Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 275 razy
słowa kluczowe: trening 
Autor

Trening...

papryczqaa

Wysłana - 13 lutego 2010 22:52    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam! :)
Od jakiś 2 tygodni chodzę na siłownię 3 razy w tyg. Pomiędzy treningami na siłowni robię jakieś ćwiczenia w domu. Na siłowni zazwyczaj najpierw robię ok. 20min bieżni, 15min rowerek. Potem robię ćwiczenia na różne partie mięśni. 3 serie po ok. 15 powtórzeń. I na koniec znów ok. 20-30 min bieżnia. Jak zrobi się trochę cieplej to będę również biegać w parku. I teraz mam pytanko, ponieważ nie wiem czy jeśli chcę schudnąć to powinnam mieć tą siłownię, bo niektórzy mówią, że trzeba, a inni że nie powinno się. I dlatego nie wiem. I mam jeszcze jedno pytanko jakie są dobre ćwiczenia na tzw. "boczki" i łydki (mam dosyć grube, są to mięśnie i troche tłuszczu). Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :)

Waga: 67

Wzrost: 167

Obwód klatki: 90

Obwód ramienia: 30

Obwód talii: 76

Obwód uda: 50

Obwód łydki: 38

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: brak

Aktywność w ciągu dnia: w miare wysoka

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3xwf w szkole 3xsiłownia

Odżywianie: staram się odpowiednio odżywiać

Cel: szybka redukcja

Ograniczenia żywieniowe: brak

Stan zdrowia: jestem zdrowa

Preferowane formy aktywności fizycznej: nie wiem

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: raczej nie ze względu na wiek

Stosowane wcześniej diety: brak

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 lutego 2010 08:48 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

akneraj

Wysłana - 14 lutego 2010 08:48    Edytuj Cytuj
W twoim wieku każdy ruch jest dobrą formą spalania tłuszczyku. Rozwijasz sie jeszcze. Jesli chodzi o siłownie, to najpierw ćwiczenia siłowe potem jakies aeroby na koniec ok 20minut.
Mozesz dodatkowo biegać sobie rekreacyjnie w terenie.

Ćwiczenia siłowe, dobrze dobrane angazują wszystkie miesnie dzieki czemu spalisz tłuszcz nawet z najtrudniejszych mmiejsc.

Jedz zdrowo, wyrzuc 'śmieciowe' jedzenie. Jesli nie jestes pewna co jesc, wrzuc tutaj swoją diete, poczytaj obie tez linki podwieszone w tym dziale, są bardzo pomocne w układaniniu diety.
Znawca -

papryczqaa

Wysłana - 14 lutego 2010 09:37    Edytuj Cytuj
Najczęściej na siłowni spędzam jakieś 2 godz. Najpierw areoby, potem siłowe i znów areoby. I jak robię siłowe to nie biorę dużych ciężarów, ponieważ wolę wziąć mniej i zrobić więcej powtórzeń. Czyli przed ćwiczeniami siłowymi nie robić żadnej rozgrzewki na rowerku ani bieżni?

akneraj

Wysłana - 14 lutego 2010 09:49    Edytuj Cytuj
35 minut rozgrzewki przed treningiem siłowym to troche duzo. Ok 10-15 minut porzadna rozgrzewka - szczególnie te paritie ciała, które ćwiczysz później.
Znawca -

papryczqaa

Wysłana - 14 lutego 2010 10:12    Edytuj Cytuj
I mam jeszcze jedno pytanko jakie są dobre ćwiczenia na tzw. "boczki" i łydki (mam dosyć grube, są to mięśnie i troche tłuszczu). Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :) Bo ja nie chcę tych boczków poszerzyć tylko spalić tłuszcz. Wiem że nie można spalić tłuszczu miejscowo, ale jakieś ćwiczenia na pewno są żeby jakoś usunąć te ohydne boczki....

Zmieniony przez - papryczqaa w dniu 2010-02-14 10:14:23

Zmieniony przez - papryczqaa w dniu 2010-02-14 13:46:30

akneraj

Wysłana - 14 lutego 2010 17:17    Edytuj Cytuj
Ciągi, siady przede wszsytkim ...
Znawca -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.