naprawde fajny wywiad, trafi swoj na swego Kazdy ciagnie w swoja strone,a wszystko i tak zweryfikuje ring
Mysle ze moze to byc ciezka przeprawa dla Adamka,bo tak jak wspomnial Jason lubi duzo przyjac,a przyjmowanie w wadze ciezkiej ciosow moze sie zle skonczyc.
'5 serii to zdecydowanie za dużo. Chyba, że na dopingu jedziesz.'
WE LOVE YOU !
1260284559000
jarzynek
Wysłana - 08 grudnia 2009 21:41
Dobry art. To będzie z pewnością ciężka walka dla Adamka, cięższa na pewno od planowanej walki z Rahmanem. Estrata łatwo skóry nie sprzeda. Tomek musi być bardzo dobrze przygotowany w razie przegranej marzenia o pasie w HW raczej się nie ziszczą...
Zmieniony przez - jarzynek w dniu 2009-12-08 21:42:26
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)
Specjalista -
1260304907000
kopt
Wysłana - 09 grudnia 2009 08:40
W każdym razie będzie uczciwa walka. Słusznie powiedział Estrada, że Adamek wszedł do HW po plecach emeryta. Teraz będzie miał prawdziwy test czy się tam nadaje czy nie.
"Energia przepływa, nie powinna stać. A stoi gdy wątpisz w tę energię. Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą. Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Specjalista -
1260344440000
jarzynek
Wysłana - 09 grudnia 2009 11:45
Dokładnie, już wielokrotnie to było powtarzane Adamek wybił się z pleców Gołoty... Starego, wyboksowanego i zardzewiałego Gołoty, który jest praktycznie w całkowitej rozsypce. Walka z Estradą będzie prawdziwym testem dla Adamka czy nadaje się do HW czy też nie. Ciekawe na ile prawdą jest że jeżeli Tomek wygra z Estradą to powalczy z Arreolą. Tomek lubi trochę przyjąć a Meksykanin ma potężny cios. No ale nie odbiegajmy od walki z Estradą. Jason dla mnie jest trochę gorszą wersją Eddiego Chambersa, Estrada jest szybki, nieźle balansuje tułowiem i ma w miarę szczelną gardę. Chłop nie boi się wyzwań. Ciekawe jak wypadną obaj kondycyjnie w tej walce. Adamek w walkach z USS pod koniec już trochę sapał a w HW tych kg jest więcej i zapotrzebowanie tlenowe wzrasta. Zastanawia mnie również jak obaj wypadną szybkościowo. Estrada jest na prawdę szybki ale wydaje mi się że Tomek będzie jednak trochę szybszy. Górala czeka trudny bój.
Zmieniony przez - jarzynek w dniu 2009-12-09 11:46:05
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)
Specjalista -
1260355518000
TigerLion
Wysłana - 09 grudnia 2009 11:58
oblukałem Estrade na boxrec ,z leszczami to on nie walczył może mało znanych nazwisk ale przynajmniej bilanse mocno dodatnie ,mam nadzieje ,że sklepie Adamka za ciągłe cwaniakowanie
1260356333000
Cezi1987
Wysłana - 09 grudnia 2009 12:38
Nie walka z Gołotą,a ta już na 100% pokaże czy Adamek ma czego szukać w ciężkiej.Jeżeli wygra miażdżąco z Estradą(wysoko na punkty lub przed czasem)to jak najbardziej.Jeżeli wygra minimalnie bądź przegra to dowidzenia.Estrada korzystnie zaprezentował sie z Povetkinem i przegrał z Walkerem,który po raz pierwszy usadził Arreolę.
Estrada zawsze tylko na punkty przegrywał,a pokonał chociażby Zuri Lawrenca przez TKO,który zniszczył Sosnowskiego na punkty.
Jeżeli Adamek pokona znacząco Estradę,to niech walczy z Arreolą,Arreola to spaślak,który potrzebował czterech rund by pokonać bardzo przecietnego Minto(a gdzie on tam do Adamka).
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-12-09 12:39:18
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-12-09 12:40:07
Wywiad z Estradą tak mi się podoba również dlatego, że znowu muszę go zacytować: "Serce do walki, determinacja, ciągła presja wywierana na rywalu - [Adamek] na pewno wszystko ma, pokazał to bijąc się Briggsem, a później z Cunninghamem i Banksem". Estrada napisał jeszcze: "Ale na pewno największe ma mniemanie o sobie, myśląc, że może naprawdę rywalizować w wadze ciężkiej". - Mniemanie o sobie Adamek na pewno ma ogromne. Ale czy słusznie? Przyznam, że do tej walki pozostanie to dla mnie wielką tajemnicą. Na pewno nie skreślałbym go na wejściu, bo już nie raz zaskoczył.
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię. Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą. Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
.Mimo wszystko ja już wiele razy pozytywnie sie rozczarowałem Adamkiem(nie sądziłem,ze pokona Cunninghama w USA na PTS,pogromcę Diablo Włodarczyka)i obstawiam bardziej okazałe zwycięstwo Adamka nad Estradą anizeli nawet Povetkina.
A co do przechwałek Estrady,to mimo wszystko co do tego co osiagnął(żadnych pasów),a jak gada,to jest dopiero pozer wiekszy niż Haye.
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-12-09 13:13:24
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2009-12-09 13:20:24
Czy ja wiem czy pozer? Niegłupio gada, docenia przeciwników, a boksersko jest po prostu bardzo dobrym rzemieślnikiem. Czy w przypadku Adamka prawidłowo ocenia sytuację to czas pokaże. Ja czekam z niecierpliwością, bo to dla mnie wielka tajemnica.
"Energia przepływa, nie powinna stać. A stoi gdy wątpisz w tę energię. Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą. Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Specjalista -
1260361500000
Cezi1987
Wysłana - 09 grudnia 2009 13:44
Znaczy się nie chodzi mi o ten wywiad Estrady,bo to rzeczywiście jest fajny wywiad.Chodzi mi o to co on gadał przed walką z Povetkinem