Witam! :) Od jakiś 2 tygodni chodzę na siłownię 3 razy w tyg. Pomiędzy treningami na siłowni robię jakieś ćwiczenia w domu. Na siłowni zazwyczaj najpierw robię ok. 20min bieżni, 15min rowerek. Potem robię ćwiczenia na różne partie mięśni. 3 serie po ok. 15 powtórzeń. I na koniec znów ok. 20-30 min bieżnia. Jak zrobi się trochę cieplej to będę również biegać w parku. I teraz mam pytanko, ponieważ nie wiem czy jeśli chcę schudnąć to powinnam mieć tą siłownię, bo niektórzy mówią, że trzeba, a inni że nie powinno się. I dlatego nie wiem. I mam jeszcze jedno pytanko jakie są dobre ćwiczenia na tzw. "boczki" i łydki (mam dosyć grube, są to mięśnie i troche tłuszczu). Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :)   Płeć: Kobieta   Wiek: 15   Waga: 67   Wzrost: 167   Obwód klatki: 90   Obwód ramienia: 30   Obwód talii: 76   Obwód uda: 50   Obwód łydki: 38   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: brak   Aktywność w ciągu dnia: w miare wysoka   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3xwf w szkole 3xsiłownia   Odżywianie: staram się odpowiednio odżywiać   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: jestem zdrowa   Preferowane formy aktywności fizycznej: nie wiem   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: raczej nie ze względu na wiek   Stosowane wcześniej diety: brak
W twoim wieku każdy ruch jest dobrą formą spalania tłuszczyku. Rozwijasz sie jeszcze. Jesli chodzi o siłownie, to najpierw ćwiczenia siłowe potem jakies aeroby na koniec ok 20minut. Mozesz dodatkowo biegać sobie rekreacyjnie w terenie.
Ćwiczenia siłowe, dobrze dobrane angazują wszystkie miesnie dzieki czemu spalisz tłuszcz nawet z najtrudniejszych mmiejsc.
Jedz zdrowo, wyrzuc 'śmieciowe' jedzenie. Jesli nie jestes pewna co jesc, wrzuc tutaj swoją diete, poczytaj obie tez linki podwieszone w tym dziale, są bardzo pomocne w układaniniu diety.
Znawca -
1266133680000
papryczqaa
Wysłana - 14 lutego 2010 09:37
Najczęściej na siłowni spędzam jakieś 2 godz. Najpierw areoby, potem siłowe i znów areoby. I jak robię siłowe to nie biorę dużych ciężarów, ponieważ wolę wziąć mniej i zrobić więcej powtórzeń. Czyli przed ćwiczeniami siłowymi nie robić żadnej rozgrzewki na rowerku ani bieżni?
1266136649000
akneraj
Wysłana - 14 lutego 2010 09:49
35 minut rozgrzewki przed treningiem siłowym to troche duzo. Ok 10-15 minut porzadna rozgrzewka - szczególnie te paritie ciała, które ćwiczysz później.
Znawca -
1266137364000
papryczqaa
Wysłana - 14 lutego 2010 10:12
I mam jeszcze jedno pytanko jakie są dobre ćwiczenia na tzw. "boczki" i łydki (mam dosyć grube, są to mięśnie i troche tłuszczu). Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :) Bo ja nie chcę tych boczków poszerzyć tylko spalić tłuszcz. Wiem że nie można spalić tłuszczu miejscowo, ale jakieś ćwiczenia na pewno są żeby jakoś usunąć te ohydne boczki....
Zmieniony przez - papryczqaa w dniu 2010-02-14 10:14:23
Zmieniony przez - papryczqaa w dniu 2010-02-14 13:46:30