Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Trening dla początkującej dziewczyny

OnaFr

Wysłana - 24 lutego 2009 21:19    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Heya.

Przeglądam to forum od wczoraj, ale nie wiem jaki trening byłby odpowiedni dla dziewczyny, która chce spalić tkanke tłuszczową na brzuchu i udach. Noi oczywiście ładnie wyrzeźbione. :)
Chciała bym żeby był to trening domowy.

Moglibyście mi coś doradzić jakie ćwiczenia mogę wykonywać ? + dieta, którą już zaczełam stosować.

Nie wiem czy dobry by był drążek itd takie jak dla chłopaków ?

Pzdr.

Waga: 67

Wzrost: 171

Cel treningowy: spalenie tkanki tłuszczowej, rzeźba

Staż treningowy na słowni: brak

Uprawiane inne sporty: brak

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): coś by się znalazło

Dieta: jestem na Redukcji.

Przeciwskaznania medyczne: brak

Zażywane suplementy: brak

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 lutego 2009 21:37 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ziomlogos

Wysłana - 24 lutego 2009 21:37    Edytuj Cytuj
Przeglądasz forum od wczoraj a nie wiesz ze istnieje dział "Trening w domowych warunkach"?? Stosuj aerobik w najróżniejszych postaciach. Poszukaj na forum i znajdź odpowiedni do Twoich możliwości.

Zmieniony przez - ziomlogos w dniu 2009-02-24 21:41:48
Ekspert -

deathrider

Wysłana - 24 lutego 2009 21:49    Edytuj Cytuj
Hej, dietę daj do oceny w dziale odżywianie. Co do samego treningu i doboru ćwiczeń - polecałbym plan FBW. Tu masz przykładowe plany:
http://www.sfd.pl/PROPOZYCJA_PLAN%C3%93W_TRENINGOWYCH-t398495.html, są tam też linki z bardzie szczegółowym opisem ćwiczeń.
Radziłbym też przeczytać to opracowanie:
http://www.sfd.pl/SEEEZON_-_opracowanie_najcz%C4%99%C5%9Bciej_zadawanych_pyta%C5%84_dot._supli_i_treningu_by__knife_-t421024.html - w szczególności o doborze obciążenia i ilości powtórzeń w seriach.
Jeżeli chodzi o samą redukcje to decyduje głównie dieta - same treningi jeżeli chodzi o sugerowany zakres powtórzeń, oraz odbór obciążeń nie różnią się tak bardzo (radziłbym zacząć od około 50% - 60% swoich maksów przy doborze ciężaru) - wiem że panuje inna opinia na temat doboru ciężarów przy redukcji, ale w opracowaniu masz wyjaśnione że nie jest to prawda.

ziomlogos - czemu ją odsyłasz do treningu w domu ?? jeżeli ma opcje chodzić na siłke (nie sprecyzowane w ankiecie ) to da to dużo lepsze efekty. Poza tym aeroby - jako uzupełnienie ćwiczeń na siłowni ok, ale redukcja tylko na nich potrwa dość długo, dużo lepsze efekty dadzą treningi interwałowe - w ramach rozgrzewki lub/i na zakończenie.
Pozdro.

Zmieniony przez - deathrider w dniu 2009-02-24 21:52:00

OnaFr

Wysłana - 25 lutego 2009 10:57    Edytuj Cytuj
Dzięks Deathrider za pomoc ;)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening dla początkującej dziewczyny

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.