Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Trening klatki i maly problem

SFD

Wysłana - 03 sierpnia 2002 14:45    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez Michail z działu 'Trening'.

Sprawdź swoje BMI

Kiedy jestem nierozgrzany, to podczas opuszczania sztangi na prostej lawce, wystepuje lekkie przeskakiwanie w prawym barku. Jest to bezbolesne i gdy juz wrzuce wiekszy ciezar ustepuje. Bylem u ortopedy i ten stwierdzil, ze wszystko jest ok, ze kazdemu cos gdzies przeskakuje. U mnie wystepuje to praktycznie jeszcze w innych stawach (nadgarstek, łokieć). Inny ortopeda poradzil, abym nadal ćwiczył i nabrał więcej masy mięśniowej, wtedy staw będzie miał większe podparcie. Co o tym sądzicie ?

Jacek

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 sierpnia 2002 15:47 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Bilax

Wysłana - 03 sierpnia 2002 15:47    Edytuj Cytuj
Ja też mam podobny problem (jeśli tak mozna to nazwać) kiedy wykonuję wznoszenie sztangi do brody coś mi strzela w prawym barku, ale sie tym nie przejmuję bo jak narazie nie przyniosło to żadnych negatywnych skutków. Myślę że ten lekarz miał rację. Dobrym rozwiązaniem byłaby wizyta u kręgarza, mam kumpla kręgarza i za każdym razem kiedy coś mi przeskoczy jest on niezastąpiony, warto spróbować.

-Pozdrawiam- BiLaX

Życie nie ma sensu, bez dążenia do wytyczonego celu

Pozdrawiam -BiLaX-

...:::Życie nie ma sensu, bez dążenia do wytyczonego celu:::...

SFD

Wysłana - 03 sierpnia 2002 15:56    Edytuj Cytuj
Nie dziw się że coś nie tak skoro ćwiczysz bez rozgrzewki . ROZGRZEWKA TO PODSTAWA !!! Bez niej możesz narazić się na dużo gorsze rzeczy niż strzelanie w barkach (które prawdopodobnie spowodowane jest jej brakiem) . Także koniecznie sie rozgrzewaj , i to nie tylko pod kątem klatki piersiowej . Na początek porób aeroby przez jakieś 5 minut , porozciągaj się troche i zrób kilka ćwiczeń "gimnastycznych" jak np. krążenia ramion do przodu i tyłu . Potem zrób ze 2 serie z bardzo małym ciężarem na tą grupe mięśniową którą zamierzasz ćwiczyć . Następnie ćwicz już normalnie i rozciągaj się pomiędzy seriami

"Demon to some , angel to others ..."

Moderator działu "Film/muzyka/książki"

SFD

Wysłana - 15 sierpnia 2002 11:27    Edytuj Cytuj
Tajfun - oczywiście masz soga. Prawdą jest, że po zwiększeniu masy mięśniowej przeskakiwania prawdopodobnie ustąpią. Wszystkim gdzieś coś przeskakuje. Zwykle są to pasma ścięgniste u ludzi młodych. Nie należy się tym martwić o ile nie towarzyszy temu ból i ograniczenie ruchomości.

guru

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening klatki i maly problem

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.