Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1708 razy
słowa kluczowe: trening  sile 
Autor

Trening na sile

Lukashek

Wysłana - 06 września 2004 17:13    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

potrzebny jest trening na sile mojemu qmplwoi jemu chdozi o to cytuje: trening na sile zeby tylko w wiekszosci sila rosla a nie masa moze w malym stopniu. z gory dzieki za odpowiedzi pzodro

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 września 2004 17:23 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Onkelfaka

Wysłana - 06 września 2004 17:23    Edytuj Cytuj
a kolega ile czasu ćwiczy , i ile ma lat??

pozdrawiam, Witek "Onkel" Pomećko
Specjalista -

Lukashek

Wysłana - 06 września 2004 19:38    Edytuj Cytuj
18 lat , 63kg ,180cm, 1.5roku zcasem mial przerwy np meisiac nie cwiczyl , od poczatku cwiczy duzymi ciezarami zeby meic duzo sily mzoe cos ejscze ma robic zeby mial wiecej sily ... on chce wiecej sily a zostac w masie takim jakim jest

Lukashek

Wysłana - 06 września 2004 19:39    Edytuj Cytuj
teraz niecwiczy od poltora miecha.....

SFD

Wysłana - 06 września 2004 22:45    Edytuj Cytuj
powinien wcześniej przygotować mięśnie a szczególnie stawy i ścięgna do tego typu treningu!

Onkelfaka

Wysłana - 06 września 2004 23:00    Edytuj Cytuj
niech teraz zrobi trening ogólnorozwojowy przez 4-6 tygodni :
http://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=18564

pozdrawiam, Witek "Onkel" Pomećko
Specjalista -

SFD

Wysłana - 07 września 2004 12:26    Edytuj Cytuj
mi sie wydaje ze powinien robic malo powtórzen z bardzo duzymi obciążeniami, wtedy przybierze wiecej na sile a mniej na masie - tak mi sie wydaj, ale moze sie myle

SFD

Wysłana - 07 września 2004 18:55    Edytuj Cytuj
w tej chwili to może co najwyżej przeciążyć mięśnie, ścięgna i stawy, musi najpierw zacząć od mniejszych obciążeń i powoli dochodzić do możliwości stosowania dużych obciążeń, czyli jak wyżej!

camer

Wysłana - 08 września 2004 08:33    Edytuj  Cytuj
sorry Misiek_15; napisales, ze powinien robic malo powtorzen z duzymi ciezarami; odnosnie tego zaczalem sie zastanawiac, bo wszyscy mi mowili, ze w ten sposob cwiczy sie na mase??? mozliwe, ze i ja sie myle ale wg. mnie to na sile powinno sie cwiczyc umiarkowanym ciezarem, tj. takim, zeby nie bylo za lekko, ale zeby zawsze mozna bylo cos do niego dolozyc, no i spora ilosc powtorzen bo chyba wtedy zwieksza sie tez wytrzymalosc??? niech ktos, kto sie na tym zna skomentuje moja wypowiedz bo w tej chwili juz sam nie wiem . pozdro

nightingal

Wysłana - 08 września 2004 09:29    Edytuj Cytuj
No niestety camer, ale się mylisz. Dużo serii mało powtórzeń to na siłę. Mniej serii więcej powtórzeń -to trening masowy. A koledze który dopiero zaczyna treningi radzę przejść na ogólnorozwojówkę. Do treningu siłowego trzeba mieć solidne podstawy. Inaczej grozi to poważnymi kontuzjami.

Tak a propos to ile podnosi twój kolega w przysiadzie, naklatkę, w martwym ciągu?

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

camer

Wysłana - 08 września 2004 11:50    Edytuj Cytuj
no Spoko nightingal ale wiesz.. serie i powtorzenia tojedno ael do tego tez ciezary chodzi mi o to czy np na mase cwiczyc duzymi ciezarami? bo duzo powtporzen malymi ciezarami to na rzezbe, a jak z sila?:>

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening na sile

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.