SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KURCZAK SMAŻONY POTEM GOTOWANY- POMOC

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3053

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 823
Witam, chciałem się zapytać (nie wiem czy dobry dział wybrałem) czy jeśli najpierw surowego kurczaka smażę na patelni na minimalnej ilości oleju a potem dopiero go gotuje, czy traci dużo na wartościach odżywczych ? :) bo samo gotowane jakoś mi nie podchodzi ;) dziękuje z góry za odpowiedź
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Na 1 pytanie ci nie odpowiem bo tego nie wiem ale mogę ci doradzić że możesz kurczaka upiec :) Posypujesz przyprawami, owijasz folia aluminiowa i do piekarnika i jest pycha :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 781 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15668
Podczas smażenia nie traci żadnych wartości odżywczych. Zyskuje natomiast masę niezdrowych związków które nazywają się węglowodorami aromatycznymi. Staje się też bogatszy w tłuszcz i jest ciężej strawny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 823
Okey, dziękuje za odpowiedź :) pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 823
@Mareczuczek a powiedz mi jeszcze jak długo trzymasz w piekarniku kuraka i w ilu stopniach ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie demonizowałbym tak smażenia - zależy na czym. Możesz np. obsmażyć przez kilka chwil na teflonie i wrzucić do gotującej wody - wtedy straty będą minimalne. Natomiast jeśli wrzucasz pierś do zimnej wody i gotujesz to warto potem wykorzystać powstały w ten sposób wywar, bo może się okazać obfitszy w mikro i makro elementy niż samo mięso
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja piekę 35min w 200C
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 781 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15668
Nikt smażenia nie demonizuje. Pytał to mu napisałem. Strat w składnikach odżywczych nie ma żadnych podczas smażenia mięsa (chyba, że spieczesz na węgiel) Podczas gotowania z tłuszczem do wody z mięsa mogą dostać się witaminy w nim rozpuszczalne. Z piersi wywar bogaty w mikro i makro składniki niestety nie powstanie. Możesz wylać do kibla.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 823
a co sądzicie o pieczeniu ? jak już wcześniej kolega Mareczuczek wspomniał .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 781 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15668
Pieczenie ok.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta redukcyjna do oceny

Następny temat

Dieta na masę do oceny (65kg)

WHEY premium