Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Tomasz Adamek vs Chris Arreola

HIROKEZ

Wysłana - 23 grudnia 2009 10:14    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Zgodnie z obietnicami, szef HBO Sport Kerry Davis nawet nie czekał na wynik walki Tomasza Adamka z Jasonem Estradą tylko zadzwonił do menedżera Polaka, Zyggiego Rozalskiego oferując mu walkę, która wyłoni następnego pretendenta do tytułu mistrz świata wagi ciężkiej - 24 kwietnia w Kalifornii, najprawdopodobniej w jednym z kasyn, Adamek (37-1, 26 KO) będzie walczył przeciwko Cristobalowi Arreoli (28-1. 25 KO).
Walka Adamek - Arreola będzie główną walką wieczoru pokazywanego na HBO. Oczywiście pod jednym warunkiem: 6 lutego 2010 roku, "Góral" musi zejść jako zwycięzca z ringu w walce przeciwko Jasonowi Estradzie.

Plan HBO jest prosty - 20 marca w Niemczech walczą Władymir Kliczko z Eddie Chambersem, miesiąc później Adamek z ważącym w ostatniej walce blisko 120 kilogramów Arreolą. Dla Polaka, zwycięstwo nad Arreolą oznaczać będzie wskoczenie na miejsce pretendenta w rankingu i pewną walkę, jeszcze w 2010 roku, o tytuł mistrza świata wagi ciężkiej.

- Termin nie jest idealny - po walce z Estradą będę miał niespełna cztery tygodnie na wypoczynek, ale HBO się nie odmawia, tego w końcu chcieliśmy - mówi Tomek. - Na mój plus będzie działał fakt, że będę już przygotowany, nie będę startował od zera. Najważniejsze jest jednak perfekcyjne wykonanie planu przed walką 6 lutego w Prudential Center. Stawką tego pojedynku był pas IBF International, ale teraz zrobiło się coś znacznie ważniejszego - walka z Arreolą, otwierająca drogę do tytułu. Szefowie HBO na pewno będą w Newarku uważnie mi się przyglądać, choć już teraz doskonale wiedzą, czego mogą oczekiwać kiedy wchodzę na ring.

Promotor Arreoli, Kalifornijczyk Dan Goossen chce zapewnić swojemu bokserowi każdą z możliwych przewag, upierając się - przy akceptacji HBO - by walka odbyła się w Kalifornii, jak najbliżej miejsca zamieszkania Arreoli, ale nic nie zostało jeszcze zatwierdzone. - Mamy datę od HBO i to jest najważniejsze - mówi Rozalski. - Szczegóły ustalimy z Goossenem w ciągu najbliższych kilku dni. On chce Kalifornii, Tomkowi to nie przeszkadza, chce walczyć z Arreolą.

W rankingu "Ringu", Cristobal Arreola zajmuje obecnie szóstą pozycję, natomiast "Góral" w wadze ciężkiej jest sklasyfikowany przez WBA i WBC na 10 miejscu, a w IBF na 9 miejscu na świecie.

panowie mozecie to potwierdzic??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 grudnia 2009 10:56 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jarzynek

Wysłana - 23 grudnia 2009 10:56    Edytuj Cytuj
Dosyć ryzykowny pomysł, mało czasu odsapnie sobie Tomek po walce z Estradą. Po walce ,która może okazać się ciężką przeprawą. Walka z Arreolą to doskonały eliminator do walki o pas. Sam nie wiem co mam na razie sądzić o tej walce... Arreola to twardy skurczybyk, jest z pewnością wolniejszy od Tomcia, człapie po ringu ale za to ma kowadło w łapie jest naturalnym ciężkim, dodatkowo bardzo mocna szczęka. Vitek go nie powalił to i Adamek tego nie zrobi! Jedyna szansa to walka z doskoku i na dystans z takim bokserem jak Chris. Tomek zawsze coś przyjmie w walce, jeżeli przyjmie niepotrzebnie jakąś petardę od Arreoli to będzie nie za wesoło na pewno! Obawiać się można też o formę górala, odpoczynek pomiędzy walkami może być zbyt krótki. No chyba że Adamek skończy Estrade w 1 rundzie ale tego scenariusza w ogóle nie biorę pod uwagę. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie...

"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)

Specjalista -

HIROKEZ

Wysłana - 23 grudnia 2009 11:11    Edytuj Cytuj
ja tez to troszke widze w ciemnych barwach ale oczywiscie wierze w Tomka i zycze mu jak najlepiej mam nadzieje ze nie bedziemy sie musieli wstydzic bez wzgledu na wynik...

kopt

Wysłana - 23 grudnia 2009 12:38    Edytuj Cytuj
Dla mnie to trochę dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu (patrz: żywym Estradzie) Pożyjemy zobaczymy.

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Specjalista -

greg 82

Wysłana - 23 grudnia 2009 12:40    Edytuj Cytuj
Nie mów hop póki nie przeskoczysz

HIROKEZ

Wysłana - 23 grudnia 2009 13:07    Edytuj Cytuj
wlasnie mam pytanie co jak Tomek przegra z Estrada? bedzie mial szanse walki z Arreola?

jarzynek

Wysłana - 23 grudnia 2009 13:19    Edytuj Cytuj
No nie bardzo...

"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)

Specjalista -

Lady M www.fight24.pl

Wysłana - 23 grudnia 2009 18:23    Edytuj Cytuj
hmm... troche krótka ta przerwa... zresztą jakoś średnio mi sie widzi walka jeszcze w 2010 Adamka z Kliczką ja rozumiem robienie postępów itd, ale nie wierze, że Adamek byłby w stanie na tyle podnieść swoje umiejętności, żeby wyjść do Ukraińca, i to z nadzieją na zwycięstwo...

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

mój dziennik: [http://www.sfd.pl/-t621203-s191.html#post10]
Specjalista -

Chavezz

Wysłana - 23 grudnia 2009 22:22    Edytuj Cytuj
Najpierw niech wygra z estradą, gołota tak samo miał walczyć z Wałujewem jak tylko wygra z Rayem Austinem, nawet takiemu utalentowanemu zawodnikowi jak Gołota powineła się noga, więc w przypadku Adamka też lepiej nie wybiegaćaż tak daleko w przyszłość.

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 23 grudnia 2009 22:24    Edytuj Cytuj
ale nie wierze, że Adamek byłby w stanie na tyle podnieść swoje umiejętności, żeby wyjść do Ukraińca, i to z nadzieją na zwycięstwo...
Z nadzieją może wyjść

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

mareno

Wysłana - 24 grudnia 2009 10:04    Edytuj Cytuj
Odwazna decyzja, glownie chodzi mi o termin. Arreola to niebezpieczny zawodnik. Na pewno bedzie wolniejszy, jest gorzej wyszkolony technicznie, ale potrafi mocno uderzyc i co najwazniejsze ma typowo ofensywny styl, co przy jego gabarytach moze byc problemem dla Tomka.

Dobrze przygotowany Adamek powinien dac sobie z nim rade, ale tak naprawde trzeba poczekac na walke z Estarda, ktory odpowiednio przestestuje Tomka. To nie stary wyboksowany Golota, tylko mlody, szybki ciezki z bogata kariera amatorska. Technicznie lepszy od Arreoli, szybszy od niego, ale ze slabszym ciosem i mniejszy.

Dwoch roznych rywali, z zupelnie odmiennym stylem i gabarytami.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tomasz Adamek vs Chris Arreola

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.