WAAAAGH
- torebka brązowego ryżu
- papryka czerwona- świeża (połóweczka)
- nieżywy kurczak/ indyk/hobbit. Ja daję ok. 150dag cycka.
- zielony ogórek. (masowo nie wiem tak z 6-7cm solidnego ogóra)
- cebulka
- 2-3 jajka
- 3 liście kapusty
- 5 łyżek stołowych pikantnego ketchupu
- pieprz mielony
- papryka mielona
- sól
- Pomidor
- Oliwa z oliwek
Czas przygotowania 20-30minut.
Sposób
- Ryż gotujemy tak by był półsurowy. (pewnie z 10-20min. zależy jaki producent)
Reszta pracy na duuużej patelni.
- Najpierw nasz nieżywy przyjaciel kurczak/lub inny zwierz. Kroimy pierś na kawałki i wrzucamy do patelni na mały ogień. Gdy kolega się smaży dodajemy posiekanej cebulki. Potem ogórek, papryka i pomidor pokrojone w kostkę. Dodajemy kapusty (również posiekanej). Całość powinna poleżeć z 4min na wolnym ogniu. o czym dodajemy ketchup i mieszamy by zrobił się "sos".
Wysypujemy przygotowaną wcześniej torebkę ryżu na patelnię i mieszamy. Doprawiamy przyprawami.
Przy wtórze bębnów dodajemy KURZE jajka. (od 1 do 3 wystarcza) i znowu mieszamy by wszystko stworzyło jednorodną masę. Gdy białko się zetnie dziko wyjemy. Wrzucamy do michy i gotowe.