Składniki :
- 2 jajka
- 100g kaszy jaglanej
- 200g batatów
- 20g wheya ciasteczkowego
- 100g jabłka
- cynamon
- proszek do pieczenia
Wykonanie:
Kaszę ugotowac. Batata wrzucić do mikrofalówki na max 5minut. Zblendować kaszę z batatem i jajkami, dodać wheya i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. Jabłko zetrzeć na tarce i wymieszać z cynamonem. Masą jaglaną wypełnić foremki do muffinów do połowy i nałożyć po łyżeczce startego jabłka. Na wierzch wylać resztę masy. Piec w około 160 stopniach przez +/- 30minut.
Udekorować wierzch wheyem zmieszanym z cynamonem i łyżką mleka.
Gotowe!
Wartości:
Wychodzi 6 muffinek.
Wartosci dla jednej to :
129kcal
B 7g
T 2,4g
W 20g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html