Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 301 razy
słowa kluczowe: trening 
Autor

Trening nóg

Szoko

Wysłana - 13 stycznia 2010 18:33    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Siema konie
Od dziecka mam problem z nogami bardzo ciezko mi je rozbudowac, no mam taka genetyke i mozna powiedziec ze sa jak patyki ( 60cm w udzie ) macie moze jakies ciekawe sposoby na szybkie zwiekszenie objetosci?
Cwicze je raz w tygodniu jest to osobny trening:

1. Prostowanie nog siedząc 5 serii po 20 powt.
2. Uginanie nog lezac na brzuchu 5 serii po 15 powt.
3. Przysiady ze sztanga 5 serii po 8 powt.
4. Wspiecia na palce siedzac 5 serii po 25 powt.

Z gory dzieki za ciekawe propozycje

...na sucho nawet trawa nie rośnie... ;)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 stycznia 2010 18:56 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Showcase

Wysłana - 13 stycznia 2010 18:56    Edytuj Cytuj
rozgrzewka (na koniec rozgrzewki daj MC z 40kg na prostych nogach 2x 20pow)
1 - przysiady - 5x10 - wolno schodź do 90* i zatrzymaj na 2sec potem powoli wstań nie do pelnego wyprostu tak do 10* zeby miesien byl spiety caly czas.
2 - uginanie/prostowanie 4x15-8 (zatrzymaj przy prostowaniu u gory na pare sek i nie zwalniaj miesnia pod koniec - caly czas napiety) tak samo 2 glowy do 100*.
3 - jak masz sile to przysiad przedni 2x 20-30pow z malym obciazeniem

lydki - do palenia + 10pow 4s - daj lydki 3dni po tym treningu tez 4s tylko tutaj daj do 10pow (duzy ciezar)

MC robisz ? dieta jest ?

trening testowany i roz******la nogi - wazne jest zeby nigdy nie rozlizniac miesnia w serii i przytrzymywac na pare sec w tych miejsach co napisalem.

jak po 2miechach noga sie nie ruszy to szukaj problemu w diecie/suple (albo faktycznie gen staszny w co watpie)

Zmieniony przez - Showcase w dniu 2010-01-13 18:57:27

Dj_Smalec

Wysłana - 13 stycznia 2010 19:05    Edytuj Cytuj
Jesli masz możliwość dobrej regeneracji to moja rada jest taka . Dołóż jeszcze 15 serii do tego treningu nóg Na góre ciała przelicz ile serii robisz napewno koło 40 ,a na nogi tylko 20 więc wniosek jest prosty :)

.

Szoko

Wysłana - 13 stycznia 2010 19:19    Edytuj Cytuj
Showcase bardzo ciekawy i hardcorowy trening od jutra juz stestuje robiac przysiad powiem szczerze ze nigdy nie robilem stopu 2 sec tylko od razu szybko wstawalem moze tu tkwi problem..
Rozgrzewka jest ale MC nie robie, dieta jest, suple tez to standard.

Showcase

Wysłana - 13 stycznia 2010 19:21    Edytuj Cytuj
ciezki MC (na 5 i mniej pow) ladnie wali po nogach wiec powinienes robic tylko z 3-4dni po nogach

no trening daje w dupe na 1 rzut sie nie wydaje ale wykonac wszystkie pow dokladnie graniczy z cudem

pzdr

Szoko

Wysłana - 13 stycznia 2010 19:26    Edytuj Cytuj
No juz widze jak padam na glebe ale widocznie tak musi byc zeby cos sie ruszylo to dziekowac. A jeszcze tak z czystej ciekawosci to robiac ten trening jakie miales postepy?

Showcase

Wysłana - 13 stycznia 2010 19:41    Edytuj Cytuj
siła poszła srednio moze z 10-15kg (~210 CM wtedy)
ale masa nog poszla dosyc mocno centymetrem nie mierzyłem ale sam widzialem roznice w lustrze wiec uwazam ,ze bylo dobrze bo ja zawsze uwazam ,ze spadam :>> sam zobaczysz jak ci idzie noga po miesiacu +/- ogolnie pod koniec treningu musi sie sie noga trząść jak chodzisz jak nie to przywal pare KG albo serii - aa wlasnie zapomnialem o przerwach-
Przysiady do 2min / maszyna kolo 1min (lydka lekko - 30sec / lydka ciezko - z 1min) - no mowie kazdy jest inny ale ten trening trzymam zawsze na mase bo ladnie daje po nogach

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.