Eee.. Legia - duzo gada malo robi ;( Cos nie chce mi sie wiezyc zeby ktokolwiek dobry trafil do (L)egii, chociaz za Wdowczyka jest to bardziej prawdopodobne niz wczesniej...
1131395666000
-Baca-
Wysłana - 07 listopada 2005 21:48
Real blisko pozyskania Ballacka Data: 07.11.05 20:56, Autor: Igor Kubiak, ¬ródło: inf. własna/marca.com
Niemieckie media podały, że pomocnik Bayernu Monachium Michael Ballack najprawdopodobniej za małe pieniądze odejdzie do Realu Madryt. O przenosinach Bawarczyka było już głośno od jakiegoś czasu, jeszcze niedawno blisko pozyskania go była FC Barcelona. Obecnie na czele stoją "Królewscy".
Piłkarzowi kończy się kontrakt na koniec obecnego sezonu i jeśli nie przedłuży umowy zostanie sprzedany za bardzo małe pieniądze w czasie zimy lub całkowicie za darmo w czerwcu.
Jednak prawie pewne jest, ze gwiazda mistrza Niemiec nie złoży podpisu na nowej umowie. "Kicker" poinformował, że ostatnio włodarze Bayernu spotkali się z wice-prezydentem Realu Madryt Emilio Butragueno. Właśnie ten fakt pokazuje, iż "Galaktyczni" są bardzo blisko nowego piłkarza.
Myślę, że wiem jaka będzie decyzja Ballacka – powiedział menadżer Bayernu Uli Hoeness. Wydaje się, że na chwilę obecną już prawie wszyscy o tym wiedzą.
Mówi się, że transfer Dirka Kuyta do Arsenalu jest niemal pewny. Zawodnik miałby przejść do Kanonierów w styczniu za 12 milionów funtów.
24-letni napsatnik ma imponujące osiągnięcia. W okresie 2,5 roku strzelił 56 goli dla Feyenoordu. To wzbudziło zainteresowanie jego osobą Liverpoolu i Tottenhamu oraz ugruntowało jego pozycję w podstawowej jedenastce reprezentacji Holandii.
Torres: Ostatnie wieści
Media są pewne, że Arsene Wenger przygotowuje kontrakt dla piłkarza Athletico Madrid - Fernando Torresa. Zawodnik ten miałby kosztować 20 milionów funtów, co byłoby swoistym rekordem Kanonierów.
Torres jest nazywany hiszpańskim Wayne'm Rooney'em.
Kanonierzy mają podobno 45 milionów funtów na transfery, a ponieważ tracą w lidze 11 punktów do Chelsea, wszyscy spodziewają się, że Arsene Wenger uruchomi te pieniądze już w styczniu.
Pires do Fiorentiny?
Jak donosi World Footballers, środkowy Arsenalu - Robert Pires jest na celowniku włoskiego klubu - Fiorentina.
Dyrektor generalny Fiorentiny - Pantaleo Corvino oraz prezydent Andrea Della Valle kontaktowali się już z agentem Piresa i są gotowi powitać go w nowym klubie już w styczniu.
!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!! !! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -
1131637163000
hetsa
Wysłana - 12 listopada 2005 12:09
A może weżmiemy sie za transfery polaków:
- Dam radę, nie biorę w ogóle pod uwagę, żebym do stycznia nie znalazł sobie miejsca w pierwszym składzie - powiedział bramkarz reprezentacji Polski, Jerzy Dudek, w wywiadzie na łamach "Rzeczpospolitej".
- Zobaczymy jeszcze w jakim klubie, mam kilka pomysłów. Czeka mnie poważna rozmowa z trenerem Rafaelem Benitezem. Nie mogę dłużej siedzieć na ławce w klubie i liczyć na miejsce w bramce reprezentacji - dodał.
- Przed kontuzją łokcia czułem się świetnie i po cichu liczyłem, że może się uda. Niestety, wszystko potoczyło się inaczej. Ale czas rehabilitacji też był mi bardzo potrzebny. Odpocząłem od myśli o tym, czy będę pierwszym bramkarzem w klubie, czy nie, bo miałem poważniejsze sprawy na głowie. Jeśli chodzi o reprezentację - rozumiem, o co chodzi Pawłowi Janasowi. On chce nas mądrze zmobilizować do pracy. Ale kiedy się popatrzy na ostatnie lata polskiej kadry, to zawsze byli w niej piłkarze z podobnymi problemami jak moje. Myślę, że jeśli ktoś już nie ma miejsca w składzie, ale pracuje sumiennie, to powinien mimo wszystko dostać szansę - stwierdził Dudek.