logo
zamknij zamknij

Testosteron - popęd seksualny

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3622

0 5 0
napisał(a)
Mati28
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 2016 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 551
Witam

Od czasu do czasu przegladam to forum bo ciekawie panowie piszecie i zapewne znacie sie na rzeczy.

Problem moj polega na tym, ze od dłuzszego czasu mam słaby poped seksualny, nie mam ochoty na seks :( Mam 28 lat, 185 wzrostu, 85kg wagi (troche zarosniety tłuszczem ;) ) ,ie biorę sterydów/odzywek , od czasu do czasu sobie poćwicze, ale ogólnie prowadzę siedzący tryb zycia, mało sportu, mało rucho na świezym powietrzu.

Postanowiłem sobie zbadac krew na poziom testosteronu i przy okazji innych rzeczy (cholesterol, trójglicerydy, tarczyca...)

Chciałbym sie dowiedzieć czy mam sprawdzić sobie Testosteron, czy Wolny testosteron ? Czy może oba ? Co jeszcze do tego żebym nie musiał dwa razy oddawac krew ( prolaktyne? ).

I czy przy badaniu tarczycy wystarczy zrobic badanie TSH czy od razu dorzucic FT3, FT4 ?

Byłbym wdzięczny za odpowiedz.
Pzdr. Mati

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3284 Napisanych postów 53877 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 302230
Jak już chcesz robić to wykonaj pełny panel.
Przynajmniej lekarz będzie miał pełny przegląd sytuacji.

doping & zdrowie

napisał(a)
efedrin
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 255 Wiek 29 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3764
predzej szukalbym przyczyn w swoim trybie zycia (malo ruchu, stresy, itd) niz w hormonach. tak czysto statystycznych uwarunkowan

ale jak chcesz zrobic sobie koniecznie badania i masz nadmiar kasy:
morfo - podstawowe parametry
lipidogram
testosteron (daj calkowity) FSH, LH, PRL.
TSH samo wystarczy

powodzenia

napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3284 Napisanych postów 53877 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 302230
To przede wszystkim do poprawki.
Badań nie zaszkodzi zrobić.

doping & zdrowie

napisał(a)
Mati28
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 2016 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 551
Witam

Niedawno zrobiłem badania, niestety, ale nie te wszystkie o ktorych wspominal efedrin (malo $)

Morfologia - wszystko w normie, tylko krwinki białe troche nisko: 4.7 - norma: 4 - 10
Cholesterol: 198 norma: (140-200)
Trójglicerydy: 239 (35-150) :/
ASPAT: 25 (do 37)
ALAT: 26 (do 42)

TSH 3 gen: 1.07 (0,27 - 4,2)
Testosteron całk.: 4.7 (2.8 - 8.0)
Prolaktyna: 8.9 (4.6 - 21.4)

Jak widac powyżej cholesterol i trójglicerydy nie wyszły za dobrze :/ Już wprowadziłem diete no i staram sie więcej ruszać.

Mam tez pytanie odnosnie testosteronu. Czy moc odczuwania popędu seksualnego ma wpływ na wyniki ? Chodzi mi o to czy wyniki by wyszły inne gdybym dzien wczesniej uprawiał sex, a zrobione badanie np. po 3 tygodniowej seksualnej abstynencji (gdzie odczuwam silny poped seksualny) ??

Pzdr.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wada Postawy - koszmar a może nie?

Następny temat

Jak daleko można zajść przy nadciśnieniu????