Witaj venonak. Przeczytaj poniżej podane linki i już powinineś się trochę dowiedzieć o treningu i odżywianiu: http://www.sfd.pl/temat173140/ Odżywianie http://www.sfd.pl/temat214525/ Trening http://www.kulturystyka.pl/atlas/ i oczywiśćie najważniejszy Atlas Ćwiczeń Napewno obeznanie z tym wszystkim zajmie Ci jakiś czas, początki zawsze są trudne, ale pamiętaj że zawsze możesz napisać tutaj na forum problem i My Ci pomożemy, dobra Zabieraj sie za czytanie. Pozdrawiam
Zmieniony przez - Pro_Mass w dniu 2006-01-08 09:33:30
Specjalista -
1136709188000
venonak
Wysłana - 08 stycznia 2006 10:25
dzieki oczywiscie sog idzie poczytam jak cos to bede pisal
1136712307000
janu15
Wysłana - 08 stycznia 2006 11:10
ja chcialbym wiedziec jaki trening moze wydzielac hgh tak jak tu jest pisane i jaka dieta ? i czy ktos juz stosuje taki trening ?
1136715004000
andy13
Wysłana - 08 stycznia 2006 11:11
A co wy o tym sadzicie!? wg mnie ciekawy bardzo art ktory zmienia moje spojrzenie na te sprawy ale qcze juz nic nie wiem... czyli co moge cwiczyc normalnie z ciezarami przysiady ze sztanga na szynach..?eh
Chłopaki wiem, że chcecie być jak najwyżsi, ale można powiedzieć, że to wszystko odbywa się za sprawą genetyki. Nie ma czegoś takiego jak suplementy na wzrost to nic nie da Ci jeżeli chodzi o wysokość. Jeśli chodzi o wzrost i siłownie napisze tak jak Mistrz Mawashi mi odpowiedział, gdy go o to zapytałem: "Przy poprawnej technice, odpowiedniej (3-4 serie kazdego 1 raz w tygodniu) ilosci ciezkich cwiczen (bierzemy pod uwage tylko przysiady, wyciskanie stojac, oraz ciagi), regularnym rozciaganiu i profilaktyce (swobodne zwisy na drazku) mozna powiedziec ze nie ma sie co obawiac zachamowania wzrostu, wiekszym zagrozeniem w Twoim wieku moze byc kontuzja przy zlej technice/rozgrzewce i /lub wady postawy jesli wg. ciebie nie dotycza to mozesz byc spokojny odpowiednia (min. 8 godz ciagle) ilosc snu, oraz madrze stosowane ciezkie cwiczenia pobudzaja organizm do wydzielania wiekszej ilosc hormonu wzrostu. Zachamowanie wzrostu (z medycznego pkt. widzenia) w Twoim wieku, moze miec stosowanie sterydow anabolicznych ktore powoduja szybsze twardnienie glowek kosci i stawow, a co za tym idzie zachamowanie wzrostu. Wnioski - wyciagaj sam". Wszystko jasne chyba Pozdrawiam
Janu, brałem to coś z tego linka, nie zauważyłem nic specjanlnego. więc nie warto. ogólnie intensywny trening siłowy zwiększa wydzielanie GH, chyba trening nóg najbardziej (coś mi się tak obiło). ani ten produkt (AOL) ani trening siłowy nie powodują wydzielania GH w takich ilościach, żebyś zaczął znów rosnąć, jeśli genetycznie nie jest Ci więcej dane. rozsądny trening, zbilansowana dieta, rozciąganie- to może pomóc.
"Jak kraść, to miliony. Jak r*****, to księżniczki"
1136717668000
janu15
Wysłana - 08 stycznia 2006 12:16
wyliam a moglbym cie prosic o rozpisanie takiej diety ?
1136718991000
wylliam
Wysłana - 08 stycznia 2006 12:22
niestety nikt Ci tu nie ułoży diety za Ciebie nikt nie wie co jadasz i nikt za Ciebie tego nie zrobi. poza tym, to by było bez sensu. masz rozumieć, co i dlaczego jesz, żeby wiedzieć czym ewentualnie coś zastąpić, a nie ślepo trzymać się rozpiski. poczytaj tego linka, którego poleciłem Venonakowi
"Jak kraść, to miliony. Jak r*****, to księżniczki"