1) Odwrotne rozpiętki z uchwytami linek wyciągu 4 s - 8-10 [[[http://www.trec.com.pl/index.php?TRENING=2&POD=320]]] 2) Wznosy sztangielek bokiem stojąc poniżej poziomu barków + wysokie wznosy sztangielek nad głowe (tzw. pajacyki) 3 s - 8-10 3) Wyciskanie sztangi z klatki (ew. sztangielek) 12>10>8>8 4) Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 2 s -10-12 powt.
___mięśnie skośne brzucha 4x15
piątek plecy triceps
MC 12,10,8,6 podc. na drążku 10,10,10,8 wiosłowanie sztangą 4x12,10,8,6 szrugsy 4x20
musiałem zamienić biceps z tricepsem bo nie byłem w stanie robić bica po plecach
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do zrobienia
1265477075000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 06 lutego 2010 19:30
ja proponuje zmienić na;
klatka, plecy barki, ręce nogi, brzuch
świetnie wchodzi takie połączenie- i w 3 dni da się sensownie wszystko przećwiczyć.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1265481052000
Ballomus
Wysłana - 06 lutego 2010 19:39
KLATKA Wyrzuc czwarte, do pierwszego dodaj jedna serie
BICEPS sztangielki mlotkowo 4 serie Modlitewnik 3 serie Uginanie o kolano 2 serie
NOGI Przysiady – 5 serii Wyprosty – 4 serie, 12-10 powtorzen Trzecie daj zurawia 4 serie Dalej uginanie podudzi (to mialy być zgięcia, jak rozumiem?) 3 serie 12-10 Lydki: wspięcia stojac na palce 4 serie, wspięcia siedząc 3 serie
BARKI Wyciskanie sztangi 4 serie Wznosy bokiem 4 serie Odwrotne rozpietki 4 serie
PLECY – OK.
TRICEPS Pompki na poreczach w wersji na triceps 4 serie 10-8 Francuskie wyciskanie 3 serie 12-10 Ściąganie linki wyciągu gornego nachwytem 2 serie 12
Zmieniony przez - Ballomus w dniu 2010-02-06 19:41:07
Ekspert -
1265481557000
Chiny
Wysłana - 07 lutego 2010 07:41
Ballomus cwiczysz 9 miesiecy ze "składaka" i poprawiasz plany treningowe w dziale zaawansowanym, ludzi którzy cwicza po kilka lat... Do autora: piatek zamien miejscami ze sroda bo bedzie ci ciezko robic MC z zakwasami w nogach... ogolnie plan jest ok tylko strasznie lightowy... pozdrawiam
Zmieniony przez - Chiny w dniu 2010-02-07 07:45:03
Na początku stworzyłem niebo i ziemię
1265524897000
Ballomus
Wysłana - 07 lutego 2010 10:24
A Ty cwiczysz jedenascie lat i zaproponowales podzial nogi z barkami, ktory jest bardzo niefortunny. Poza tym zauwaz, ze laczac plecy+tric, nogi+barki, klatka+bic, triceps pracuje trzy razy w tygodniu, co moze byc troche za duzo.
Zobacz dwa posty wyzej. Apokalipsa podal bardzo dobry rozklad.
Ekspert -
1265534683000
sebaastian
Wysłana - 07 lutego 2010 10:38
Apokalipsa a czy połączenie klatki i pleców nie obciąży za bardzo organizmu, to są dwie duże partie.Czy w tym połączeniu które zaproponowałeś zostawić swoje ćwiczenia,czy muszę wszystko zmienić , jestem po pierwszym tygodniu tego planu i ćwiczenia bardzo mi pasują , po każdym treningu mam zakwasy, nawet po barkach pierwszy raz. Do Chiny dlaczego lajtowy,po tym treningu jestem zupełnie wypompowany, chodzi ci o ćwiczenia czy liczbę powt.?
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do zrobienia
1265535534000
Hubert81
Wysłana - 07 lutego 2010 10:58
Klatka nie jest dużą partią. Połączenie z plecami ma dodatkową zaletę, gdyż ćwiczysz antagonistyczne grupy na jednym treningu i możesz kombinować robiąc trening przeplatany albo superserie.
Ja w czasie moich treningów sw kiedy na siłownie miałem czas tylko 3 razy w tygodniu trenowałem m.in. takim układem:
klatka barki triceps
plecy tył barków biceps
nogi
Świetnie się sprawdza. Zależało mi na sile i masie w nogach więc katowałem je na osobnym treningu. W pozostałe dni trenujesz mięśnie synergistyczne, więc mają dużo czasu na regenerację.
klatka nie jest- faktycznie- az tak dużą grupą jakby to wynikalo z tego co sie często uważa, nogi natomiast są i czaso i energochłonne daleko bardziej, plecy rownież ale maja tą zaletę, ze można je dzielić- i tak naprawde b. cięzki jest wlaściwie mc.
ja klatke i najszerszy wykonuje najczęsciej w ss a nie jestem wytrzymalosciowcem i nie ma większego problemu
mc w takim układzie warto byłoby dac na sam początek, a ze szrugsami można np. pokombinować dając na koniec[jesli bedziesz wykonywał np. pompki na poręczach tu juz przy klatce zostanią one[m. czworoboczne] już w częsci ruszone
barki i triceps- trening nie cięzki, choc objętościowo może nie najkrotszy
nogi- gdy tylko one i brzuch to b. przyjemnie sie je trenuje- nie to co po innej lub nawet kilku grupach...
co do ćwiczeń to należałoby raczej conieco pododawać
atomiast widzę, ze służy Ci większa ilośc powt. na ręce; często wlaśnie tak jest
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1265561575000
Chiny
Wysłana - 07 lutego 2010 22:51
Chodzi mi o ilosc serii :) tylko i wylacznie... Ballomus - pocwiczysz z 5 lat to bedziesz sie jakos mogl cos wypowiedziec - przez pierwsze rok - dwa lata treningow organizm sie do nich przyzwyczaja zwieksza sie uukrwienie organzmu pojwia sie gęstrza siec zył w komurkach miesniowych magazynuje sie wiecej wody i takie tam wy nawet tego nie przeszłes wiec z kad wiesz jak to jest cwiczac takim systemem z kilkuletnim stazem Bez obrazy ale to tak jak by prawiczek tłumaczył jakiemys kasanowie jak wkladac zeby było jej najlepiej Pozdrawiam
Na początku stworzyłem niebo i ziemię
1265579461000
Ballomus
Wysłana - 07 lutego 2010 23:14
Napisales przeciez "piatek zamien miejscami ze sroda". Autor w piatek wykonywal plecy+triceps, a w srode nogi+barki. Ja tylko napisalem, ze takie polaczenie nie jest fortunne i nie ma tu znaczenia czy chodze na silownie 11 czy 20 lat, po prostu po nogach druga partia musi pojsc slabiej, bo czlowiek nie ma na nia sily. Widzialem, ze na poprzedniej stronie poprawiales zdaje sie tylko barki. Na pewno Twoj plan jest lepszy, wiec niech autor sie do niego zastosuje.
Piszesz bez obrazy, ale tak naprawde chcesz obrazic :) Ok, przepraszam za robienie autorowi offtopu.