SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dla znudzonych twarogiem :)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12627

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 112 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1316
Twarożek chudy Pilos (lub zwykły chudy twaróg + mleko) miksujemy blenderem z ulubionymi dodatkami (mogą być truskawki, kawa rozpuszczalna, banan, jakiś aromat do ciast, mleczko kokosowe, cokolwiek...) do uzyskania półpłynnej konsystencji. Do tego dodajemy płaską łyżkę żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody (do rozpuszczenia woda musi być gorąca, ale przed dodaniem do reszty dobrze jest trochę przestudzić)i kilka kropelek słodzika w płynie (lub cukru jeżeli komuś nie robi...), ponownie miksujemy blenderem. Ja to pakuję do zamykanego pojemniczka i na noc do lodówki- powstaje fajna twarożkowa pianka- w sam raz na białkowy podwieczorek do pracy ;)
Wersja podstawowa (250 g chudego twarogu + szklanka mleka 0,5% + słodzik + żelatyna + aromat) to:
B 65g
T 2g
W 19g
360 kcal

We're just a drop of water in an endless sea... Dust in the wind...

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 112 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1316


a tak wygląda odmiana kokosowa: z aromatem kokosowym i wiórkami, w wersji lux ;)

myślę, że takim deserkiem nie pogardzi nawet redukująca się koleżanka ;) można dodać ananasa i będzie wersja "pina-colada", już niekoniecznie low carb...
1

We're just a drop of water in an endless sea... Dust in the wind...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 279 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8043
skoluje twarog, zelatyne i sprobuje
wydaje sie smakowite ;]
1

nie ma to jak dobry zgon

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1933 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 20224
Ja robię podbny deserek od czasu do czasu, tylko wykorzystuję zwykły serek homogenizowany. Dla efektu wizualnego można dodać do serka zamiast żelatyny galaretki, wtedy można pokombinować trochę z kolorkami.

Kiedyś przechyliłam pucharki i dałam jeden kolorek do zastygnięcia, potem zalałam drugim kolorkiem(inna galaretka+ serek). Efekt był naprawdę niesamowity, a wcale nie trzeba dużo czasu na to poświęcić.

Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 112 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1316
no z galaretkami to w ogóle super, ale galaretki + serek homo to dużo węgli... a ja niestety kombinuję, żeby było jak najmniej ;) pozdr

We're just a drop of water in an endless sea... Dust in the wind...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ciasteczka owsiane

Następny temat

BATONIKI BIALKOWE

WHEY premium