Temat Marty1223 i jej powrót do zbilansowanej diety zdjęcia str. 36 i 65
SFD
Wysłana - 10 listopada 2009 20:34
Powiedz jak Twoja samopoczucie? Masz energię? Nie jest Ci zimno? Podejrzewam, że nie, ale wolę spytać:)
Rzeczywiście, dieta coraz lepsza. Myślę, że powoli możesz myśleć o siłowni :)
1257881673000
marta1223
Wysłana - 10 listopada 2009 23:39
Wlasnie kasze i ryż w diecie staralam się nadrabiać w weekendy,tak to niestety ten chlebek :) ale bede starac się jak mogę.
Rossi samopoczucie na prawdę bardzo dobrze ,wróciła mi energia,a co najwazniejsze: nie mysle juz tak obsesyjnie o jedzeniu,nie zyje od posilku do posilku,ale zawsze znajduje wazniejsze zajęcie ;) rowniez nie marzne przy 24 stopniach temperatury :)
A oto dieta z dzisiaj: sniadanie:platki owsiane ok 40 g,skonczyly sie mi sie i znalazalam takie dziadostwo jak zarodki pszenne,potraktowalam je jako substytut,dodalam orzechy,mleko,maliny i strasznie sie czulam,okropny smak,potem dlugo bylo mi niedobrze,kazda potrawa miala zapach tych zarodkow,ohyyda :)(sniadanie wieksze o 50 kcal) w szkole 3 kanapki(ale większe rowniez o 50 kalorii razem):twarog,chleb zytni,jajko,orzechy podwieczorek:serek wiejski,duzo warzyw,2 łyżeczki oliwy i podjadłam troszkę wieprzowiny,bo mama robila bigosik :) kolacja:duzo twarogu(ok 80 g),warzywa również duzo :)
1257892767000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 11 listopada 2009 07:47
Marta włącz więcej mięsa bo w każdym posiłku bazujesz praktycznie na twarogu Rybki też są ok pozdr
Jak już podjadasz bigosik to jest z Tobą już bardzo dobrze :) Moja porcja wylądowała by u psa :)
A czy Twoja sylwetka ucierpiała bardzo na dodaniu tych kcal:)? Podejrzewam, że wraz z wysiłkiem fizycznym nie nałapałaś za dużo tłuszczu.
1257923429000
marta1223
Wysłana - 11 listopada 2009 09:31
No wczoraj miesa w ogole prawie nie zjadłam ,pusto w lodówce :( Ale dodam go do kanapek i postaram się,zeby bylo to mięso w ogole nie przetworzone :)
Rossi bigosiku niestety nie podjadłam,tylko troszke mięsa wyjadłam :) i wlasnie nie wiem czy mozna:)
Moja sylwetka jak narazie drastycznie sie nie zmieniła,aczkolwiek wydaje mi się ,ze troszke tłuszczyku przybylo,ale jutro sie zważe i dam znac. Staram się dużo ruszać ,zeby uniknąć obrośnięcia w tłuszcz ,ale to narazie chyba niemożliwe.
1257928309000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 11 listopada 2009 09:36
pamietaj że waga nie odzwierciedla poziomu tłuszczu ... narazie jedz powoli i się nie przejmuj ruszysz na siłownię i wszystko się zmieni mięso z bigosu oczywiście że możesz chyba że kiełbasa czy parówki tam są to unikaj pozdr
s.m.p.a niestety zdaje sobie sprawe z tego co pokazuje waga,ale mam nadzieje,ze wiecej miesni mi sie nie spalilo :) mięsem z bigosu była wieprzowina ,za kiełbasami nie przepadam :)
Dieta z wczoraj nie za ciekawa: śniadanie: płatki owsiane,orzechy,maliny,suszone banany i troszke mleka II śniadanie jadłam w biegu ,bo nie moglam przyrzadzic posilku: byl to jogurt naturalny 135 g,średnie jabłko i kromka chleba zytniego z soją obiad: 60 g ryżu ,65g kurczaka warzywa,orzechy podwieczorek:120 g kurczaka,warzywa 2 lyzeczki oliwy oliwek kolacja: ok 80g twarogu, łyżeczka oliwy,dużo pomidor.
Chyba za duzo białka wczoraj wcięłam i sporo na kolacje. Dzisiaj juz jest lepiej,ale wrzuce diete wieczorem.
Jeszcze mam pytanie,układając diete w vitalmaxie zauwazylam,ze pokrywam strasznie duze zapotrzebowanie na m.in. mangan ok 500%,magnez 162%,fosfor 214 %,folacyna 134%,sód ok 200%. Reszta w normie :) Czy taki nadmiar moze teraz negatywnie wpłynąć na moj organizm?
1258041121000
SFD
Wysłana - 13 listopada 2009 21:25
Mnie też tak powychodziło i pewnie wielu osobom także:) Moim zdaniem nie ma się czym przejmować. Gorzej jakbyś miała jakieś poważne niedobory.
1258143934000
marta1223
Wysłana - 13 listopada 2009 23:16
Rossi więc nie będe się przejmować ;)
Oto dieta z wczoraj: śniadanie:płatki jak zawsze ,te same proporcje w szkole: 3 kanapki z kurczakiem zamiast twarogu,jajkiem,orzechami i pomidorek podwieczorek;100 g kurczaka,duzo pomidorów,sałaty ,oliwa z olwiek kolacja:30 g twarogu,pomidor,oliwa
jako aktywność abs(duzo rozciąganie było i brzuszków) i oczywiscie chodzenie
A dzisiaj: śniadanie również jak zawsze w szkole 3 kanapki z jajkiem,twarogiem(nie miałam kurczaka),orzechami i pomidorem podwieczorek :120 g mintaja,pomidory,oliwa kolacja:twaróg ,oliwa,pomidory (strasznie duzo ich mi wychodzi :D )
jako aktywność :jazda na rowerku stacjonarnym i innych przyrządach w siłowni (ale bez cięzarów :) ) trwało to ok godzinki.
1258150611000
SFD
Wysłana - 14 listopada 2009 07:30
Ile kcal? Czujesz się już na siłach aby zacząć treningi z ciężarami ;)?