz chyba wcale ;)

Rusedski

Wysłana - 09 lipca 2009 10:49    Edytuj Cytuj
tak, powiedzialem to z przekasem
nawet sobie wycalkowalem, ze takie rozwazania mają sens gdzies na poziomie s=70m

Zmieniony przez - Rusedski w dniu 2009-07-09 10:50:37

Sounds Like A Melody

cycek07ns

napastnik1

Wysłana - 14 lipca 2009 17:19    Edytuj Cytuj
ja trenuje sprint 2-3 razy w tygodniu biegam jakies 60 metrów na maxa.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening na typową dynamikę i przyspieszenie.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.