Nie rozumiem ale ok. Co do tych 10 wskazowem to nierozumiem paru rzeczy:
- W kazdym posilku weglowodany o niskim ig z owocow i warzyw- txn ze chleb jest zly i zamiast tego lepiej owoe i warzywa? I jakie to maja byc np? -o co chodzi z ta przewaga tluszczy nad weglowodanami w normalnych posilkach? To raczej nie do spelnienia.. Nie rozumiem, fajnie by bylo gdybys mi wytlumaczyl na przykladzie. Dzieki za pomoc
Znawca -
1263493390000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 14 stycznia 2010 21:18
chleb jest ok jedz tylko razowy albo zytni
jeśli chodzi o przewagę zamiast ryżu z kurczakiem jesz warzywa polane oliwą z oliwek i tłuste mięso np karkówkę
chlebek z piekarni zytni wiec raczej dobry Tzn ze taki posilek jak kanapka do szkoly z dorszem parowanym i chlebkiem powinna byc zastapiona tluszczami i warzywami? To w takim razie nikt tego nie przestrzega, przeciez nosicie do szkoly pojemniki z jedzeniem z ryzem i kurczakiem a nie karkowka i warzywami
Znawca -
1263501906000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 14 stycznia 2010 22:00
Wampirate TO TYCZY SIĘ osób które są na redukcji Ty nawet o Tym nie myśl i spokojnie bierz jak napisałeś dodatkowo chelb możesz posmarować masłem dobrej jakości
Dobrej jakosci to jakie? Ja mam kupowane osełka firmy jana i ono jest chyba ok. Czy jesli warzywa maja byc w kazdym posilki to moze to byc np pol marchewki? Bo do sniadania jakos do owsianki nie wrzuce nic, w sumie moglbym marchewke ale gotowana a taka ma wysokie ig, czyli surowa zostaje do kanapki. A co do tluszczy z masla to niepotrzebne mi chyba bo z jaj mam je juz i nie powinienem wiecej skoro proporcje 1:1:1 nalezy zachowac.
Znawca -
1263503303000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 14 stycznia 2010 22:12
śniadanie odpuścić możesz masło bez dodatków tłuszczów roślinnych