Temat Marty1223 i jej powrót do zbilansowanej diety zdjęcia str. 36 i 65
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 14 listopada 2009 07:40
o pomidory się nie martw wygląda to ładfnie przeskakuj powoli o następną 100kcal urozmaicaj o rybki niedobory takie są małe jak jesteś aktywna nie masz co się przejmować jeśli sie boisz możesz zajrzeć do podwieszonych i poczytać pozdr
Rossi 1700 kcal nadal :) niedługo więcej. Myślę,że dałabym rade na jakieś lżejsze ćwiczenia siłowe. W moim przypadku ile razy w tygodniu powinnam zacząć ćwiczyć?
S.m.p.a ciesze się,ze narazie nie masz większych zastrzeżeń do mojej diety.
Mam jeszcze jedno pytanko. W tym tygodniu zauwazylam ze gdy zjem kanapke, i zbliża się nastepny posilek (ok.20 min przed nastepną) burczy mi w brzuchu ;p Czy do to dobrze?I co powinnam zrobić? Jem o stałych porach po sniadaniu posilek za 3,5 h a następne co 3 h.
1258191872000
domer KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 14 listopada 2009 11:07
Jedz kiedy masz czas i ochote. Ew. zwiekszaj ilosc warzyw.
Moderator działu Odżywianie
Ekspert -
1258193231000
SFD
Wysłana - 14 listopada 2009 12:12
Jak raz zjesz 20 minut wcześniej albo później nic się nie stanie - słuchaj się swojego organizmu. Przy dobrym odżywianiu upomni się, kiedy będzie mu czegoś brakowało :)
Jeśli chodzi o trening na siłowni, to 3 razy w tygodniu będzie optymalnie. Powoli możesz o tym myśleć. Trening FBW albo ACT na początek byłby najlepszy :)
Zmieniony przez - rossi_ w dniu 2009-11-14 12:12:58
dobrze będę myslala o act :) jeszcze troszke o tym poczytam.
A wczoraj: śniadanie: płatki owsiane ok 75 g,rodzynki,suszone banany,mleko,orzechy,maliny nastepnie zjadlam zupe krewetkowa u chinczyka + jakaś bułka 7 ziaren(dzien spedzony na zakupach i nie zdarzylam przygotowac dwoch posiłków) na obiad:60 g ryżu brązowego,50 g twarogu, orzechy, pomidory podwieczorek:120 g piersi z kurczaka,2 łyżeczki oliwy z oliwek,pomidory i papryka kolacja: duży pomidor,ok 30 g twarogu i łyzeczka oliwy z oliwek
Jako aktywność : bieg ok 20 minut + lekkie ćwiczenie:podskoki,wymach nogami, przysiady i ok 50 brzuszków :)
1258275128000
marta1223
Wysłana - 15 listopada 2009 16:13
Cieszę się,ze mogłabym rozpoczać kolejny etap powrotu do zdrowia. Czy mogę już z miejsca myśleć o act ,czytalam plany treningowe i szczerze powiem,ze bardzo mi się podobają. Myśle,ze jesli zaczełabym od dwóch obwodów wybierająć łatwiejsze cwiczenia nic by mi sie nie stało :) Tylko nie wiem kiedy mogłabym zacząć.
Mam jeszcze wspaniałą wiadomość: dostałam miesiączke!!! :D Ciesze sie.bo obylo sie bez faszerowania hormonami i nie przeciagnelo sie to az tak w czasie. Na prawde az lezka mi się w oku zakreciła :)
1258297988000
SFD
Wysłana - 15 listopada 2009 16:49
Naprawdę świetna wiadomość:) Bardzo się cieszę, że potrafiłaś zmienić myślenie i wyjść z tego dołka:). Teraz będzie już tylko lepiej.
Na siłownie możesz się wybrać choćby od najbliższego tygodnia :). Na początek możesz zrobić nawet jeden obwód. Zobaczysz że pot będzie lał się strumieniami.
1258300196000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 15 listopada 2009 17:21
z siłownia delikatnie niech wszytsko się jeszcze ustabilizuje troszkę jeden obwód nie będzie zły ale z głową
Myślę,że jak skonczy mi się miesiaczka to powaznie podejde to tego act :)
A teraz to co zjadłam dzisiaj :) : sniadanie jak poprzednio II sniadanie :50 g kaszy gryczanej,jajo,orzechy,pomidory Obiad:50 g kaszy gryczanej,piers z kurczaka 75 g, orzechy,pomidory podwieczorek:120 g piersi z kurczaka, 2 lyzeczki oliwy z oliwek,pomidory kolacja(planuję) twaróg ,warzywa i oliwa :)