SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Włoski omlet

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Malinowa
Jezeli robimy omlet z samych jaj to nie powinien sie rozpasc :)


Z tego co zrozumiałem to Gats jak dodaje warzywa to się robi zbyt wodniste. Też nie miałem nigdy problemu z tym. Z jajkami dobrze wychodzi. Z jakimś zagęstnikiem jeszcze lepiej. Może po prostu wystarczy trzymać dłużej na małym ogniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 48
Przepis jak najbardziej na +

Mam tylko jedno ale 3 jajka na tyle składników to troszeczkę za mało :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Nie ma problemu - daj więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 53 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2127
Jeśli wrzucasz warzywa wcześniej na patelnię to one puszczą soki, które odparują po pewnym czasie, więc nie powinno być problemu z miękkim plackiem. Jeśli wszystko na raz na patelnię to niestety, ale wyjdzie raczej papka :D.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 50 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1415
zaj**iste, dzis se zrobiłem na sniadanie i musze powiedziec ze takiego dobrego omletu jeszcze nie jadłem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
kalikstat


bo kuchnia to nie chemia


dudee
kuchnia to nie laboratorium




Pomysł ok, ale chłopaki-tu się mylicie

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-20 15:39:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Bo?

Chodziło mi o to, że w chemii masz sztywne zasady (tzn. reguły, żeby nie mylić z cząsteczkami zawierającymi OH ) np. wlwanie kwasu do wody W kuchni czegoś takiego raczej nie ma

Choć z drugiej strony: i tu, i tu można eksperymentować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 50 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 38
WYgląda przepysznie! Oto będzie dla mnie inspiracja na najbliższą kolację. Muszę tylko skoczyć po odpowiednie składniki, całe szczęscie nie są zbyt wymyślne, dlatego powinnam je znaleźć w najbliższym markecie. Mam nadzieje, że mi wyjdzie i bede mogla wkleic zdjecie;).
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BABECZKI CZEKOLADOWO- KORZENNE Z SOSEM WANILIOWO- ANYŻOWYM, LC

Następny temat

BABECZKA BANANOWA Z POLEWĄ KAKAOWO- KAWOWĄ, LC

WHEY premium