Ostatnio nie mam zbytnio czasu zeby codziennie pisac na forum,ale staram sie trzymac planu :) zapisalam sobie ostatnio to co zjadlam i juz wrzucam. A dzisiaj przygotowuje sobie diete na 2000 bo na tylu juz chce jechac od jutra ;)
Niedziela(treningowy) sniadanie platki owsiane,maliny,orzechy,mleko,rodzynki przed i po treningu 50 g kaszy gryczanej z 60 g kurczaka nastepnie sałatka z jajka ,60 g kurczaka,10 ml oliwy, pomidory i brokuły kolacja: sałatka z jajka ,twarogu,10 ml oliwy,pomidory i oczywiscie wykonane 2 obwody act ,pot chyba lal sie ze mnie jak nigdy,ale ciesze sie z tego powodu:)
Poniedziałe śniadanie standardowe w szkole 3 kanapki z chlebka zytniego (kromka ok 35 g) z jajkiem,serkiem wiejskim,pomidorem i orzechami podwieczorek 120 g kurczaka,10 ml oliwy z oliwek,pomidory ,brokuły kolacja: 50 g serka wiejskiego 10 ml oliwy z oliwek pomidory i brokuły( kurcze strasznie duzo tych warzyw jem ;p)
Jutro sie zmierze i dam znac jak to wyglada. W niedziele waga pokazywala 49,9 co znaczy ze jak narazie nie wzrasta,ale to chyba dobrze bo do tej pory glowie chodzilo mi o powrot od normalnego jedzenia, jak juz wszystko bedzie ok to bardziej skupie sie na budowie miesni i powinno byc w porzasiu :)
Wiem juz jakie bledy wczesniej popelnilam i jak wielkim bylo to drastyczne odchudzanie.Mam nadzieje ze wiele nauki z tego wyciagnelam i ciesze sie ze istnieja ludzie ,ktorzy pomagaja wyjsc z dolka i ktorych poznalam na tym forum ,wielkie dzieki:*
A od jutra 3 obwody- zobaczymy czy nie padne ;)
1259671802000
SFD
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:04
Ja się bardzo cieszę, że już sama wszystko dobrze widzisz, co powinnaś robić ;) Dajesz śmiało 2000 i nie kombinujesz jak to robią niektórzy z pytaniami: "A co jak teraz przytyje?" albo "czy to nie za dużo?"
Może wkrótce nawet porzucisz liczenia kalorii? ;) U mnie też tak było. Krótka decyzja i przestałem liczyć. Po prostu irytowałem się, kiedy jedząc 3800kcal przy wadze 52kg ciągle było mi mało xD
1259672641000
kostek1221
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:15
Na sniadanie jajka zjedz sobie jeszcze albo jakiegos tunczyka :)
1259673344000
marta1223
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:23
kostek tak myslalam wlasnie,bo samo mleczko to chyba cienizna :)
Rossi bardzo zalezy mi na tym ,zeby spokojnie jesc :) powiem Ci ze czasem zdarza mi sie tak orientacyjnie niektore rzeczy jesc i nie zliczac wszystkiego tak dokladnie. Chyba ten najgorszy okres mam juz za sobą :) mimo to nie ma co spoczywac na laurach ,ale starac sie zeby bylo jeszcze lepiej.
Zobaczymy jak bedzie reagowal moj organizm na taka ilosc energii, narazie w zupelnosci mi wystarcza nie chodze glodna i ogolnie dobrze sie czuje :) ale moze po czasie organizm sam zacznie sie domagac wiecej i wtedy juz pokombinuje :)
1259673793000
kostek1221
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:28
A ja ci powiem tak olej te wszystkie gramy mililitry i ilosc kalorii czy godziny o ktorej masz zjesc poprostu patrz co jesz i pamietaj o tym zeby zjesc 4 pelnowartosciowe posilki w ciagu dnia i tyle najwiecej mozesz zjesc na sniadanie i kolo treningu
1259674124000
SFD
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:30
Zgadzam się z Kostkiem, ale na to potrzeba czasu :)
1259674230000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:31
z pewnością koleżanka dojdzie do tej granicy że pozna swój organizm i będzie jadła odpowiednio nie licząc kalorii narazie trzeba się cieszyć ze zminay żywienia a raczej głodzenia się pozdr
A odnosnie okresu to zapewne masz bardzo nisku poziom hormonow w organizmie a wiec powinnas jesc wszystkie rodzaje tluszczy a nie tylko oliwa np w ciagu dnia powinna byc tlusta ryba karkowka oliwa czy tez orzechy do tego powinnas zaopatrzec sie w takie jakies suple np.kwasy tluszczowe omega 3 i mulitwitamine
1259674711000
marta1223
Wysłana - 01 grudnia 2009 14:51
orzechy lub oliwe przemycam do kazdego posilku (od niedawna unikam tylko w posilkach okolotreningowych) :) 2-3 razy dziennie łykam takze magnez i omega 3. Musialaby jeszcze pomyslec nad ta karkowka i tlustymi rybkami.