SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na Masę i jej poprawność.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6244

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 15718
Będzie dobrze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Ale Tobie to smakuje? Chleb z masłem marchwią i orzechami? Albo twaróg z oliwą? czy tak tylko wrzucasz, żeby się makro zgadzało. Flex ci pisał, a ja sie powtórzę, że łatwiej okładać dietę na 4 posiłki . masz ludzkie śniadanie, 2 dania typu obiadowego - spokojnie mogą być takie same i czwarty posiłek. Np jeden oparte na jajkach, dwa razy ryż/makaron/kasza/ziemniaki z mięsem plus czwarty ryba/nabiał/pieczywo - jeśli jadasz. Do tego dorzucasz sobie owoc jako deser, czy orzechy, jak nie ma tłuszczy i jesz smacznie.(to tylko przykład, nie jedynie słuszna droga i bezwzględne wytyczne)

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Osobiście uszczupliłbym ilość posiłków do 5. Generalnie posiłki powinny być bogate odżywczo, a wraz z tym powinny dostarczać ok. 20–25 g dobrego jakościowo białka, tak żeby przekroczyć tzw. ,,próg leuconowy” dla osób trenujących siłowo jest to szczególnie ważne. Masz głęboki deficyt wit.C - wprowadź paprykę czerwoną, kiwi, truskawki, cytrusy, warzywa kapustne, ziemniaki, jarmuż.. etc. jest w czym wybierać. Potasu również nieco brakuje, masz całą paletę kolorystyczną do wyboru owoców jak i warzyw. Każdy odcień odpowiada za inne właściwości odżywcze - nie ograniczaj się do banana.

Wyrzuć te wafle ryżowe, mocno przetworzone, suszone owoce również są zbędne - lepiej dać świeże. Masz kiepski stosunek o3 do o6, zwiększ podaż włoskich, dodaj siemię oraz tłuste ryby 2-3 razy w tyg. (bogate w o3) bowiem chodzi o urozmaicanie, dodajesz jednie szkielet diety.

Nie rozumiem połączenia smalcu z oliwą lub chleba z masłem i marchwią.. przecież to się nie trzyma kupy. Posiłki powinny być smaczne, w innym przypadku nie da się utrzymać w ryzach diety. Jadłospis ma wpływać na dobre samopoczucie, nie powodować głodu oraz problemów trawiennych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 15718
Nie żeby coś, ale nie wpisywałem tylu warzyw bo sądziłem że nie wliczać ich do bilansu (strączkowe to co innego). A po za tym czy takie codzienne spożywanie dużej ilości owoców jak Pan piszę czy o wiele więcej węgli kosztem białka (trenując 4 razy w tygodniu po 45 minut) nie przełoży się na nadmiar energii, szybką tkanke tłuszczową?.


Zmieniony przez - Tejo123 w dniu 2017-08-30 15:08:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 15718
Co do smalcu to na nim chciałem podsmażyć ryb bo się nie utlenia, a oliwą polać makaron aby się nie skleił bądź był lepszy w smaku. Czytałem tutaj mnóstwo artykułów na temat diet przypuszczając że głównym czynnikiem jest rozkład makro. Jesli chodzi o deficyt witaminy C to przecież Np. podając kapuste czy buraki do ziemniaków, to ktoś może napisać żebym dał szpinak czy marchew (wit.A) bo też mam deficyt tak ja to rozumiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Na forum wszyscy jesteśmy na Ty

Pamiętaj, to nadmiar kalorii w diecie przyczynia się do przyrostu tkanki tłuszczowej - nie węglowodany ani owoce. Chodzi o to abyś pokrywał zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składniki odżywcze, do tego potrzebna jest duża ilość warzyw. Generalnie unikaj długotrwałego, agresywnego smażenia. Możesz wzbogacić potrawy o przyprawy korzenne jak i ziołowe, zawierają bowiem bioaktywne substancje mające silne właściwości przeciwutleniające. Mogą zatem znosić pewne szkodliwe związki wytwarzane podczas smażenia - które są nieuniknione no i wybierać stabilne termicznie tłuszcze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - jak zacząć?

Następny temat

Facet , który nie chce jeść i tyje, pracownicy fizyczni- ratujcie radą!

WHEY premium