SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna do oceny, 81kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1166

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

31

Płeć

M.

Cel

REDUKCJA z możliwością zachowania/wyprofilowania już posiadanych mięśni

Waga

81

Wzrost

181

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

nie mam pojęcia

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

praca siedząca

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

po siłowni rowerek 30 minut

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 136
Płeć: M.
Waga: 81kg
Wiek: 31 lat
Wysokość: 181cm

Praca siedząca, trening siłowy 2-3 razy w tygodniu (około 50 minut + rowerek 30 minut). Cel redukcja, głównie utrata brzucha i możliwe zachowanie/wyprofilowanie mięśni już posiadanych.

Dieta w załączeniu jako plik .jpg - Proszę o sugestie czy tak jest dobrze ?


Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Jak dla mnie: jałowo - ten gotowany kurczak (na przyszłośc wrzucaj do dziennika surowe, ważone przed obróbką produkty - czyli w tym przypadku mięso z piersi kurczak bez skóry) i za mało tłuszczu - daj mnin. 1 g na kg masy ciała. Suchego gotowanego kurczaka możesz zastąpić innym mięsem - wołowiną, wieprzowiną, podrobami, rybą. Sporo pieczywa, zostawiłabym w jednym poisłku. Biały ryż jest najbardziej oczyszczony i najmniej wartosciowy - daj basmati, jasminowy, brązowy (jeśli tolerujesz), kasze, ryże, ziemniaki. Jajka na pewno będą lepsze od serka wiejskiego.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 136
Nie rozumiem do końca "na przyszłośc wrzucaj do dziennika surowe". Chyba, że chodzi o to: Wszystko powyżej to oczywiście surowe - 70g piersi to waga na wadze przed gotowaniem. Jeżeli chodzi o ryż to dzięki za sugestię - od przyszłego tyg. zmieniam na brązowy.

W 2 posiłku chleb pełnoziarnisty czym mógłbym zastąpić i w jakiej gramaturze ?


Zmieniony przez - Z3PLUS w dniu 2016-12-03 20:50:47
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
No to masz przekłamane białko w wyliczeniach, bo mięso w czasie obróbki traci na wadze (wodę) i 70 g surowego to co innego niż jak wpiszesz 70 ważonego po ugowtowaniu. Dla mnie ryż brązowy jest niejadalny, cieżkostrawny, możesz spokojnie zastąpić innymi odmianami i kaszami. Ziemniaki też są dobre i na redukcji jak najbardziej pożądane, gdyż mają wysoki indeks sytości.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 136
rozumiem, dla jasności - czyli mam ugotować tak, aby po ugotowaniu waga wskazywała 70g, tak ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Nie, wszystko - mięso, ryż, wazysz przed ugotowaniem i tak wpisujesz.

Mięso można mniej lub mocniej wysmażyć, makaron mniej lub bardziej rozgotować i dlatego wpisujemy surowe.

Tu masz przykłąd jakie są róznice

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1122 Napisanych postów 3775 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68425
Jeśli nie umiesz ocenić BF-u, dobrze byłoby wrzucić poglądową fotkę sylwetki, na wszelki wypadek...Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 136
Gdzie mogę znaleźć taki dziennik żywieniowy jak w poście "deja vu" - POTRENINGU.PL ? Mój się różni a robiłem na tej samej stronie.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
No to ja robiłam normalnie w moim profilu jako dziennik zywieniowy, zapisałam zmiany, pojawia się napis "deja vu dodała nowy dziennik zywieniowy" najeżdzasz kursorem na zielone literki "dziennik żywieniowy" po prawej pojawiają się trzy ikonki -strzałka w dół - robisz zrzut, zapisujesz zamieniasz na jpg, zapisujesz w paincie i wrzucasz tu.
2

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
1. Wchodzisz na swój profil



2. Naciskasz dodaj dziennik żywieniowy



3. Ustawiasz datę na jaki dzień chciałbyś ułożyć jadłospis, przechodzisz do daty



4. Naciskasz dodaj posiłki ręcznie, na dole są moje, które sobie zapisałam (zapisać możesz przez dodanie posiłku "do schowka" ten przycisk jest w ostatnim zdjęciu w prawym rogu - na zielono zaznaczony. Nazywasz go sobie jak Ci się podoba i zamiast robienia ręcznie nowego posiłku piszesz "wątróbka z ziemniakami" i każdego dnia jak będziesz miał smak na wątróbkę wrzucasz tylko gotowy posiłek i zmieniasz ew. gramaturę )



5. W piątce możesz zmienić godzinę(co nie jest istotne) dodać własny produkt, jeśli nie znajdziesz go w liście z potreningu.pl . Naciskasz dodajesz ilość białka, tłuszczy i węglowodanów w 100g i zapisujesz. Jak doda Ci się na listę produktów w Twoim jadłospisie będzie przy nim mała strzałka (naciskasz, by zapisać u siebie ten produkt na stałe)





Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-12-04 10:20:18
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Zastosuj się do zaleceń dietetycznych i technicznych wrzucania rozpiski diety i wrzuć ją poprawioną ponownie w tym temacie.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czym podbić węglowodany?

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 85kg

WHEY premium