Witam mam 18 lat i problem z trądzikiem. Mam cerę tłusta trądzikową, teraz mam szczególny wysyp po wczasach w Egipcie(Skóra się bardzo wysuszyła, krótka poprawa i teraz nastąpił właśnie ten wyspyp) na ta chwile mam przepisane od dermatologa tabletki FACE OKEY, DO tego krem na noc Epideo. I mam problem z doborem kosmetyków. Na ta chwile zakupiłem cała serie garniera czysta skora czyli: Zel oczyszczający, tonik ściągający, Krem nawilżająco-matujący, korektor Pure. Nie będę bardziej opisywał tych kosmetyków kto się zna na fachu będzie wiedział jakie to są. I czy to są odpowiednie dla mnie? Niby jest opisane że serie dla cery tłustej. Jeśli zła to proszę o pomoc co wymienić i najlepiej na jakie. Z góry dziękuje i pozdrawiam ps. Kiedy używa się korekora? po,przed tonikiem? czy po kremie nawilżająco-matującym
nie wybrales najlepszych kosmetykow. kupuj sobie lepiej cos aptecznego
Specjalista -
1251207608000
Zwolinone
Wysłana - 25 sierpnia 2009 15:57
To czekam jeszcze na opinie. A może "nioonia" byś coś poleciła? Nie najlepsze to znaczy złe i nie powinienem ich stosować?
1251208675000
nioonia
Wysłana - 25 sierpnia 2009 16:10
"zwolinone" - moglabym polecic ci np. physiogel, poczytaj sobie zarowno na forum jak i uzyj google. tonik, ktory kupiles np. zawiera duzo alkoholu co jest niewskazane... poza tym na forum jest duzo informacji o pielegnacji cery tradzikowej
Specjalista -
1251209401000
Zwolinone
Wysłana - 25 sierpnia 2009 16:41
A żel i krem mogę używać? Właśnie zauważyłem że jest alkohol, bo twarz mnie piecze po toniku. Czyli wystarczy dokupić tylko tonik który poleciłaś?
1251211274000
nioonia
Wysłana - 25 sierpnia 2009 16:57
jak ma dzialac to cala serie, na przyszlosc czytaj sklad przed kupnem... uzywac mozesz, twoja sprawa, po prostu te produkty maja srednia opinie wsrod uzytkownikow
Zmieniony przez - nioonia w dniu 2009-08-25 16:58:53
Specjalista -
1251212269000
Zwolinone
Wysłana - 25 sierpnia 2009 17:20
Oke Postaram się zarazie używać tej serii zobacze jak będzie się zmieniać cera. Jak moja cera będzie zbyt wrażliwa na te kosmetyki i trądzik się nasili to jakie kosmetyki polecasz? mam na myśli cała serie(żel,tonik i krem nawilżający.. chyba to wszystko. Z góry dzięki za pomoc POzdrawiam