Sorki, ale jeśli ktoś oprucz pierwotnego właściciela pliku posiada te materiały to proszę o przesłanie na assimar@o2.pl , niestety osoba ta chyba nie odwiedzała dawno tego wątku i nie przesłała tego osoba proszącym.
1257970506000
QUEBLO
Wysłana - 12 listopada 2009 01:15
to ja mam lepszy pomysł. Jak już ktoś dostał ten przykładowy test,to niech go tu wklei. Nie trzeba będzie co chwile prosić o przesyłanie.
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1257984921000
Koza91
Wysłana - 14 listopada 2009 19:03
Tak jak chcieliście. Oto przykładowe testy psychologiczne do służb mundurowych.
mam prośbę jeśli ktoś z was ma zestaw takich testów psychologicznych do służb mundurowych to prześlijcie mi to na mail piniu126@wp.pl z góry dziękuje to dla mnie bardzo ważne
1262618337000
Bucccek
Wysłana - 04 stycznia 2010 17:22
co ciekawe, typowe testy do sluzb mundurowych statystycznie lepiej wykonuja osoby o nizszej inteligencji niz te o wyzszej ....
nie znaczy to, ze najlepiej wykonuja je ulomy tylko to, ze osoba o inteligencji np. 100-110 (wg pewnego rodzaju testow) ma wieksza statystyczna mozliwosc pozytywnego zdania takich testow niz osoba o IQ 130 ...
z czym to jest zwiazane niech kazdy sobie sam odpowie ...
1262622138000
żeleś
Wysłana - 04 stycznia 2010 19:44
To jest związane z zasadniczym działaniem w grupie , testy te są tak skonstruowane że dają większe szanse osobnikom o teoretycznie mniejszym IQ ale potrafiącym współdziałać w grupie i łatwo się integrujących z resztą niż osobą o wysokim IQ ale samotnikom i indywidualistą .
..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."
doradca C/S ze wskazaniem na combat
Specjalista -
1262630691000
Puchatek83
Wysłana - 04 stycznia 2010 20:30
Test neo-ffi, jest też wykorzystywanym podczas zwykłej rekrutacji pracowników. Na stronie brakuje rozwiązania, ale w sumie dobrze, bo test neo-ffi powinien być wykonywany przez psychologa. Z neo-ffi można się dowiedzieć ciekawych rzeczy o sobie ;) Samo neo-fii określa 5 aspektów osoby: -Neurotyczność -Ekstrawersje -Otwartość na doświadczenia -Ugodowość -Sumienność
W googlach znajdziecie co jaki aspekt oznacza. Wyniki mogą być zaskakujące. Ale wyniki przy tym teście są bardzo trafne. Z doświadczeni swojego i wykładowców psychologii wiem że lepiej nie rozwiązywać za dużo testów, bo wyniki są bardzo przekłamane i mogą bardzo zaszkodzić takiemu kandydatowi. Zaczyna się za dużo myśleć, a lepiej odpowiadać pierwszą myślą. Często robi się podwójnie testy , gdzie 1 odpowiedz pokazuje to jakimi chcieli byśmy być, a druga już konkretniej pokazuje to jakimi jesteśmy naprawdę. Dużo z tym zabawy :)
na testach starasz się mieć wysoki psychotyzm, jak najniższy neurotyzm, raczej niski ekstrawertyzm i jak cie spytaja czy nigdy nikom niczego nie podpier*oliłeś to sie 2 razy zastanow bo na tym sie mozna wylozyc
Zmieniony przez - TeGej w dniu 2010-01-04 23:26:44
:)
1262643337000
wlodar4
Wysłana - 13 lutego 2010 11:59
Mógł bym też prosic o kilka pytań z psychotestów ? Mój e-mail to wlodar1991@interia.pl z góry dziękuje pozdrawiam