Witam. Wszystko ładnie pięknie, przeczytałem 90% art. na forum dost. wydzielania sie HG hormon wzrostu. W zadnym z art. nie było napisane jasno "trening pomoże Ci urosnąć w góre" tylko "powoduję wydzielanie się HG".
Zakończenie swojego wzrostu możemy określić na podstawie zarostu, zarost pojawia się po zakonczeniu etapu wzrostu.
Na szczęście Ja późno zacząłem dojrzewać i mam nadzieje ze jescze nie zakonczyłem tego etapu. Mam 16lat i 170cm wzr.
Jakiś chłopak na forum napisał, że wisząc na drążku/trzepaku (byle gdzie) co najmniej 5 mi dziennie przez bliżej nie określony czas możemy naturalnie podnieść swój wzrost. Napisałem PODNIESC a nie urosnąć ponieważ metoda ma za zadanie pozbawić kręgosłup naprężeń
tym samym uzyskujemy 3-5cm wiecej. Oczywiście jest to efekt długotrwałego wysiłku bo bdb ciężko sie wisi, oraz trzeba go powtarzać co jakiś czas ponieważ kręgosłup dalej jest obciążany.
Teraz moje pytanie czy jeśli nie zakonczyłem okresu wzrostu to mogę wykonując te ćw. urosnąć o te kilka cm. ??
Proszę oto wszystko na temat zwzrostu. Jeżeli komuś zalezy musi to wszystko przeczytać. Pozdro
http://www.sfd.pl/Wszystko_odno%C5%9Bnie_WZROSTU!-t218221.html