Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2299 razy
Autor

Trądzik - wyciskanie

RoyJones

Wysłana - 25 listopada 2009 19:09    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam pytanie dot. trądziku młodzieńczego, a dokładniej wyciskanie syfków (ropnych). Gdzie się nie zajrzy tam radzą ich nie wyciskać, ale pytanie dlaczego ? Jakie są powody żeby ich nie wyciskać ?
Wiem, że każdy odpowie, że to proste ponieważ po wyciśnięciu roznoszą się po całej twarzy, ale co z tymi białymi, które są praktycznie na wierzchu i nie raz nawet podczas snu mogą nam się "rozwalić", wetrzeć w poduszkę, po twarzy i byłoby jeszcze gorzej. Nie lepiej byłoby wycisnąć i zdezynfekować ? jak to jest z tym ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 listopada 2009 19:59 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Paco19

Wysłana - 25 listopada 2009 19:59    Edytuj Cytuj
Gościu tu chodzi o to że jak wyciskasz to miażdżysz i jest to stan zapalny a jak się wetrze w poduszkę to nie przez ucisk tylko poprostu się zetrze

Jestem Szefem własnego życia

RoyJones

Wysłana - 26 listopada 2009 06:40    Edytuj Cytuj
Aha rozumiem, a co robić jak jest prawie na wierzchu i wystarczy delikatnie trącić i się zdrapuje ? Czy takie mozna docisnąc ?

gleglu

Wysłana - 26 listopada 2009 13:39    Edytuj Cytuj
Szczerze mówiąc ja nie widzę nic złego w zdezynfekowaniu, potem przebiciu igłą zdezynfekowaną i lekkim wycisnięciu i zdezynfekowaniu :) Ale nie powinno się wyciskać też ze względu na to, że wtedy więcej blizn może powstawać. Lepiej czymś posmarować, co by wysuszyło czy coś. W końcu przy wszystkich skutecznych kuracjach antytrądzikowych (np. Aknenorminem) informuje się, żeby nie wyciskać i nic sobie nie grzebać w trądziku ;)

igthorn

Wysłana - 30 listopada 2009 14:04    Edytuj Cytuj
Też kiedyś myślałem ze jak zdezynfekuje to bedzie git,
niestety miejscami pozostały małe blizny.
A ty weż wybierz sie do dermatologa i wez skierowanie na wymaz z krosty,
byc moze nie masz pryszczy przez trądzik młodzienczy, a moze masz jakomś bakterie,
jak ja.
Mnie na wykazie wykryło bakterie, dostałem antybiotyki i juz nie mam pryszczy z ropną główką.

Marcinx66

Wysłana - 30 listopada 2009 15:04    Edytuj Cytuj
przecierasz twarz woda utleniona przebijasz igla lekko wyciskasz i przecierasz woda utleniona (wacik lub cos innego )przypominam ze igla jest do jednorazowego uzytku ....
pozdrawiam

RoyJones

Wysłana - 02 grudnia 2009 14:10    Edytuj Cytuj
Nom ok dzięki ;)
U dermatologa wlasnie za 2 tygodnie mam wizytę, kiedyś chodziłem ok 4 miesiecy to ogasło, w wakacje mialem przerwe i teraz wrocilo.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Trądzik - wyciskanie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.