potrzeba:
200g kurczaka
30g masła
0,5 marchwi
0,5 cebuli
1 kostka bulionowa
przyprawy
1. kurczaka kroimy na kostke.
2. do garczka wrzucamy masło i wstawiamy na ogień, po rozpuszczeniu masła wrzucamy startą marchew by się przysmażyła (jakies 5 min).
3. wlewamy ok 150ml wody i przyprawiamy czym mammy, ja daję chilli i słodką paprykę.
4. wlewamy kolejne 150ml wody, wsypujemy kurczaka, wrzucamy kostke bulionową mięsną.
5. Od momentu wrzenia czekamy ok 5-7minut
woila!
B-45
T-30
W-0
oczywiście jak kto lubi można dodac rózne składniki, ja juz próbowałem z pieczarkami, porem, papryką, itp.
oczywiscie można zamiast kury dać szynkę wieprzową.
wersja HIGH-CARB
to samo, tylko na ostatnie 2 minuty gotowania wrzucamy wczesniej przygotowany ryż, jesli wrzucimy 1 torbę:
B-50
T-35
W-70
WCHODZI 100x LEPIEJ NIŻ SUCHY POSIŁEK!
osobiście jade na zupkach cały czas, pikantne, mniam!
zdjęc nie daje bo zupa jak zupa :)