Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Trening + Dieta dla Piłkarza !

piokaka

Wysłana - 04 stycznia 2010 06:20    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam !

Wróciłem niedawno do klubu, mam kilka pytań...

Otóż chciałbym połączyć treningi w klubie z siłownią... Te ćwiczenia z siłowni chciałbym dopasować do piłki...

Do tej pory chodzę już na siłownię 2 miesiące, poszedłem z główną myślą o wyrzeźbieniu sylwetki, nabraniu siły oraz przytyciu do 67-68 kg. przy wzroście 180 cm...

Wcześniej ważyłem 64 kg, zdobycie wagi miało na celu poprawienie siły utrzymywania się np. na nogach w meczach piłkarskich...

Od teraz chciałbym zacząć trening czysto piłkarski... Treningi w klubie zaczynamy za 2 tygodnie i do tego czasu chciałbym już coś poćwiczyć względem piłki nożnej...

W miarę możliwości prosiłbym także o ułożenie mi diety dzięki, której będę mógł maksymalnie wykorzystać siły na boisku i na treningach...

Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc bardzo proszę... Jakie ćwiczenia dopasować na siłownie ?, Ile razy dziennie ćwiczyć na siłowni ? Jaki rozkład posiłków w dniu spożywać ( nie chciałbym stracić mojego głownego atutu jakim jest błyskotliwość i szybkość... )

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 stycznia 2010 10:18 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

maciejuu77

Wysłana - 16 stycznia 2010 10:18    Edytuj Cytuj
Jak będziesz miał 3 treningi w tygodniu to na siłownie możesz chodzić w te dni w których nie będziesz miał treningu.Fakt że można się zajechać ale myślę że dasz radę ja daje
A jak nie dasz to wybieraj się na siłkę raz w tygodniu.
Jeżeli chodzi o dietę jak chcesz nabrać parę kilogramów to jedz produkty bogate w białko a do piłki nożnej potrzebna jest duża ilość węglowodanów.

Trening na siłkę to tak:
Nogi: Przysiad ze sztangą na barkach 3s
Plecy: Wiosłowanie sztangą3s
Klatka: Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:Wyciskanie sztangi z przed głowy 2s
Biceps:Uginanie ramion ze sztangą2s
Triceps: Wyciskanie sztangi wąskim chwytem 2s
Łydki: Wspięcia na palce ze sztangą na plecach 2s

1 seria to powtórzenia 12-10-8 z progresją ciężaru. Ćwiczenia wykonuj powoli i dokładnie dobieraj taki ciężar żebyś swobodnie mógł wykonywać ćwiczenia

Jak pomogłem to daj soga

trening czyni mistrza...

kubson85

Wysłana - 19 stycznia 2010 11:16    Edytuj Cytuj
Co o dity to musisz pamiętać zeby przed treningiem czy meczem nie jeść posilków mięsnych typu wołowina - są mięso jest ciężkostrawne.

A co do terningu na silowni to pamiętaj zeby nie przemęczć stawów a w szczególności kolan!

Dlatego:
a)ćwicz z małym obciazeniem
b)wyciskając ciężary rób róch tak by nie obciązać stawów, czyli np. robiąc przysiady ze sztangą nie prostój maxymalnie kolan i nie obnizaj zbytnio przysiadu by nie nadwyrężać ścięgien i wiązadeł.

Zobacz sobie takze:

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trening + Dieta dla Piłkarza !

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.