Od 3 tygodni robię sobie redukcję ok 2-2,5kg w dół poszło (Dieta ~2000kcal 180B 200W 50T oparta o paleo w systemie leangains). Obecna waga ok 82kg.
Do sedna.
Od 2 miesięcy jem 5 jaj dziennie. Zbadałem sobie cholesterol czy aby organizm radzi sobie z taką podażą jaj, bo to tygodniowo wychodzi 35 jaj a miesięcznie dosyc duzo. ;)
Wyniki są w normie:
Cholesterol całkowity: 177mg/dl
HDL: 88mg/dl
LDL-w 81,4mg/dl
Trójglicerydy 38 mg/dl
Tylko zastanawia mnie ten niski poziom trójglicerydów. Szukam jakiejś wiedzy na temat przebiegu redukcji gdy trójglicerydów jest tak mało, bo jeśli się nie mylę to z nich organizm bierze energię (spala zmagazynowany tłuszcz) Czy gdy jest ich tak mało to rozkłada mięśnie na energię? Czy wytwarza ich więcej w ten sposób zmuszając do uwalniania zmagazynowanego tłuszczu?
Jak ktoś ma wiedzę to poproszę o podzielenie się.
Pozdrawiam