Witam. Czy ma sens cwiczenie na przyrzadach w silowni (tych, do trenowania okreslonych miesni, typu biceps, triceps i innych zaawansowanych urzadzen) aerobowo? To znaczy, wykonywanie bardzo dlugich serii z malym obciazeniem i z krotkim czasem na odpoczynek (realnie odpoczynek moze trwac tyle ile trzeba czasu na przejscie z jednego przyrzadu na drugi). Zainteresowala mnie silownia, ale nie mam duzych wymagan co do moich miesni. Natomiast rowery stacjonarne, steppery i bieznie uwazam za nieatrakcyjne dla mnie (taki rodzaj ruchu wole na swiezym powietrzu - nawet zima).
Oczywiscie ze ma sens. To jest bardzo dobry sposob na odchudzanie i "modelowanie" miesni. Cwicz wytrwale a efekty przyjda!
1230166259000
noworysz
Wysłana - 29 grudnia 2008 00:12
Dzieki za odpowiedzi. A co jesli chodzi o rodzaje cwiczen? Zalezy mi na zroznicowanym (zbilansowanym) rozwoju - czyli na przyklad nie na wyciskaniu sztangi albo obwodzie bicepsa. Czy jest jakis plan mowiacy jaki procent czasu poswiecic na jakie cwiczenia? Czy to ma na przyklad zwiazek z masa miesni, ze na przyklad, skoro miesnie plecow (czy tez brzucha) sa wieksze, to wiecej trzeba je trenowac niz biceps, bo jest stosunkowo maly? He, rozumiecie mnie?:)