Temat Marty1223 i jej powrót do zbilansowanej diety zdjęcia str. 36 i 65
marta1223
Wysłana - 06 listopada 2009 19:10
Rossi płatków było ponad 100 g :) A zbita czuję się w ciele,taka ciężka i spuchnięta ,ale mozliwe tez ,ze to na psychice:( I masz rację -niedługo 1700 kcal :)
S.m.p.a troszkę poczytałam o tłuszczach i chyba powolutku rozumiem ;)
Dzisiaj brykam potanczyć,ale jutro wkleję dietę jaka sobie ułożyłam w vitalmaxie :)
Wczorajsza dieta wydaje mi sie ok,ale dzisiaj to chyba porazka :( A więc WCZORAJ(pokryłam całkowicie zapotrzebwoanie wg vitalmaxa): Sniadanie: płatki,orzechy ,maliny,mleko W szkole : 2 kanapki z jajkiem,orzechami,twarogiem,pomidorem Obiad:40 g ryżu,50 g kurczaka,2 łyżeczki oliwy z oliwek,pomidor,sałata, Podwieczorek:100g kurczaka,2 łyżeczki oliwy z oliwek,warzywa Kolacja ok 21: twaróg z oliwą i orzechami.Potem poszlam ze znajomymi potanczyc i nie dalam rady nic zjesc do godz 4.30,wtedy poszlam spac i obudzialam sie z burczeniem w brzuchu. Szybko poszłam do sklepu(ale nie bylam u siebie w domu) i na śnaidanie kupiłam :bułkę (jakaś z soją),duże jabłko i 180 g jogurtu naturalnego danone(wiem,ze cieniutko,jeszcze po takiej przerwie od jedzenia) potem starałam sie to nadrobic i zjadłam: 50 g ryżu,50 g kurczaka,2 łyżeczki oliwy z oliwek,orzechy następnie: 50 g serka wiejskiego(ale go chyba nie ma w produktach vitalmaxa),orzechy,2 kromki chleba zytniego z soja potem:120 g kurczaka,2 łyżeczki oliwy z oliwek,orzechy,warzywa a na kolację:50 g twarogu,ogorek i łyżeczka oliwy.
I nie wyszło mi niestety 1600 kcal w tym wypadku,wiem,ze kiszke odwaliłam zwłaszcza ze sniadniem,ale chyba czesciej w takich sytuacjach bede starała sie zabezpieczać na przyszłość.
1257632016000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 08 listopada 2009 05:38
staraj się przewidywać co może wypaść i dziś się popraw wszytsko nie musi być idealne zawsze pamietaj ale kalorii się trzym pozdr
I co z tego, że cieniutko. Nic się nie stało. To, że wstałaś głodna, poleciałaś do sklepu i kupiłaś ten jogurt i tę bułkę, to tylko dobry znak. Nie jesteś uwięziona w diecie, pamiętaj!
Jakbyś zjadła 2 drożdżówki na śniadanie, też by się nic nie stało. I pamiętaj, nigdy nie miej wyrzutów sumienia po takich pojedynczych wpadkach. Grunt, to zdrowa psychika.
A za jakiś czas będziesz śmigać bez liczenia kalorii.
1257665033000
marta1223
Wysłana - 08 listopada 2009 23:05
Dzięki chłopaki,naprawdę tyle mi pomogliscie :) Czuję ,ze wszytsko powoli wraca do normy ,czuje się o wiele lepiej i staram sie nie myslec o tym ile przybedzie,ale powoli wszytsko robic w zgodzie ze sobą,bo to co sie wczesniej wydarzyło to chyba wlasnie najbardziej zaatakowalo głowę.
A dzisiaj 15 minut biegu ( ciezko bylo,bo ostatki miesni odmawialy mi posluszenstwa),ale wszytsko trzeba bedzie robic malymi kroczkami.
Dzisiejsza dieta: sniadanie: płatki ,maliny,orzechy,mleko (jak zawsze) II śniadanie: serek wiejski,2 łyżeczki oliwy z oliwek,warzywa Obiad:50 g ryżu,50 g kurczaka,1 łyzeczka oliwy z oliwek,warzywa Podwieczorek: 100g kurczaka,warzywa,2 łyżeczki oliwy z oliwek Kolacja: twaróg półtłusty i ogorek
Mniej posilkow niz zawsze,bo w weekendy pozniej wstaje :D ale staram sie wciskac co moge:)
1257717907000
SFD
Wysłana - 09 listopada 2009 06:46
1700 kcal ;)?
To dobrze, że długo sypiasz :)
1257745566000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 09 listopada 2009 07:51
Dieta wygląda już dobrze trzymaj się tylko by nie było za mało jedna propozycja kup w sklepie zwykłe siemie lniane i na noc zmiel w młynku i dodaj do serka bezpośrednio po przyrządeniu i zjedz wyjdzie Ci na pewno na zdrowie po drugie jeśli masz posiłek bez ryżu i innych ww taki jak na przykład podwieczorek spokojnie możesz dać do niego tłustsze mięso jak schab karkówka czy jakaś wołowina lub tłustą rybę łosoś , śledź czy wezona makrela urozmaicisz dietę i nie będzie Ci się nudziło a nasycone też się porzydadzą z mięsa
1700 dopiero od dzisiaj,wiem ze troszke sie przedluzylo. Diete z dzisiaj wrzucę pozniej,a narazie to co wczoraj :)
SNIADANIE:płatki,orzechy,mleko ,maliny(mogłabym np zmniejszyć ilość płatków i dodać suszone owoce,takie jak banany itp? 3 kanapki w szkole z chleba zytniego z soją, jajkiem ,twarogiem,orzechami,pomidorem(tutaj tez chce pomysleć i troszkę pozmieniać) Podwieczorek:120 g kurczaka,duuuzo pomidorów(wciskalam ww i wyszło chyba z 500g :D ),oliwa z oliwek-2 łyżki i kawałek chleba zytniego Kolacja:60 g twarogu,lyzeczka oliwy duzo pomidorow i ogorków :)
Pozniej wrzuce diete z dzisiaj :)
1257868501000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 10 listopada 2009 19:41
oczywiście że możesz zmniejszyć ilośc płatków na korzyść bakalii
co chcesz pozmieniać w kanapkach może będziesz brała kaszę było by lepsze albo ryż itp do chleba możesz robić pasty jajeczne z ryba wędzoną, dawać mięso, Ryby podwieczorek ładnie a z tym twarogiem to mogła byś zjeśc serek ziarnisty a nie rozdrabniać się ale coraz lepiej