Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3626 razy
Autor

Trening aerobowy na silowni

noworysz

Wysłana - 17 grudnia 2008 01:36    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Czy ma sens cwiczenie na przyrzadach w silowni (tych, do trenowania okreslonych miesni, typu biceps, triceps i innych zaawansowanych urzadzen) aerobowo? To znaczy, wykonywanie bardzo dlugich serii z malym obciazeniem i z krotkim czasem na odpoczynek (realnie odpoczynek moze trwac tyle ile trzeba czasu na przejscie z jednego przyrzadu na drugi).
Zainteresowala mnie silownia, ale nie mam duzych wymagan co do moich miesni. Natomiast rowery stacjonarne, steppery i bieznie uwazam za nieatrakcyjne dla mnie (taki rodzaj ruchu wole na swiezym powietrzu - nawet zima).

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 grudnia 2008 18:32 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

PePoNeNt

Wysłana - 17 grudnia 2008 18:32    Edytuj Cytuj
tak, jak najbardziej jest sens. bardzo dobrze kiedy cwiczenia sprawiają przyjemnosc.
mozna nawet robić interwały HIIT na siłowni.

Vitamin-Shop Słupsk C.H. Passo ul. Tuwima 3/5a
[http://www.sfd.pl/Vitamin%2DShop_S%C5%82upsk_C%2EH%2E_Passo_ul%2E_Tuwima_3-t465690.html]

Perfect Body Center PeP SPORT Słupsk C.H.Jantar ul. Szczecińska 58
[http://www.sfd.pl/PERFECT_BODY_CENTER_nowy_wymiar_sieci_handlowej-t468793-s36.html#post9]

Pasqudka

Wysłana - 25 grudnia 2008 01:50    Edytuj Cytuj
Oczywiscie ze ma sens. To jest bardzo dobry sposob na odchudzanie i "modelowanie" miesni. Cwicz wytrwale a efekty przyjda!

noworysz

Wysłana - 29 grudnia 2008 00:12    Edytuj Cytuj
Dzieki za odpowiedzi. A co jesli chodzi o rodzaje cwiczen? Zalezy mi na zroznicowanym (zbilansowanym) rozwoju - czyli na przyklad nie na wyciskaniu sztangi albo obwodzie bicepsa. Czy jest jakis plan mowiacy jaki procent czasu poswiecic na jakie cwiczenia? Czy to ma na przyklad zwiazek z masa miesni, ze na przyklad, skoro miesnie plecow (czy tez brzucha) sa wieksze, to wiecej trzeba je trenowac niz biceps, bo jest stosunkowo maly? He, rozumiecie mnie?:)

jogger

Wysłana - 29 grudnia 2008 10:14    Edytuj Cytuj
To, o czym piszesz, dotyczy treningu na masę. Przy treningu o charakterze tlenowym dodajemy ćwiczenia na partie, które bardziej chcemy wyszczuplić. Tu są przykładowe rozpiski treningów:
http://www.sfd.pl/ODCHUDZANIE_PORADNIK_CI%C4%84GLE_UZUPE%C5%81NIAM_%3A_-t92199.html

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening aerobowy na silowni

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.