...
Napisał(a)
Czy kiedy solimy wodę gotując mięso czy kaszę to sód z tej soli jest wliczany do bilansu dziennego i czy może sprzyjać powstawaniu wody podskórnej (bo jak wiemy sód spożyty w nadmiarze ma takie właściwości, że zatrzymuje wodę w organizmie)?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/[art]_SÓL_geneza,_normy,_ciekawostki-t492000.html
poczytaj może sie przyda
mięso zawsze przesiąknie troszke solą kasza ją wpije ale całości nie wliczysz i tak bo częśc zostanie w wodzie
poczytaj może sie przyda
mięso zawsze przesiąknie troszke solą kasza ją wpije ale całości nie wliczysz i tak bo częśc zostanie w wodzie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
A można mięso czy kaszę gotować bez soli i bez przyprawy np. Vegeta? Czy takie mięso się ugotuje i czy będzie jadalne? Pytam serio, bo dopiero od niedawno gotuję. Jajka też od niedawna gotuję i nie dodaję soli, ale do mięsa i kasz dodaję, bo tak mi radzono, choć jeśli za użyciem soli stoją tylko walory smakowe, a nie warunek niezbędny do ugotowania mięsa czy kaszy to wolałbym z soli zrezygnować, wiadomo nadciśnienie, itp. Czy może np. solić trzeba tylko wieprzowinę i kasze, a wołowiny, drobiu i jajek już nie? Czy to raczej obojętne i wszystko należy solić czy może tylko można (ale niekoniecznie bo i tak się ugotuje)?
...
Napisał(a)
sól jest niepotrzebna to czy mięso się ugotuje czy nie zalezy od długości gotowania
możesz solić tylko staraj się nie sypać nie wiadomo ile tylko z głową jak wszystko i będzie ok
możesz solić tylko staraj się nie sypać nie wiadomo ile tylko z głową jak wszystko i będzie ok
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
No to bardzo dobrze, bo nie chciałem używać soli
Dzięki
To więc przyprawy (jak pieprz czy Vegeta) też nie są konieczne do ugotowania (albo żeby lepiej się ugotowało), tylko dodaje się je do smaku? A może przyprawy i sól zapobiegają przedostawaniu się wartości odżywczych, minerałów i witamin gotowanego produktu do wody (wodę po ugotowaniu wylewam, spożywam że tak powiem substancje stałe czyli mięso czy kasze) - tu chyba raczej się mylę?
Dzięki
To więc przyprawy (jak pieprz czy Vegeta) też nie są konieczne do ugotowania (albo żeby lepiej się ugotowało), tylko dodaje się je do smaku? A może przyprawy i sól zapobiegają przedostawaniu się wartości odżywczych, minerałów i witamin gotowanego produktu do wody (wodę po ugotowaniu wylewam, spożywam że tak powiem substancje stałe czyli mięso czy kasze) - tu chyba raczej się mylę?
...
Napisał(a)
dodaje się do smaku
mięso wrzucaj do wrzątku najlepiej i nie będzie takich ubytków substancji jakbyś wrzucił do zimnej
mięso wrzucaj do wrzątku najlepiej i nie będzie takich ubytków substancji jakbyś wrzucił do zimnej
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
OK
A nie wiesz jak długo gotować wołowinę? Dziś schab wieprzowy gotowałem 80min. to pewnie wołowinę dłużej?
A nie wiesz jak długo gotować wołowinę? Dziś schab wieprzowy gotowałem 80min. to pewnie wołowinę dłużej?
...
Napisał(a)
koło 2godz
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły